FajneMarian, gdzie to?
![]()
Szukaj
FajneMarian, gdzie to?
![]()
Od roku jestem posiadaczem A6000 z użytkowania którego jestem bardzo zadowolony.Jednym z obiektywów które posiadam jest Tamron 18-200 z mocowaniem E.Wygoda w użytkowaniu obiektywu z takim zakresem (brak konieczności ciągłego przepinania szkieł)jest rewelacyjna ale jeśli chodzi o światło i jakość na długim końcu to już tak dobrze nie jest +kłopoty z niepewnym AF.Czy jedyną rozsądną alternatywą jest FE 70-200/4 obiektyw owszem lekki,ze wszystkimi opcjami AF jakie daje system E ale światło tylko 4 i drogi (u nas 5,2k) i wcale nie lepszy optycznie w porównaniu do odpowiednika w C (3,9k).Czy taki zestaw: Sigma 70-200/2,8 + LA-EA4 ma szanse dziaałć ? z A6000 lub A7 ?Czy to będzie koszmar niedziałających jak należy funkcji.Z plusów: 1Ev światła więcej w trudnych warunkach , lepsza zabawa głębią i AF w LA-EA4 teoretycznie lepszy w słabym świetle ale czy tak jest faktycznie? Czy czegoś takiego w ogóle dało by się używać?
Ostatnio edytowane przez Jacek5 ; 29-09-2015 o 16:41
Na szlaku z Sopotni Wielkiej w stronę Hali Miziowej w Beskidzie Żywieckiem
Zdziś
Nex-6;Samyang 12/2,0
Ostatnio edytowane przez mariand12 ; 29-09-2015 o 17:21
-------------------
www.marianduda.pl
Zbydoo,świetne zestawienie tych uciekających w głąb linii wiaduktów z poprzecznymi wektorami ruchu,fajny kontrast masywnych wiaduktów i ażurowych rowerów i zajarzyłem że stłumienie kolorów może być lekarstwem na przepalone bądż nieciekawe niebo![]()
Zbydoo,wiem że to Twój styl ,od dawna oglądam twoje zdjęcia ,podobają mi się .Z tym niebem to tylko taka refleksja ogólnaKrępujesz się czasami robiąc zdjęcia z bliskiej odległości? Jak sobie z tym radzisz?
Jest białasem w kraju źółtków to wszystko mu wolno![]()
D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter
Dziękuje.
Czasem tak, ale wtedy zdjęć nie robię. Trochę pomaga możliwość odchylenia ekranu i zrobienia zdjęcia z niższej perspektywy. Jak po ustawieniu kadru, jeszcze nie patrzysz na aparat, to w zasadzie jesteś niewidoczny jako fotograf.
Czasem wystarczy się uśmiechnąć, zapytać czy tylko pokazać, że chce się zrobić zdjęcie i ludzie pozwalają, aczkolwiek wtedy należy się liczyć, że będą pozowali.
Choć akurat w tym przypadku, to nie był uśmiech do zdjęcia, a śmiali się z dziecka, które schowało się za dziadka jak zobaczyło, że robię zdjęcie.
Ale nie wszystkie dzieci takie są.
Trochę tak, ale nie do końca, na pewno biały jest większą atrakcją w Chinach niż w Korei Południowej. Jak się pójdzie na szanghajskie Krupówki czyli Bund to się czasem robi i za misia. Chińczycy pewnie mają odpowiednik japońskiego słowa "gajin", bo na pewno czasami dają to odczuć. Mimo, że jestem dużym białasem, to czasem byłem niewidoczny, zwłaszcza dla osób reprezentujących jakąkolwiek władzę.
A furę najlepiej da mnie, co nie?![]()
Skontaktuj się z nami