Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Domyślnie

a co myslicie o D7000
    oglądając zdjęcia na
    http://pl.pixelpeeper.com/adv/?lens=...max=none&res=3

dochodzę do wniosku że robi ładniejsze niż D90
    Szkoda tylko że jest plastikowy a nie wykonany z takich materiałów jak D50 czy D200

- - - - kolejny post - - - - - -

no i że ma problemy z celnością AF o tym wyciekającym oleju nie wspomnę
    Nikon D50

Domyślnie

D7000 nie jest plastikowy. Front i tylny panel to magnez, pozostałość to poliwęglan. Plastikowy to jest D50. D200 również posiada kilka elementów poliweglanowych.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachmuszel Zobacz posta
    D7000 nie jest plastikowy. Front i tylny panel to magnez, pozostałość to poliwęglan. Plastikowy to jest D50. D200 również posiada kilka elementów poliweglanowych.
    A jak rozróżniasz poliwęglan od plastiku? Oba to tworzywa sztuczne, w dodatku obie nazwy są bardzo ogólne. A jakość tychże materiałów uzależniona jest od składu chemicznego którego raczej nikt poza producentem nie zna. Podobnie jak guma gumie nierówna, stal stali itd...

Domyślnie

To porównaj sobie do tworzywa ABS stosowanego w Canonach i Sony.
    Nie znam się na składzie chemicznym tych tworzyw. Pisze o subiektywnych odczuciach. Ale temat wątku jest trochę inny
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Bierz D200, D90 zostaw na backup zobaczysz, że jak chwilę poobcujesz z dwusetką to D90 pójdzie w kąt.. pamiętam jak wziąłem kiedyś kumpla D90 w swoje ręce to jakieś takie plastik-fantastik mi się wydawało
    x70|x-pro2+xf16+xf23+xf56+xf90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leighadams Zobacz posta
    pamiętam jak wziąłem kiedyś kumpla D90 w swoje ręce to jakieś takie plastik-fantastik mi się wydawało
    takie samo odniosłem wrażenie
    nie miałem w rękach D7000 ale mam duże wątpliwości co do materiałów z jakich został wykoanany
    W końcu żyjemy w czasach gdzie zysk zysk i jeszcze raz zysk Jak to mówią to nie do fotografowania tylko na sprzedaż Strasznie to brzmi Mam nadzieję że rynek najlepiej to zweryfikuje i lidzie będa kupować coś lepszego droższego ale bardziej wytrzymałego
    ale wiem jedno to co kiedyś dawniej robili było lepiej wykonane niż dzisiaj Spójrzcie na obiektywy Nikona Tokiny
    dlatego tak tkwie przy dawnych rozwiązaniach produktach może blednie ale na niejednym sprzęcie RTV samochodach lodówkach już to sprawdziłem
    Mój kolega się śmieje że niedługo będą robić jednorazowe auta = po dojechaniu do celu zostawimy je w rowie
    Nikon D50

Domyślnie

Zostanie nam rower i analogi...

Domyślnie

też sądzę że w wielu przypadkach matryca doskwierała Ci nie będzie, raczej może być na spory plus- bo D200 lubi światło i jak ma go pod dostatkiem to się odwdzięcza z nawiązką. Natomiast gdybyś przykleił do niego jasną stałkę, może się okazać że będziesz korzystał z obu puszek i pozwoli Ci to zaoszczędzić czasu. Zamist lepszego body może zakup narazie coś ~17/18-50 2.8. Zreszta miałeś D50, więc wiesz jak zachowuje się matryca CCD, zasadnicze różnice są takie: ISO 100 (natywne, nie podrabiane), HSS, CLS, lepszy chwyt, lepsza ergonomia, 1/8000, za to co do malego LCD to moim zdaniem można sprawnie wskoczyć w każde zdjęcie i je powiększyć, sam raczej korzystam z histogramu - wystarczy porównać z LCD D100 i wtedy ten jest ogromny
    dwasto i emce U-piter

Domyślnie

fenomen jakości JPEG w Nikonie D50 jest powalający
    Mam Jasna Tokinę 50-135 2,8 portrety to coś pięknego ale brak ergonomii wszystko zakopane w menu Brakuje mi paru rzeczy typu siatka w wizjerze pokrycie kadru 100 % przełączeń zmiany pomiaru światła i przede wszystkim matrycy która dam mi możliwość zrobienia w przypadku gdzie stara CCD nie da rady
    Miałem D300 musiałem sprzedać więc wróciłem do D50 i znów mnie coś korci ale swojego staruszka na pewno nie sprzedam bo jest w idealnym stanie
    Bardzo podobała mi się obudowa D300 natomiast w D90 miał bardzo ładny podgląd wykonanych zdjęć - chciałem to połączyć dlatego tez wpadł pomysł na D7000
    Tylko praktyja zweryfikuje co polubię szkoda że ni można pobawić się na próbę kilkoma body Musze chyba przejechać się do jakiegoś komisu foto.
    Za wypowiedzi dziękuję
    Nikon D50

Domyślnie

Doszedłem do wniosku, że jednak nie będę bawił się w stare body, tylko jak już kupię to coś o wiele wiele lepszego, np. D300s.
    Byłem na oględzinach tego D200 i wyglądał jakby przyjechał prosto z frontu na wojnie.
    Canon 5D mark 2 + 24-70 F.4L, 24 F.1.8
    Lampki: chińczyk Voking VK 750II
    Były: Nikony D50, D90, D200, D610, D7000.
    Canony: 20D, 40D, 5D mk1, 7D

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów