Close

Strona 284 z 1914 PierwszyPierwszy ... 1842342742822832842852862943343847841284 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 831 do 2 840 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    ikit ty po prostu, źle zrobiłeś już na początku.. Trza było zabrać a7r miałbyś dużo mpx przy szkłach pod bagnet E. Swoją drogą te 10mpx też mało nie jest...

Przelicz co możesz kupić za kwotę po pozbyciu się bagnetu E, bo jeżeli nic konkretnego nie kupisz pod FE to po co sprzedawać?
    Nie wiem po co sony apsc zamieniać na fuji apsc w koncu i tak będziesz dźwigał jakieś tam apsc i FF - taka luźna myśl....
    Świadomie wybrałem A7 zamiast a7r - lepszy AF, nie trzęsie tak migawką (z tego co pamiętam), 24MP mi starczają (a tym bardziej że początkowo zakładałem że aparat będzie głównie do pleśniaków gdzie 36MP to by była mocna przesada), a do tego kosztował sporo mniej Przy cropie 10MP jest wystarczająco, a już nie tak duża różnica czy to będzie 16MP z a7r, natomiast z a7r do do 24MP w a6000 wciąż kawałek. Poza tym używanie szkieł w trybie cropa mając już FF... Nie wiem, jakoś do mnie nie przemawia (chyba że kompromis daje coś czego brakuje w FE typu lekkie tele, naleśniki). Do używania apsc już lepiej mieć ten dedykowany aparat i mieć te pełne 24MP. Co innego jak się przesiada z czegoś z 16MP, mniejszy przeskok.
    Jak pozbędę się bagnetu E i paru pleśniaków to mam na dwa bardzo dobre szkła do FE A że na swój sposób każde z nich jest świetne a system wciąż młody to nie wiem z czym skończę. I loxia 35 mnie strasznie kusi, i fe55, i batis25, zeissy 16-35 i 24-70, 70-200 jest fajne... W sumie nawet kita jestem ciekaw Macałem go kiedyś w FJ i zrobił na mnie dobre wrażenie, a prawie wszyscy posiadacze rekomendują... A i są jeszcze fajne szkła do LAEA, zeissy typu 135/1.8 czy 24/2 są coraz tańsze, wybór tele i stałek też spory...
    A po co sprzedawać system E... Porządek i przeniesienie funduszy do FE Bez sensu żeby szkła się dublowały, a szkoda już nie wykorzystywać pełnej matrycy jak się ją ma.

Natomiast nie wiem o co z tym fuji chodzi. Że ma gabaryty jak system FE?

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    Mi wystarcza 35 jedynie szkoda ze f2,8 - wolałbym 1,4 ale ja pozbyłem sie chęci fotografowania wszystkiego - jednak rozumiem Ciebie. lubiłem obiektywy i aparaty - kupowanie potem wymiana przed jakimś ujęciem .. Ale zdjecia ktore mi sie podobają robię teraz gdy nagle zostałem z 1 stalka i kitem
    Analizowałem sobie zdjęcia które robiłem przez lata, wyszło mi że każdym obiektywem i ogniskowymi robiłem niezłe. I bez niektórych obiektywów nie byłbym w stanie części zrobić. Czasem trzeba było jasne szkło, czasem tele, czasem macro, czasem UWA a czasem coś małego żeby się chciało zabrać ze sobą. Może gdybym nie miał odpowiednich obiektywów to użyłbym innych czy koncentrował się na innych kadrach. A może bym ich po prostu nie zrobił czy byłyby sporo gorszej jakości np. kadrowane z kita zamiast pełnego kadru z tele albo robione czymś ciemniejszym na ISO 12800 zamiast na 3200. No i nie wiem, lubię po prostu robić różnorodne zdjęcia Jakże nudne są galerie składające się wyłącznie ze zdjęć ptaków, robali czy widoczków... Przegląda się uważniej parę pierwszych a potem już leci...
    Natomiast takie spartańskie warunki jednego obiektywu sobie czasem funduję np. idąc w góry tylko z e24, czy wychodząc na miasto tylko z jakąś manualną 50tką albo tele. Obecnie fe28 wydaje mi się takim fajnym szkiełkiem, pewnie też sobie z nim połażę bez niczego więcej.

35/1.4 to natomiast jedno z nielicznych szkieł o których w ogóle nie myślę Wiem że będzie dla mnie za duże, poza tym cena na razie przekracza moja psychologiczną barierę

Domyślnie

Pamiętam mój dylemat. Wcześniej posiadałem a500 i tamrona 18-250 i tak naprawdę wystarczał mi do wszystkiego. bardzo dobry zakres i jakość dla mnie wystarczająca. Potem dokupiłem sobie tamiego 10-24 i to jest wspaniałe szkiełko które podpięte miałem przez 90%fot a na reszt używałem 18-250. Wahałem się z a7 ponieważ tam ciężko jest osiągnąć teraz taki zakres, no ale się zdecydowałem. Teraz gdy byłem w górach zabrałem samiego14, 28-70fe, minolte 100-200i tamiego 60makro. I wyszło tak 80%fot to sami14, 10% to 28-70, 100-200 zrobiłem z 10fot a z makro poświęciłem jeden wolny dzień i fociłem robaczki kwiatki itp. Okazało się że na wypad w góry tak naprawde wystarczył by mi sami14 ewentualnie jako uzupełnienie 28-70. Zastanawiam się nad 24-240 bo uniwersalność tego szkła jest wspaniała, bardzo lubie takie szkła bo są świetne na wycieczki a nie ukrywajmy na wycieczkach już tak nie chodzi o jakość przynajmniej dla mnie po prostu chodzi na utrwalenie wakacji. Osobiście a7 mam praktycznie cały czas ustawioną na 10Mpix bo mi to wystarcza na fotki na co dzień a i miejsca mniej zajmują. 24raw używam tylko gdy robie poważniejsze fotki.
    Jeżeli chodzi o używanie pleśniaków to nie ma tutaj innej opcji jak a7 bo na ff dostają one kopa i wyglądają dla mnie po prostu lepiej.
    Masz ten problem bo masz wybór a umysł lubi proste rozwiązania. Na wycieczki oczywiście lepsze będzie a6000. A7 ma to do siebie że można go używać bardziej profesjonalnie jak i amatorsko a6000 jednak nie zastąpi a7 a a7 zastąpi a6000 jednak że ten n maluch na wycieczki i na co dzień będzie lepszy. Jeżeli używasz pleśniaków oraz przy pewnych fotkach zależy ci na najlepszej jakości to nie ma opcji musisz zostawić a7. Jeżeli nie zależy tobie aż tak na jakości i darujesz sobie pleśniaki to a6000 jest lepsza opcją.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    A po co sprzedawać system E... Porządek i przeniesienie funduszy do FE Bez sensu żeby szkła się dublowały, a szkoda już nie wykorzystywać pełnej matrycy jak się ją ma.
    widzę że decyzja podjęta i fanty wystawione
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

a7 jaki taki niewyraźny ..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    widzę że decyzja podjęta i fanty wystawione
    No, detox zaczęty;p
    Natomiast zaraz przejrzę zdjęcia porównawcze z e24 i fe28 na apsc bo sobie zrobiłem tuż przed sprzedażą małe porównanie I swoją drogą pierwszy raz w a6000 ograniczyło mnie 1/4000s i brak iso50 czy filtra ND wbudowanego bo na f2 zdjęcia były trochę prześwietlone...

Domyślnie

Ikit
    Działaj i pisz. Inni maja podobne dylematy i takie uwagi fajne są.

Ja cały czas np decyzji podjąć nie moge, czy d700 na a7 podmienić.
    Boje sie ze stracę bezawaryjność, a ciężarem az tak duzo nie zyskam.
    O obrazek juz sie nie obawiam. Gorzej nie bedzie na pewno niz jest. A jest bardzo dobrze.

Pisz.
    Czytamy

Miasto
    Mauretania

Domyślnie

d90 a co Cię dokładnie trzyma z d700 ?? Ja miałem i kochałem ten aparat ... miałem go od dnia premiery z dobrymi szkłami ... ale czas nie stoi w miejscu dodatkowo przeszkadzało mi zabieranie dodatkowej torby w podróże. Zamieniłem na Fuji x-pro1 ale ten aparat mimo że świetny miał obiawy wieku dziecięcego. Zamieniłem go na sony i to strzał w 10*.

teraz chodzę po świecie z prawie kompaktem w dłoni ... wygoda ... a jednocześnie nie boję się o jakość, czy warunki ...

* oczywiście na razie .. nie wiem co będzie jutro

Domyślnie

O warunki z d700 tez sie nie boje.
    Szkieł troszke szkoda. Aefu...
    Z drugiej strony af nie jest niezbędny.
    A wielkość przemawia na plus a7.
    Jade gdzies i biore Olka. Bo mały i lekki.
    I ma odchylany "monitorek". Jesli statywu trzeba to mam taki za trzy dychy. Cieżki nie postoi, ale Olek spokojnie bo lekki.

A co mnie trzyma ?
    Bezawaryjność. Ja tez kocham d700.
    A zmian nie lubie...

Nudny koleś ze mnie

Na ulice d700 tez słaby wybór.
    Łazilem w zyciu po takich dziurach, ze w dzien ludzie sie boja. Było zawsze oki.
    Ale aparat taśma oklejony. Szkło stare, czesto n50/1,8E zeby zestaw był jak najmniejszy.
    I znowu wielkość.
    A ciężar tez mi doskwiera. Lata leca. Człowiek by chciał miec lekko. Do tego zawsze niemal z dziecmi jestem, wiec plecak wypchany i tak nosze.

Sam nie wiem.
    Nie lubie zmian.
    Ale to tylko puszka.

Tyle ze dwóch trzymać nie chce/nie moge. D700 zadbany mam bardzo. Poniżej 50 tys migawka. Stan super.
    Sprzedać musze najpierw. I pewnie z value basket z kitem a7 bym wziął.
    Sam nie wiem. No kurka boje sie ze wdepnę na jakaś minę.

To tak jak z analogami.
    Miedzy innymi mam f301 i rb67. Od dawna. I tez wymiany na inne sobie nie wyobrażam. Bo działają. Zadbane sa. A robia dokładnie to, co mi potrzeba.

Miasto
    Mauretania

Domyślnie

olympusa ma moja kobietka e-m5 genialny aparat, z analogów mam zeiss ikona - mój skarb

a7 mam oklejony z 35 totalnie niezauważalny ... kit jak dla mnie wybitny

z kita

Domyślnie

No wlasnie wymiana epl5 na m5 jest jako opcja.
    A wtedy d700 by został. Tylko czasem sobie mysle - po co...i tak leży bo kręgosłup mi wysiadł i wage torby zbijam jak tylko moge.

M5 używki maja teraz super ceny.
    Uszczelnione jest. Małe i lekkie.
    Nawet juz kita ( całkiem go lubie) mam i 17/2,8 do tego. A z tym drugim, malutki by był ten zestaw.

Bym wtedy taniej duzo sprawę załatwił. Ale juz do studia by "za mało" było. Dlatego ten a7 tak mnie męczy.
    Poczekam pewnie i zobaczę co pentax we wrześniu pokarze. Ale znajac P to nie bedzie nic dla mnie.

Strona 284 z 1914 PierwszyPierwszy ... 1842342742822832842852862943343847841284 ... OstatniOstatni