zdefiniuj "najlepsza"...
Jak ma być z AF, to wybór jest prosty: FE 55.
Jak ma być ostro, to wybór jest prosty: FE 55.
Jak może być MF, to masz problem, bo jest ocean ciekawych 50-ek
Szukaj
zdefiniuj "najlepsza"...
Jak ma być z AF, to wybór jest prosty: FE 55.
Jak ma być ostro, to wybór jest prosty: FE 55.
Jak może być MF, to masz problem, bo jest ocean ciekawych 50-ek
N -> L -> S
Co do wsparcia pleśniaków to było tu kiedyś wspominane parę tricków jak go można poprawić. Natomiast to przy jasnych szkłach, z ciemnymi czy szerokimi lepiej polegać na powiększeniu wycinka kadru bo peaking przeszkadza pokazując za wiele.
Wizjer w podstawowej A7 jest wg mnie dobry ale są ludzie którym to nie wystarcza. Są też zwolennicy wizjerów optycznych. Wolą nic nie widzieć niż widzieć obraz skaczący i śnieżący;p
O 50tkach już trochę było w tym wątkuNajlepiej mieć co najmniej trzy...
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
dokładnie ten którego nie mam i mnie na niego nie stać
no właśnie zapomniałem mf 1.4/1.2 i może też cena nie z kosmosu tylko bardziej przyziemna
sporo gratów
Jeśli cena gra rolę, to warto się dobrze zastanowić, czy na pewno potrzeba 1.2, czy jednak wystarczy 1.4, bo za pół działki światła trzeba zapłacić 3-4 razy więcej niż za odpowiednik 1.4.
W internecie jest pierdyliard testów i opisów różnych manuali na Sony. Jak ma być tanio i dobrze, to w grę wchodzi np. Minolta Rokkor, Konica Hexanon, Takumar... Listę można ciągnąć bez końca.
Szkła do dalmierzy są mniejsze, bardziej poręczne (mniejsza jest też przejściówka), ale i droższe...
N -> L -> S
hexanon 50mm wcale nie jest jakoś specjalnie tani...
Z takim światłem najtańszy to będzie chyba 50mm Canona z tym starym bagnetem.
ale dość mydlany jest ten canon
Wszystko nie pioruńsko drogie MF ze światłem 1.2 - 1.4 będzie mydlane.
Edyta dodaje, że dość tanią szklarnię można dostać do Olympusa OM. 50mm 1.4 powinno chodzić w granicach 800 PLN, za 50mm 1.2 trzeba pewnie dać ze dwa razy tyle.
Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 02-11-2015 o 14:22
Panowie no to do 1500 zł, chyba nie jest drogo? no właśnie chciałbym żeby toto się dało na pełnym otwarciu używać
sporo gratów
Skontaktuj się z nami