Close

Strona 39 z 140 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

mmluty, Nareszcie glos rozsadku. Fanboy grajacy moze zmieniac system operacyjny co rok, ale czesc specjalistycznego oprogramownia (bardzo niszowego) dziala na platformie na jakiej zostalo stworzone albo potrzebuje dostepu do hardware'u na jaki Win10 nie pozwala. Takim fanbojom jak Irek6311 latwo napisac: zmien oprogramowanie. A ja zapytam sie na jakie? Akurat dla mnie kompilator Fortrana jest czescia skladowa wiekszego pakietu i stabilna wersja tego jezyka, ktora pakiet obsluguje jest ta z 95 roku.

Mam w domu bardzo dobry skaner na USB i Win7 juz go nie obsluguje. Sprawne urzadzenie, czasem potrzebne aby zeskanowac pare stron. Mam je wywalic na smietnik i kupic nowe? Jakie uzasadnienie podasz? A niby "ekologicznosc" w modzie. Moze rozsadniej bedziemy uzywac urzadzen, a nie leciec za nowinkami, ktore i tak nic nie wniosa poza fura nieekologicznych odpadkow.

Domyślnie

Peryferia komputerowe zmieniam często ale to nie markowy sprzęt i amortyzuje się po roku, skaner czy porządna drukarka mi zbędne, zlecenia tylko robię a obróbka czy skanowanie/drukowanie to już zlecam, co do ekologi to domowy sprzęt jest mało ekologiczny, profesjonalne drukarki są wydajniejsze i koszty eksploatacji przy stałej pracy a nie okazyjnej są niższe i jakość tego co wydrukują nie do uzyskania w domu, a tak na koniec nie jestem fanem Microsoft i jego Windowsów a tylko pasuje mi OS bo gro aplikacji na nim pracuje, Linuks czy Mac to nie dla mnie, brakuje niektórych aplikacji i przyzwyczajenia od młodości do Windows robią też swoje.

Domyślnie

Widzisz, tu roznimy sie, dla mnie fotografia jest hobby a zawodowo robie co innego. Mam Win7 bo o Win8 polamalismy sobie zeby z niekompatybilnoscia oprogramowania za ciezka kase. Ciekawe co bedzie przy 10.

ksh
    Gość

Domyślnie

Zawsze można kupić jakiś tani za 300zł laptoptop pod win7 do tego skanera czy innych staroci, nowy system po przyzwyczajeniu zazwyczaj daje większy komfort.

Domyślnie

Wiesz, ja mam prostszy sposób niż kupowanie laptopa do obsługi starego skanera, instaluję drugi system. Mam dalej zainstalowany równolegle Win XP do obsługi "bardzo starych" urządzeń. Jednak nie w tym rzecz, nie zamierzam napalać się na nowy system i robić sobie pod górkę tylko dlatego , że marketing MS wymyślił Win 10 pomijając Win9 bo z jakichś względów 10 ma się lepiej sprzedawać niż 9. Żeby była jasność, nie mam nic przeciwko Win10 i pewnie go sobie zainstaluję, jednak zupełnie nie rozumiem tego wkręcania się (napalania wręcz) w kolejne wersje testowe jeżeli dalej nic nie wiadomo dlaczego Win10 jest lepszy niż Win8, a może to będzie taka kicha jak Vista?
    Jeszce tylko odniosę się do tego beztroskiego wliczania w koszty. Nawet jeżeli masz duży przychód, żeby mieć z czego sobie odliczać koszty, to i tak zawsze koszty pomniejszają zysk. Mnie się zawsze wydawało, że pracujemy dla zysku, a nie dla zwiększania sobie bezsensownych kosztów.

Domyślnie

Obecnie komputery to samonapedzajaca sie spirala. Od paru ladnych lat dla wiekszosci uzytkownikow, dowolny procesor Intela zaspokaja ich potrzeby na moc obliczeniowa w duzym nadmiarem. Odrzucmy graczy. Nowosci od programistow wymagaja zakup nowego sprzetu, bo starszy nie jest wspierany. Wracajac do M$, ich popularny pakiet Office w najnowszej wersji nie zwiekszy produktywnosci pracownika o 150% w stosunku do tego co mial w Office 2003 czy 2007. M$ zauwazyl to i zaczyna wypuszczac wersje okrojone (chocby 365) i drozsze. Ale zaraz jest lament, ze starsze wersje byly lepsze. Nie zdziwie sie jak pod Win10 nie bedzie mozna zainstalowac Office'a 2007.

Dwa systemy na jednym laptopie ... to na firmowym musialbym miec 3 A majac licencje Win10, nie bede mial juz mozliwosci posiadania downgrade Win7 leganie (o ile dzial IT wogole pozwoli na zlamanie zasad licencyjnych) i do tego CentOSa ... a mialo byc tak kolorowo, i super, i sprawnie, i ach, och.

Domyślnie

Nie zdziwie sie jak pod Win10 nie bedzie mozna zainstalowac Office'a 2007.
    Skoro można spokojnie zainstalować Office 2003 to da się to samo zrobić na Windows 10 z Office 2007...
    Nikon

Domyślnie

Jak zmusić Windows 10 do aktualizacji z bulid 1030 na 10162 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    Mój pobrał aktualizację ale instalacja rozpoczęła się dopiero jak kliknąłem "uruchom ponownie" w oknie aktualizacji... zwykły restart nie rozpoczynał aktualizacji.
    D750, S 35:1.4, T 24-70:2.8 G2, SB700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    1. Komenda Control /name Microsoft.WindowsUpdate (jako admin).
    2. Opcje zaawansowane.
    - sprawdź, czy masz ustawioną opcję Fast
    3. Restart W10.

Choć powinno raczej pójść z automatu...
    Nikon

Strona 39 z 140 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów