Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Czarna dolina

Domyślnie

A dlaczego mam byc urazony?
    To co piszemy bywa różnie odbierane, chodzilo o zrozumienie
    Niedosyt to czuje i ja...nie do konca rozumiem te slowa "Brakuje mi spójności w zdjęciach i nie wiem, łódka czy krajobraz"
    Właśnie o ten sztafaż, równowagę*na zdjęciach.
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biegly Zobacz posta
    Właśnie o ten sztafaż, równowagę*na zdjęciach.
    Wiesz, ja od zawsze tak robilem i tak bede robil, nazwijmy to, ze tak lubie, ktos inny powie, ze to moj styl a jeszcze inny, ze to zdjecie lodki. Prawde mowiac, gdybym chcial zdjecie lodki to nie jechal bym o 4 rano zeby zrobic takowa przy wschodzie slonca w gorach o danej porze roku zeby slonce miec w twarz, chyba, ze rozumiemy to inaczej

Domyślnie

Wiesz, ja od zawsze tak robilem i tak bede robil, nazwijmy to, ze tak lubie, ktos inny powie, ze to moj styl a jeszcze inny, ze to zdjecie lodki.
    Cieszę się że to napisałeś, może teraz łatwiej zrozumiesz czyjeś podejście ulegania "modzie" czy też "stylu" długiego naświetlania.
    Jak sam zauważyłeś, wszytko kwestia indywidualnej akceptacji.

Każdy z nas inaczej coś widzi i w głowie układa, owszem zasadnicze reguły obowiązują wszystkich - jednak spojrzenia są różne!
    Dla tego, nie zawsze musimy się zgadzać ze wszystkim

Domyślnie

Super seria i idealne warunki, ale wedlug mnie 3 najlepsza kadrowo , fajne miejsce do fotografi mozna wiedziec gdzie to jest?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biegly Zobacz posta
    Cieszę się że to napisałeś, może teraz łatwiej zrozumiesz czyjeś podejście ulegania "modzie" czy też "stylu" długiego naświetlania.
    A widzisz to nie tak, ja krytykuje dlugie czasy wtedy kiedy ich uzycie nic nie dodaje a wrecz psuje zdjecie, czasami dlugi czas nadaje pazura i nawet powiedzial bym, ze z dlugimi czasami jest jak z B&W nie kazdy kadr i nie kazde zdjecie bedzie z tym dobrze wygladalo, chodzi pewnie Tobie o moje uwagi odnosnie kisielu zamiast chmur, to sa wlasnie te chwile kiedy dlugi czas nie poprawia zdjecia a raczej je psuje.

Cytat Zamieszczone przez target_xx Zobacz posta
    Super seria i idealne warunki, ale wedlug mnie 3 najlepsza kadrowo , fajne miejsce do fotografi mozna wiedziec gdzie to jest?
    A dzieki, dzieki...juz sprzedaje MIEJSCOWKE, oczywiscie warto sprawdzic kierunki padania swiatla, najlepszy okres dla tego miejsca jest pomiedzy koncem maja do konca czerwca, potem caly sierpien, mowa o wschodach, reszta bedzie bez porannego swiatla, zacieniona.
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 31-08-2015 o 15:17

Domyślnie

A widzisz to nie tak, ja krytykuje dlugie czasy wtedy kiedy ich uzycie nic nie dodaje a wrecz psuje zdjecie, czasami dlugi czas nadaje pazura i nawet powiedzial bym, ze z dlugimi czasami jest jak z B&W nie kazdy kadr i nie kazde zdjecie bedzie z tym dobrze wygladalo, chodzi pewnie Tobie o moje uwagi odnosnie kisielu zamiast chmur, to sa wlasnie te chwile kiedy dlugi czas nie poprawia zdjecia a raczej je psuje.
    Owszem masz rację pod wieloma względami, jednak to jak chce osoba fotografująca przedstawić daną scene i odbiór tego - jest wciąż indywidualny!

z dlugimi czasami jest jak z B&W nie kazdy kadr i nie kazde zdjecie bedzie z tym dobrze wygladalo,
    a tu się mylisz ,uwierz jest metoda B&W na najgorsze zdjęcia/warunki
    Ostatnio edytowane przez biegly ; 31-08-2015 o 16:10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    Widzę że stara miłosć nie rdzewieje
    "Stary" Greg w dobrej formie
    i ja sie przyłączam do tej opinii

ps. odnosnie techniki B&W tez jestem zdania , ze nie kazda fotografia sie do tego nadaje . Zdjecie B&W wbrew pozorom wymaga tez dobrych, jezeli nie bardzo dobrych warunków zwiazanych ze swiatłem.
    Ostatnio edytowane przez harb ; 31-08-2015 o 16:40

Domyślnie

Szczególnie niebo na 3jce wyszło interesująco. 4rka trochę odstaje od reszty, ale tak poza tym mi sie podoba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kulten Zobacz posta
    Szczególnie niebo na 3jce wyszło interesująco. 4rka trochę odstaje od reszty, ale tak poza tym mi sie podoba.
    A dziekuje, to ostatnie to taki bonus.

Domyślnie

Już tą łódkę widziałem i myślałem, że to stary wątek Ładne warunki trafiłeś, a że potrafisz je wykorzystać to i zdjęcia są ładne. Jak ktoś już wspomniał - stary, dobry Greg
    Dziwnym nie jest

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów