Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Ania

Domyślnie Ania

No cóż, zaryzykuję... Od święta moja kobieta daje sobie pstryknąć kilka zdjęć, więc poszalałem D80 i 50/1.8D. Co do poprawy i na co nie zwróciłem uwagi?

1.

2.
    FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS

Domyślnie

Dobierz mniejszy nr przysłony. To bardziej rozmyje tło i wyeksponuje Anię.
    Nie wiem, co napisać.

Domyślnie

Spróbuj pójść w bardziej popołudniowych godzinach w to samo miejsce, albo weź jakąś lampkę z parasolką i tak jak wyżej zdecydowanie za duża GO. Robione 50mm 1.8 a przysłona ustawiona gdzieś na 13 zamiast na 2-4.0
    OM-D 10 Mk II

Domyślnie

Kilka sekund wcześniej pstrykałem wiatraki i chciałem żeby droga i pola były również ostre, zapomniałem się i stąd taka wartość przysłony... Co do lampy i parasolki to aż tak wyposażony nie jestem

Domyślnie

Czy modelka musi konkurować z tłem? Dziewczyna jest bardzo urocza i ostre tło przeszkadza w odbiorze. Na drugim zdjęciu gdyby jeszcze w tle nie było wysokich krzewów a rozmyty horyzont daleki i jednolity to byłoby to co powinno. Ja bym tak to fotografował.

Domyślnie

Tak jak koledzy zauważyli - za duża głębia ostrości, leży kadrowanie (cięcie kończyn ,krzywo - to podstawowe żeby się nie czepiać), nieodpowiednia pora, trochę by pomogła krótsza ekspozycja ewentualnie zmniejszyć ją przy edycji...

Domyślnie

Pozostaje mi tam wrócić i kombinować dalej. Ale że krzywo? Nie bardzo widzę gdzie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mbodniak Zobacz posta
    Pozostaje mi tam wrócić i kombinować dalej. Ale że krzywo? Nie bardzo widzę gdzie...
    Na zdjęciu nr2 Pani "przewraca" się w lewo...

Domyślnie

Powróć tam około 19-20 skoro nie zestawu do błyskania to zaopatrz się choćby w blednę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siwyozzman Zobacz posta
    Na zdjęciu nr2 Pani "przewraca" się w lewo...
    Tak też było w rzeczywistości

Cytat Zamieszczone przez przemas-J Zobacz posta
    Powróć tam około 19-20 skoro nie zestawu do błyskania to zaopatrz się choćby w blednę.
    Tak będę musiał zrobić.

Uprawnienia umieszczania postów