Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Portland Bill

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebastian78 Zobacz posta
    Udało mi się wylicytować nowe filterki Lee , za poradą Grega zakupiłem sobie połówki hard wiec posiadam 06 i 09 hard i soft no i big stopper... Jeśli chodzi o tą fotkę to miękka polówka 09 była na gorę a twarda 09 odwrotnie jako cały szary.. Naświetlałem 3sek ale wiatr był słaby i cienko to wyszło Ogólnie to zawsze tam strasznie wieje i ciężko podejść właśnie w to miejsce, poza tym pojechałem z rodziną i miałem tylko chwilę żeby ogarnąć te dwa kadry.. Ogólnie wyszły jakieś mydlane Wczoraj walczyłem cały dzień z wyostrzaniem z filmikiem podesłanym przez Grzegorza i jest dużo lepiej ale i tak nie jestem do końca zadowolony ...

pozdrawiam
    Mowilem o wykorzystaniu twardych polowek jako calosciowy filtr, ale nie w ten sposob, spokojnie mozesz obnizyc harda i zaslonisz caly obraze, to co zrobiles nie do konca mialo sens, ale ok.
    Co do slow Rafala, dobrze, ze jeszcze ktos fotografuje bez dlugich czasow, zdjecie moim zdaniem wcale by nie zyskalo a stalo by sie takie jak tysiace innych. Istenieje ogolna tandencja do naduzywania ciemnych filtrow, byle papka jest "poprawiana" dlugim czasem a setki pieknych miejsc i warunkow kaleczone rozmyciami.
    Czasem mozes sobie pomagac, masz dobry zestaw filtrow, wiec spokojnie mozesz szalec w takich przypadkach od krotkich czasow, przez lekkie rozmycia (dodaja dynamiki) do bigstoppera i dlugich czasow...to ty jestes fotografem i ty decydujesz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Mowilem o wykorzystaniu twardych polowek jako calosciowy filtr, ale nie w ten sposob, spokojnie mozesz obnizyc harda i zaslonisz caly obraze, to co zrobiles nie do konca mialo sens, ale ok.
    Ale przecież tak zrobiłem... miękka połówka była na niebo , a hard zakrywał cały obraz , tyle ze był odwrotnie włożony... Czy to zle ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebastian78 Zobacz posta
    Ale przecież tak zrobiłem... miękka połówka była na niebo , a hard zakrywał cały obraz , tyle ze był odwrotnie włożony... Czy to zle ?
    To ok, myslalem, ze zrobiles go do polowy
    Czyli takim cudem miales filterek 09 pelny i 09 polowke miekka...to ok.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów