Szukaj
Dobierz mniejszy nr przysłony. To bardziej rozmyje tło i wyeksponuje Anię.
Nie wiem, co napisać.
Spróbuj pójść w bardziej popołudniowych godzinach w to samo miejsce, albo weź jakąś lampkę z parasolką i tak jak wyżej zdecydowanie za duża GO. Robione 50mm 1.8 a przysłona ustawiona gdzieś na 13 zamiast na 2-4.0
OM-D 10 Mk II
Kilka sekund wcześniej pstrykałem wiatraki i chciałem żeby droga i pola były również ostre, zapomniałem się i stąd taka wartość przysłony... Co do lampy i parasolki to aż tak wyposażony nie jestem![]()
FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS
Czy modelka musi konkurować z tłem? Dziewczyna jest bardzo urocza i ostre tło przeszkadza w odbiorze. Na drugim zdjęciu gdyby jeszcze w tle nie było wysokich krzewów a rozmyty horyzont daleki i jednolity to byłoby to co powinno. Ja bym tak to fotografował.
Tak jak koledzy zauważyli - za duża głębia ostrości, leży kadrowanie (cięcie kończyn ,krzywo - to podstawowe żeby się nie czepiać), nieodpowiednia pora, trochę by pomogła krótsza ekspozycja ewentualnie zmniejszyć ją przy edycji...
Pozostaje mi tam wrócić i kombinować dalej. Ale że krzywo? Nie bardzo widzę gdzie...
FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS
Powróć tam około 19-20 skoro nie zestawu do błyskania to zaopatrz się choćby w blednę.
Skontaktuj się z nami