Close

Strona 342 z 1914 PierwszyPierwszy ... 2422923323403413423433443523924428421342 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 411 do 3 420 z 19131
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Super fota i flara ba nawet flara jest w ciąży...wewnątrz dużej flary mała flara

Domyślnie

Tak sobie głośno myślę: Samyang 135/2, jako portretówka mająca dobry obrazek lepiej by się sprawdzała pod A7 na bagnecie E, czy jednak na F z przejściówką? Z tym, że chciałbym to używać również na APS-C głównie z Lens Turbo, ale też i bez. Za i przeciw?

Domyślnie

A ja znalazłem jeszcze jednego Askolda, wcześniejszego od poprzednich:

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cooder Zobacz posta
    Gdyby nie widoczna już ciąża, można by pomyśleć, że to dopiero zwiastowanie Fajna fota! Z czego to taka piękna flara wyszła? Miętakon?
    Dzięki, mi też zdjęcie się podoba. I małżonce
    To obiektyw od projektora, Meopta 92/1.7

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Tak sobie głośno myślę: Samyang 135/2, jako portretówka mająca dobry obrazek lepiej by się sprawdzała pod A7 na bagnecie E, czy jednak na F z przejściówką? Z tym, że chciałbym to używać również na APS-C głównie z Lens Turbo, ale też i bez. Za i przeciw?
    Ja bym to bardzo mocno przemyślał. Moje bezlustra nie lubią się z samyangami:/ Nie chce zniechęcać ale na minus:
    - spory rozmiar i z 870g wagi (wersje bezlustrowe są cięższe), mi się nigdy nie chciało samyangów zabierać i zawsze wygrywały ciemniejsze ale małe i lekkie szkiełka
    - wersje bezlustrowe są dłuższe przez adapter co przesuwa środek ciężkości dodatkowo do przodu, może się go niewygodnie używać
    - 135mm i f2 może być ciężkie do trafienia manualnie, wymaga powiększenia kadru

A teraz te wszystkie cechy należy skompilować - manualne ostrzenie na 135/2 wymagać będzie więcej czasu niż normalnie co wraz z ciężkim źle wyważonym obiektywem będzie męczące. Ja bym się nie odważył. Jak by mi bardzo zależało na 135/2 to bym szukał jednak zeissa 135/1.8 (używki bywają w granicy 4000zł) z LAEA, AF powoduje że szybciej się pracuje zestawem, można go podeprzeć ręką która kręci normalnie pierścieniem ostrości, a adapter ma mocowanie statywowe w razie czego (no i jakość zdjęć też powinna być jednak lepsza niż z samyanga).
    Natomiast jeśli to nie zniechęca do samyanga to ja bym brał wersję na inny bagnet niż E/FE. Można zapiąć do adaptera helikoidalnego i zmniejszyć odległość ostrzenia albo jak piszesz - zapinać do lensturbo (choć przy apsc z trzymaniem będzie jeszcze gorzej). No i łatwiej kupić i odsprzedać na bagnety CiN
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Też patrzę w stronę jakiegoś portretowego Samyanga, ale stanie chyba na 85 mm - z powodów podanych przez ikita (waga, rozmiary, kłopot z ręcznym ostrzeniem przy tej ogniskowej). I chociaż z początku też wydawało mi się, że najlepiej będzei kupić wersję z "dedykowanym" bagnetem, to jednak pójdę w bagnet Nikona i adapter. Tzw. dedykowana wersja pod FE jest dłuższa od wersji pod lustrzanki właśnie o długość adaptera, więc gabarytowo niczego nie zyskuję, a... jak się rozmyślę, to łatwiej opchnąć będzie szkło z mocowaniem Nikona niż FE.

A jak masz mocne ciśnienie na 135 mm, to jest sporo fajnych starszych szkieł manualnych. Wprawdzie większość o świetle 2.5 a nie 2, ale też inwestycja znacznie mniejsza (ja za Hexanona 135/2.5 dałem 350 pln...)
    N -> L -> S

Domyślnie

Hoho RAWy14 Bitowe ?
    jakby mój kotek powiedział
    mniam, mniam.
    a propo kotka, goście poszli, ale nic zmarnować się nie może.
    zanaprzybył pentacon 50 f1.8 wersja ostatnia, zielone napisy + mc
    no nikt mi nie powie, że to niostre szkło.
    pełna dziura.

Ostatnio edytowane przez cichy70 ; 15-09-2015 o 13:40 Powód: literówka

Domyślnie

Fajne kocię.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cichy70 Zobacz posta
    Po pierwsze: na jasnym forum w ogóle nie widać, że to link (cudowne rozwiązanie - gratki dla admina! )
    Po drugie: link i tak nie działa.

To może zadziała TEN

To miłe, że Sony w końcu się ogarnęło...
    N -> L -> S

Strona 342 z 1914 PierwszyPierwszy ... 2422923323403413423433443523924428421342 ... OstatniOstatni