Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Domyślnie Dlaczego Capture One Pro?

W zasadzie od początku mojej przygody z fotografią cyfrową (2006 rok), używam tandemu ACR + PS. Jestem do tego zestawu przyzwyczajony jednak czasem się zastanawiam nad Capture One Pro, widzę, że wielu pro go używa - testowałem triala 7ki i.. hm, sam nie wiem, zapewne przez przyzwyczajenia ze stajni Adobe (workflow) miałem problem ten program ogarnąć porządnie. No a potem trial się skończył.

Dla mnie ważne jest odwzorowanie kolorów (przede wszystkim skóry - jako, że zwykle fotografuję ludzi).

Moje pytanie jest poważne, więc proszę hejterów i wyznawców innego softu o powstrzymanie się z uszczypliwościami

Dlaczego C1P?
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

A jaki to workflow miałeś?
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Domyślnie

Widzę, że się źle wyraziłem. Workflow w sensie guzikologii, mam wielkie przyzwyczajenia do adobe...

Domyślnie

Ja mam Pro, ale wersja dla Sony, więc się nie wypowiadam
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Widzę, że się źle wyraziłem. Workflow w sensie guzikologii, mam wielkie przyzwyczajenia do adobe...
    Guzikologię można dostosować pod siebie. Można z łatwością zmodyfikować tak pole robocze, żeby np. wyrzucić najważniejsze dla Ciebie narzędzia na prawo tak, aby to wyglądało podobnie jak w Lightroom czy ACR.
    Mnie osobiście przekonała jedna recenzja porównawcza na YT - jakiś koleś pokazywał RAWY wyeksportowane kolejno z LR, ACR i COP. No i Caputure wygrał pod względem jakości - toole Adobe zamydlały fotografie.

Przestawienie się na interfejs to jedno, ale uważam, że jak się już obczai to narzędzie, to wywoływanie surówek idzie znacznie przyjemniej.
    amatorką jest i na dodatek bezczelnie sobie bloguje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiKa Zobacz posta
    Ja mam Pro, ale wersja dla Sony, więc się nie wypowiadam
    dla Sony jest inna wersja?

Cytat Zamieszczone przez rybuuu Zobacz posta
    Guzikologię można dostosować pod siebie. Można z łatwością zmodyfikować tak pole robocze, żeby np. wyrzucić najważniejsze dla Ciebie narzędzia na prawo tak, aby to wyglądało podobnie jak w Lightroom czy ACR.
    Mnie osobiście przekonała jedna recenzja porównawcza na YT - jakiś koleś pokazywał RAWY wyeksportowane kolejno z LR, ACR i COP. No i Caputure wygrał pod względem jakości - toole Adobe zamydlały fotografie.

Przestawienie się na interfejs to jedno, ale uważam, że jak się już obczai to narzędzie, to wywoływanie surówek idzie znacznie przyjemniej.
    Masz może linka? Bo co jak co, ale jakość jest dla mnie najważniejsza

Domyślnie

dla Sony jest inna wersja?
    Tak, za około 60 euro

Domyślnie

W zasadzie od początku mojej przygody z fotografią cyfrową (2006 rok), używam tandemu ACR + PS. Jestem do tego zestawu przyzwyczajony jednak czasem się zastanawiam nad Capture One Pro, widzę, że wielu pro go używa - testowałem triala 7ki i.. hm, sam nie wiem, zapewne przez przyzwyczajenia ze stajni Adobe (workflow) miałem problem ten program ogarnąć porządnie. No a potem trial się skończył.

Dla mnie ważne jest odwzorowanie kolorów (przede wszystkim skóry - jako, że zwykle fotografuję ludzi).

Moje pytanie jest poważne, więc proszę hejterów i wyznawców innego softu o powstrzymanie się z uszczypliwościami

Dlaczego C1P?
    Dla mnie prostota obrobki przemawia za. Wlasciwie to ustawiam kontrast na.2-3 dzialki lekko ekspozycja balans bieli i gotowe oczywiscie zostaja jeszcze szczegoly. Moje odczucie jest takie ze program znacznie lepiej radzi sobie z kolorami. Byc moze to zasluga profili do kazdego apartu i obiektywu (do wiekszosci). Jest rowniez skintone, ktorym sie zachwycilem a teraz nie uzywam wogole masa tutkow na youtube..

Wysyłane z mojego LG-P940 za pomocą Tapatalk 2
    Nikon d7000 Nikon d800 Nikkor 50 1.4 Nikkor 35 mm 1.8 Nikkor 80-200 2.8 ED Nikkor 14-24 SB900 i masa innych gratów

Domyślnie

Dlaczego C1P?
    Pytanie jaki cel ma mieć ta zmiana?
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Pytanie jaki cel ma mieć ta zmiana?
    Lepsze odwzorowanie koloru, lepsza jakość? Dużo dobrego słyszałem na temat odwzorowania kolorów skóry i jakości zdjęć wychodzących z C1P dlatego pytam praktyków o wrażenia

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów