Close

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 100

Domyślnie

Każdemu wolno mieć inne preferencje. Oczywiście. Tylko trzeba pamiętać by nie pisać bzdur. Tak jak ja nie napiszę, że D600/D6100 ma szybszy AF od D700, bo nie ma. Tak niech nikt nie pisze, że iso w D700 czy jakość zdjęć jest taka jak w D600/D610, albo że zajechany (a takie najczęściej są) D700 przeżyje D600/D610.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stanseba Zobacz posta
    Każdemu wolno mieć inne preferencje. Oczywiście. Tylko trzeba pamiętać by nie pisać bzdur. Tak jak ja nie napiszę, że D600/D6100 ma szybszy AF od D700, bo nie ma. Tak niech nikt nie pisze, że iso w D700 czy jakość zdjęć jest taka jak w D600/D610, albo że zajechany (a takie najczęściej są) D700 przeżyje D600/D610.
    I dlatego wybrałem D700: szybszy/pewny AF; jakość zdjęć wystarczająca (nie mówię, że lepsza niż w D610, ale biorąc pod uwagę przesiadkę z D5100). I tu można spór zakończyć w tym wątku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarecky83 Zobacz posta
    I dlatego wybrałem D700: szybszy/pewny AF; jakość zdjęć wystarczająca (nie mówię, że lepsza niż w D610, ale biorąc pod uwagę przesiadkę z D5100). I tu można spór zakończyć w tym wątku
    Spoko. Udanych kadrów. Napisz po czasie, swoje wrażenia.

Domyślnie

..Tylko trzeba pamiętać by nie pisać bzdur...... Tak niech nikt nie pisze, że iso w D700 czy jakość zdjęć jest taka jak w D600/D610,
    Ale ktos tak napisał? Problem w tych dyskusjach leży własne w niedopowiedzeniach, uogólnieniach i wkładaniu innym w usta tego, czego wcale nie napisali.

albo że zajechany (a takie najczęściej są) D700 przeżyje D600/D610.
    Najczęsciej, ale nie zawsze. Idzie znaleźć jeszcze D3 czy D700 z małym przebiegiem. Sam mam D200 w bardzo dobrym stanie - po prostu 4 lata lezał w szafie. Wiem kto ma D3 prawie nie używanego. Amator. Cena tych mało zużytych staroci i tak sa niskie - ze względu na to, że to stary model. Warto takich szukac dając 500 zł więcej.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jacek pełna zgoda. A to że pojawiają się perełki, zadbane puszki, to ja wiem. Co niestety nie zmienia faktów, że dziś, większość D700, perełkami nie są.

Domyślnie

Jacek pełna zgoda. A to że pojawiają się perełki, zadbane puszki, to ja wiem. Co niestety nie zmienia faktów, że dziś, większość D700, perełkami nie są.
    i po cholere 10ty raz o tym samym piszesz.. Ktoś chce zakupić zadbany aparat XYZ to taki kupi - i nie ważne czy to będzie d700 d4s czy d610. Tak samo w każdym z tych przypadków można kupić zajechany szrot. Po co uogólniać to ja nie wiem.
    ---------
    Pozdarwiam,
    kolekcjoner słoików

Domyślnie

Kupił ma co chciał teraz niech się martwi o kadry i światło.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez boeing Zobacz posta
    i po cholere 10ty raz o tym samym piszesz.. Ktoś chce zakupić zadbany aparat XYZ to taki kupi - i nie ważne czy to będzie d700 d4s czy d610. Tak samo w każdym z tych przypadków można kupić zajechany szrot. Po co uogólniać to ja nie wiem.
    I po cholerę 10ty raz to samo piszesz..

Domyślnie

Bo trolujesz nieudolnie.

Rozumiesz że kupiłbyś zajechane d600 i czułbyś się dobrze bo statystycznie d600ki są rzadziej zajechane. Do tego prowadzi Twoja logika..
    ---------
    Pozdarwiam,
    kolekcjoner słoików

Domyślnie

Co masz na myśli pisząc, że możesz na niej polegać? Ja na D40 też mogłem polegać. D700 to była dobra puszka kilka lat temu. Powiem więcej, jedna z najlepszych. Była. Dziś już nie jest. Raz, że nawet jakby dziś była D700 nówka, to jakość zdjęć bardzo odstaje od nowych FX. Po drugie nie ma nowych, a większość jest dość mocno wyeksploatowana. Tych puszek nie kupował niedzielny pstrykacz i nie trzymał ich w szafie.
    Tak samo jak pisanie, że D300 jest lepsza od D7200. Nie jest.
    Chodzi generalnie o pewny AF i szybkostrzelność oczywiście z gripem,eee ja mam napstrykane 28.227 więcej leży w torbie, oszczędzam częściej używam D300 i Samsunga NX1000
    D700,Samsung NX1/NX300,30/2,20/2,8,16/2,4,Samyang12/2,N.35-70/2.8D,N.70-200/4G VRIII,Samyang 85/1,4,SB800

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów