Zrobienie Nikona w jajo zwyczajnie się Sony nie opłaca, bowiem gdyby Nikon mocno podupadł, wszyscy wyemigrowaliby do Canona, nie do systemu Sonolty. Nie dość że utrata zysków z matryc, to jeszcze zafundowanie konkurencji dodatkowych przychodów. Zresztą najważniejsze jest kto projektuje i kto dostarcza sprzętu do produkcji - czy to aż takie ważne, że fabryka należy do Sony? Zresztą ów koncern rozpoczyna jeszcze większą inwestycję w fabrykę CMOSów, niż Canon...
Ciekaw jestem tego hipotetycznego D90. Nie wiem, co można sensownie dołożyć do D80, aby nie stał się identyczny z D200, a jednocześnie by ilość dodanych funkcji zasługiwała na nową nazwę modelu...a ja przyznam, że jako pierwszej spodziewam sie kolejnej amatorskiej puszki. Powiedzmy d60 czy d90. Dlaczego? bo puszki z tej półki pojawiają się często. Czas na następną. Z kosmetycznymi zmianami w funkcjonalności i znana matryca 10 MP. D300 sie nie spodziewam, bo by musiało ono przeskoczyć d2Xs.
Nie wiem ile minęło między premierami D70(s)/D50 a D80/D40(x), ale chyba nie był to zaledwie rok?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami