Close

Strona 66 z 88 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 879

Wątek: Ricoh GR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez urko Zobacz posta
    ...może wiecie o co chodzi, bo może jednak nie o to, że tym akurat aparatem, cyknięto 1000 zdjęć . Będę wdzięczny za wszelkie uwagi, ...
    W linku masz sposób na sprawdzenie przebiegu Twojego aparatu.
    http://ricohforum.com/viewtopic.php?f=72&t=11215
    Pozdrawiam,
    Tomek

urko
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henio Jawa Zobacz posta
    W linku masz sposób na sprawdzenie przebiegu Twojego aparatu.
    http://ricohforum.com/viewtopic.php?f=72&t=11215
    Piękne dzięki, aparat bez przebiegu, poza moimi pstryknięciami. Pozdrawiam,

Domyślnie

Mam pytanko czy GR posiada elektroniczną migawkę, nie potrafię znaleźć odpowiedzi. Interesuje mnie to ze względu na Timelapsy które lubię robić.

Domyślnie

Obawiam się, że nie - różne czasy otwarcia migawki dla różnych przesłon.
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez clusca Zobacz posta
    Obawiam się, że nie - różne czasy otwarcia migawki dla różnych przesłon.
    Nie nie o to chodzi - elektroniczna to dodatkowa funkcja jak w Panasie GX7. Jak robie Timelapsa typu "stare kino" z duchami i czasem rejestracji co 1 sekunda to elektroniczna migawka ma za zadanie zapobiec zajechaniu migawki.

Domyślnie

Chodziło mi o to, że gdyby była, to na pewno napisaliby, że na 2.8 możliwe są czasy krótsze od 1/2000 przy użyciu migawki elektronicznej.
    clusca
    Fufu X

D610 20,35,50,85/1.8G 70-200/4G SB500 GR LX100

Domyślnie

Witam.Obecnie posiadam nikona coolpixa a i robiac na manualu ( ustawiam ostrosc recznie na skali np. na 2 m} i po wyłączeniu aparatu i ponownym wlaczeniu obiektyw nie pamieta ustawionej odleglosci i ustawia sie na nieskonczonosc,trzeba kazdorazowo pamietac po wlaczeniu aparatu u manualnym ustawieniu pożadanej odleglosci.Czy ricoh gr zapamietuje ustawioną odleglosc ostrzenia nawet po wylaczeniu i ponownym wlaczeniu aparatu?.

Oszczędny w słowach Awatar Ted68
    Miasto
    Lubelszczyzna

Domyślnie

Tak, zapamiętuje.
    NIKON SONY i ...RICOH

Domyślnie

Witam wszystkich. Mam taki dylemat dotyczączy wyboru aparatu. Pytanie: sony rx100 II czy ricoh gr? Dużo podróżuję na rowerze I szukam kompaktu, który jednocześnie jest mały I robi bardzo dobrej jakości foty. Przerabiałem całe mnóstwo różnego sprzętu, ale zawsze coś brakowało. Padła decyzja na zakup większej matrycy I budżet pozwala na wybór wyżej wymienionych kompaktów. Obecnie mam Fuji x30, ale 1. Jest trochę przyciężkawy 2.z ostrością obrazu różnie bywa. Potrzebuję czegoś co szybko wyciągnę z kieszeni strzelę fotę i pojadę dalej. Za sony przemawia to, że lepiej(?) wyrabia się w słabym świetle. Jednak foty a gr-a wydają się jednak brdziej zbliżone jakościowo do lustra. Miał ktoś oba aparaty I mógłby je porównać?

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Strona 66 z 88 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów