Close

Strona 59 z 73 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 725

Domyślnie

Czy jest na sali prawnik? A moze skonczymy z ta poprawnoscia polityczna az do bolu w ogonie? C1 nie ma ramek, tak samo jak nie ma naklejek oraz innych popierdulek, od tego jest AdobePS Elements i jemu podobne klony.

Domyślnie

Ja mam inną propozycję, bądźmy mili i uprzejmi w stosunku do innych.
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiKa Zobacz posta
    To nie obrażający definiuje co jest obrazą, tylko obrażany. Jeśli ktoś czuje się obrażony, to znaczy, że nastąpiło obrażanie.
    Hołdując takiej definicji obrazy, tym bardziej nielogiczna jest Twoja uwaga. Nie kto inny, tylko Ty właśnie napisałeś, że obrażam innych. Trochę konsekwencji, kolego.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Jedno nie przeczy drugiemu. Empatycznie poczułem się urażony. Poza tym strasznie wkurza mnie jak ktoś uważa, że jego racja jest jedyna słuszna i podaje swoje subiektywne odczucia jako "fakty". Przy okazji nazywając innych "foto-ziutkami" i "niedorozwiniętymi emocjonalnie". Po prostu klasa.

Natomiast chętnie poznam lepszą definicję "obrażania".
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Domyślnie

Jedno nie przeczy drugiemu. Empatycznie poczułem się urażony.
    A to zmienia postać rzeczy. Teraz przynajmniej wiem, skąd ta uwaga…

Poza tym strasznie wkurza mnie jak ktoś uważa, że jego racja jest jedyna słuszna i podaje swoje subiektywne odczucia jako "fakty".
    Rzeczywistości (a co za tym idzie – faktów) nie zmienisz. Ramki to tandeta, stosowana w zasadzie tylko przez ludzi, którzy nie potrafią robić zdjęć, a tym idiotycznym dodatkiem próbują dodawać czegoś gniotom, które same w sobie niczym się nie bronią. Nie widziałem jeszcze dobrego zdjęcia usranego rameczkami z automatu.

Przy okazji nazywając innych "foto-ziutkami" i "niedorozwiniętymi emocjonalnie". Po prostu klasa.
    To jest po prostu nazywanie rzeczy po imieniu. W d… mam głaskanie nieudaczników, skoro sami nie są w stanie tego dostrzec. A że nastoletnia młodzież jest w większości emocjonalnie niedorozwinięta, to przecież „oczywista oczywistość”.

Natomiast chętnie poznam lepszą definicję "obrażania".
    Już zapomniałeś, to Ty tworzysz jakieś definicje, które przeczą Twoim własnym wypowiedziom?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Rzeczywistości (a co za tym idzie – faktów) nie zmienisz. Ramki to tandeta, stosowana w zasadzie tylko przez ludzi, którzy nie potrafią robić zdjęć, a tym idiotycznym dodatkiem próbują dodawać czegoś gniotom, które same w sobie niczym się nie bronią. Nie widziałem jeszcze dobrego zdjęcia usranego rameczkami z automatu.
    Proszę bardzo, sam przyznajesz, że twoja ocena jest subiektywna - TY nie widziałeś dobrego zdjęcia z ramką.

Fakt to np. przejazd samochodem na czerwonym świetle. 2+2=4 to też fakt (przy standardowych założeniach). To czy coś jest ładne czy brzytkie, czy jest gniotem czy arcydziełem to nie jest fakt. Faktem może być to, że coś jest uważane za ładne/brzydkie przez większość osób. Masz jakieś dane naukowe na temat tandetności ramek?

Może po prostu twoja niechęć do ramek sprawia, że dobre zdjęcie ale w ramce wydaje ci się kiepskie?

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Już zapomniałeś, to Ty tworzysz jakieś definicje, które przeczą Twoim własnym wypowiedziom?
    Więc jakiej definicji powinienem używać?

Domyślnie

Proszę bardzo, sam przyznajesz, że twoja ocena jest subiektywna - TY nie widziałeś dobrego zdjęcia z ramką.
    Ty za to widziałeś? Coś więcej niż jednego/dwóch autorów, potwierdzającego jedynie wyjątek od reguły? Pokaż mi ramki w zdjęciach Sławka Krajniewskiego, Sylwii Bomby, Joanny Kustry, Piotra Chary, Adama Trzcionki, Mariusza Janiszewskiego, czy dziesiątek innych dobrych fotografów, którzy przewinęli się chociażby tylko przez to forum.

To czy coś jest ładne czy brzytkie, czy jest gniotem czy arcydziełem to nie jest fakt.
    Jest, jak najbardziej. Wiedza nt. zdjęć jest już tak usystematyzowana, że zdjęcie nieostre, źle skomponowane, równie źle oświetlone/naświetlone i nie niosące ze sobą żadnego przekazu, z pełną odpowiedzialnością można nazwać gniotem. A przy okazji – pisze się „€brzydkie” a nie „brzytkie”.

Masz jakieś dane naukowe na temat tandetności ramek?
    Sam fakt ich stosowania jest już zabiegiem tandetnym. Takim samym jak tylny spoiler w aucie miejskim, sztuczne kwiaty w bukiecie ślubnym, plastikowe sztućce na eleganckim przyjęciu, koszula z krótkim rękawem do garnituru, skarpety do sandałów, czy 40-letnia kobieta w różowej mini na pogrzebie. Na te przykłady też chcesz danych naukowych, niewierny Tomaszu?

Więc jakiej definicji powinienem używać?
    Powinieneś przede wszystkim odpowiadać za swoje słowa/przekonania. Skoro najpierw uważasz, że ja kogoś obrażam, a chwilę później piszesz, że jedynie druga osoba może czuć się obrażona – to kompletnie nie nadajesz się do dyskusji, skoro co wypowiedź to inne przekonanie. Dlatego też EOT, bo szkoda tracić więcej czasu na bzdury o elementach „dekoracyjnych” kiepskich zdjęć, z kimś kto takowe stosuje a przy okazji uprawia dysputę na tak mizernym poziomie argumentacyjnym. Nie wysilaj się z odpowiedzią, bo naprawdę nie mam czasu na czytanie a tym bardziej polemizowania z tymi bredniami.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

nie... no Panowie... ja poproszę jeszcze.
    Dawno się tak dobrze nie bawiłem

Domyślnie

Chłopaki dajcie na luz, ponieważ pytanie o ramki padło z mojej strony pozwolę sobie powiedzieć coś w tym temacie.
    Osobiście nie uważam funkcji dodania ramek za czegoś zbędnego i tandetnego chwytu dla jakiś ziutków.
    Dla mnie ładna ramka to jak wykończenie zdjęcia, trzeba umieć odpowiednią dodać ze smakiem i wyczuciem a czasem wręcz nie jest wskazana.
    Nie raz widziałem piękna zdjęcia jeszcze nim era cyfrowa na dobre zagościła, gdzie zdjęcia czarno - białe bardzo ładnie się prezentowały z cienką subtelną czarną prostą ramką , mi się to podoba nie mówię o jakiś dziwnych ramkach tylko zwykłej prostej co by zdjęcie miało zamkniętą formę. Uważam że dodanie Capture one tej funkcjonalności w niczym by mu nie zaszkodziło, w lightroomie jest taka opcja i fajnie bo czemu nie. To też część obróki finalnej zdjęcia, albo chociażby po to bo klient sobie takie może zażyczyć.
    Tak wiem mogę użyć programów trzecich albo pluginów co czynię, ale wolałbym nie musieć tego robić i zamknąć się w jednym programie. I na koniec szanujmy inny punkt widzenia, nawet jeśli mamy odmienne zdanie, można to wyrazić w bardziej uprzejmy sposób. Pozdrawiam wszystkich i skupiajmy się za bardzo na tych ramkach .
    Rób najlepiej jak tylko potrafisz , jakieś tam body i kilka szkiełek..
    Nikon Z6ii / Z24-70f4S/ Z 35 1.8S /Z 85 1.8S/ Z 70-200f2.8 VR S/Jupiter 135 3.5 / Viiltrox 24 1.8 / Helios 58mm /

Domyślnie

Ramka pełni swoją rolę dopiero na końcowym etapie – ekspozycji. Ramkę dobiera się do tła i otoczenia jego prezentacji. Co najważniejsze – jej kolor, grubość i kształt muszą być dobrze dobrane do wspomnianego otoczenia, ale i zawartości zdjęcia. Ramka cyfrowa jest poronionym pomysłem, bo nie uwzględnia podstawowych założeń tego elementu. W 99,9% przypadków efekt końcowy jest taki sam, jak po dobieraniu krawata przed kupnem garnituru i koszuli. A sens jest taki sam, jak dorabianie grzbietu książki, która ma być wydana tylko w formie elektronicznej.
    Ramkę to może sobie zrobić ktoś, kto to zdjęcie wydrukuje i będzie chciał powiesić na ścianie. Dorabianie jej przed tym procesem, to… idiotyzm. Sorry, jeśli kogoś uraziłem, ale o pewnych sprawach powinno się mówić bez ogródek.
    www.SALDAT.pl

Strona 59 z 73 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów