Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Ślub kumpla

Domyślnie

Mnie najbardziej ze wszystkich podoba się 19

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Posprzątałem
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Nie da się ukryć, że robisz lepsze ślubne niż niejeden tak zwany fotoziutek, który bierze dwa kółka i oddaje potem tryliard zdjęć z flashem na wprost. Fajnie, że szukasz detali, ciekawych wyrazów twarzy i emocji (podoba mi się 14, lubię takie kwiatki ). To widać. A to najważniejsze w całym reportażu.

Nad czym można by popracować? Z pewnością nad kadrowaniem - przykładowo pierwsze zdjęcie butów, w którym totalnie niepotrzebnie pojawia się kanapa i dywan. Inne sceny, np. 5 i 6 można by bardziej dopracować - Panią można by ustawić tak, aby w głowę nie wchodził jej parasol, a młodych z rodzicami (chyba :P) nie ustawiać na tle aut, gumowego basenu i krzeseł ogrodowych. Warto byłoby tez zwrócić uwagę, jak wychodzi Panna młoda, bo ja np. na zdjęciu numer 4 się jej nieco przestraszyłam... wyszła dość upiornie (oczy w cieniu + ziemista cera), ja bym chyba tego nie oddała. Inny fakt, jak ktoś już napisał wcześniej - towarzystwo faktycznie nie zagrało, na 8 wszyscy mają miny jakby wydarzyła się tragedia, do tego b&w... faktycznie deczko stypa.
    amatorką jest i na dodatek bezczelnie sobie bloguje.

Domyślnie

Dziękuje za miłe słowa i konstruktywną krytykę. Musze kumplowi powiedzieć, że wisi mi dwa tysiące :P

Jak na pierwszy raz to musiałem pamiętać, żeby nie zapomnieć jak się obsługuje aparat Portrety to faktycznie mój ulubiony temat, i przy szerszych ujęciach czasem zapominam o bałaganie w tle. B&W faktycznie za ciemne, ale taka wizja narodziła się w mojej czarnej duszy

Raditz powiem Ci, że ciężko było mi wybrać "najlepsze zdjęcia". Najłatwiej było mi wywalić najgorsze a później zaczęły się schody i pytania w stylu: Czy to zdjęcie podoba się tylko mi, czy komuś innemu (a w szczególności Młodym) też się spodoba ?

PS. Alf dzięki za posprzątanie

Domyślnie

dla mnie ok, reszta powiedziana. jedyne co to meczy mnie obróbka o niskim kontrascie zastosowana do wszystkich zdjęć
    Nikon

Domyślnie

Gdzie najważniejsze momenty ze ślubu ?

Ja polecę trochę z krytyką, a najbardziej skupie się na opublikowaniach tutaj zdjęciach.
    Jest dużo zdjęć, a nie ma najbardziej emocjonujących momentów ze ślubu. Przygotowania Pana Młodego, bez przygotowań Panny Młodej ? Gdzie przysięga, zakładanie obrączek, przeprowadzanie przez próg, witanie chlebem i solą, pierwszy taniec, oczepiny i wiele innych ? Dla mnie te zdjęcia totalnie nic nie pokazują. Albo w te momenty nie trafiłeś, albo są za słabe do pokazania ? a Reportaż polega głównie na zrobieniu dobrych ujęć z najważniejszych momentów, w momentach gdzie jest najmniej czasu na zrobienie dobrych zdjęć - mz. Dużo zdjęć do odstrzału, np. zdjęcie 13 z miną Panny Młodej w kościele, takich zdjęć się nie publikuje

Technicznie bardzo średnio, ale nie najgorszej jak na pierwszy raz, plus za to że nie było mocnej lampy w przód i ciemnego tła - jak to wielu początkujących stosuje. Denerwują wersje czarnobiałe, są ciemne i mdłe.
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 26-08-2015 o 12:16

Domyślnie

Dla mnie zdjęcia trochę... Szytwne, jakoś tak mało dynamiki, może przez to wydaję się trochę smutno w połączeniu z tą czernią i bielą. Na 8-mcewszyscy wyglądają bardzo, bardzo smutno, jak na pogrzebie, ale to oczywiście nie wina fotografa - tylko zdjęcie moim zdaniem nie korzystne. Za to świetne zdjęcia gości, tu jest radość w końcu, 20stka bardzo mi się podoba - panna młoda, a starszy Pan taki szarmancki, zapomniany zwyczaj, świetnie uchwycona chwila.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Gdzie najważniejsze momenty ze ślubu ?
    Ano niektórych momentów nie ma bo się nie wpychałem wszędzie, na ślubie byłem jako gość i nie chciałem też zbytnio przeszkadzać Pani fotograf, która była zawodowo odpowiedzialna za ten reportaż Na imprezę weselną wcale aparatu nie brałem "bo się bałem"

Za uwagi do zdjęć, które wstawiłem dziękuję.

Domyślnie

W sumie tak myślałem, trochę szorstko napisałem. Bo z punktu fotografowania jako gość, nawet dobrze to wyszło
    Racja z tym aparatem, na weselu będąc jako gość lepiej pobawić się ze swoją babą, niż chodzić i pstykać aparatem

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów