Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Portland Bill

Domyślnie Portland Bill

Witam! Dwie fotki w wyspy Portland , UK.
    Wszelkie uwagi mile widziane...
    zapraszam..

1.

2.

Pozdrawiam ,

Sebastian

Domyślnie

Fajne zdjęcia, przyjemne w odbiorze. W 1 chyba lekko zbyt świecą się pomarańczowe skałki (światło jakoś dziwnie się miesza), podniosłabym też obiektyw nieco w górę.
    Drugie bez uwag. Można zapytać jakim obiektywem robiłeś zdjęcia?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sessja Zobacz posta
    Fajne zdjęcia, przyjemne w odbiorze. W 1 chyba lekko zbyt świecą się pomarańczowe skałki (światło jakoś dziwnie się miesza), podniosłabym też obiektyw nieco w górę.
    Drugie bez uwag. Można zapytać jakim obiektywem robiłeś zdjęcia?
    Nic nie kombinowałem z tym światłem , tak to właśnie wyglądało, sam byłem zdziwiony Obiektyw to oczywiście sigma 10-20

Domyślnie

Jedynka za mocno swieci, oba zdjecia poprawne, calkiem atrakcyjne, ale moim zdaniem potzrebuja wyostrzenia przy zmniejszaniu, bo teraz sa mydlane a detal sie zlewa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Jedynka za mocno swieci, oba zdjecia poprawne, calkiem atrakcyjne, ale moim zdaniem potzrebuja wyostrzenia przy zmniejszaniu, bo teraz sa mydlane a detal sie zlewa.

Dzięki Grzegorzu za rady!! Strasznie mnie zdziwiło co stało się z fotkami po zmniejszeniu niemniej jednak usiadłem od nowa to obróbki... coś takiego mi wyszło..

pozdrawiam

Domyślnie

Teraz lepiej - niebo zyskało więcej detali i jedynka komponuje się kolorystycznie z drugim zdjęciem (sesja jest bardziej spójna jako całość). Dobra robota

Domyślnie

foty świetne, na 3 ładne kolory
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Co do ostrzenia to proponuje zaczac od tego, technika z linka ktory podalem jest oczywiscie bardzo uproszczona, osobiscie bym maskowal ostzrenie po wszystkim a przed splaszczeniem warstw, efekty sa jednak ciekawe i powalajace, mozna tez potestowac z "ziarnistoscia" poprzez rozne rozmiary zmniejszanych zdjec za pierwszym razem.
    Pamietam, ze w PS CS6 byl problem przy tym zmniejszaniu i trzeba bylo wybrac jedna z technik zmniejszania z menu "rozmiar obrazu", jak w CC to nie wiem, bo stosuje techniki zmniejszania podobne, ale juz mocno zautomatyzowane.
    Co do obrobki, jest lepiej, ale teraz znowu samo swiatlo przygasiles troszke za mocno, to kwestia wyczuciucia.

Domyślnie

Zdjęcie poprawione zyskało bardzo dużo, Sebastian zastanów się*na zakupem ciemnego ND?
    Nawet nie wiesz, ile te zdjęcia by zyskały!
    Szczególnie zdjęcie z latarnią
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biegly Zobacz posta
    Zdjęcie poprawione zyskało bardzo dużo, Sebastian zastanów się*na zakupem ciemnego ND?
    Nawet nie wiesz, ile te zdjęcia by zyskały!
    Szczególnie zdjęcie z latarnią
    Udało mi się wylicytować nowe filterki Lee , za poradą Grega zakupiłem sobie połówki hard wiec posiadam 06 i 09 hard i soft no i big stopper... Jeśli chodzi o tą fotkę to miękka polówka 09 była na gorę a twarda 09 odwrotnie jako cały szary.. Naświetlałem 3sek ale wiatr był słaby i cienko to wyszło Ogólnie to zawsze tam strasznie wieje i ciężko podejść właśnie w to miejsce, poza tym pojechałem z rodziną i miałem tylko chwilę żeby ogarnąć te dwa kadry.. Ogólnie wyszły jakieś mydlane Wczoraj walczyłem cały dzień z wyostrzaniem z filmikiem podesłanym przez Grzegorza i jest dużo lepiej ale i tak nie jestem do końca zadowolony ...

pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów