Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: chrzest

Domyślnie

Wiem (z doświadczenia), że łatwo pisać a trudniej zrobić dobry materiał. Niemniej jednak napiszę dwa słowa:
    Przede wszystkim brakuje mi ostrości na zdjęciach.
    Chyba na żadnym ze zdjęć nie znalazłem punktu ostrości tam, gdzie powinna być. A co gorsze…można powiedzieć, że na wszystkich zdjęciach ostrości nie ma nigdzie.
    Zastanawia mnie tylko, z czego to wynika bo nawet ostatnie zdjęcie (przy dosyć dobrym świetle) jest kompletnie nieostre.

Domyślnie

Tak jak napisał tomtytus, łatwiej napisać niż zrobić - sam za niedługo będę mieć taki sam temat wiec zobaczymy co wyjdzie.
    - zgadzam się z przedmówcą - brak ostrości na zdjęciach, mydło,
    - nie podoba mi się ta zielonkawa obróbka jak np. na 1 i na ostatnim zdjęciu
    - dużo chaotycznych i przypadkowych kadrów, nie wiadomo na czym skupić wzrok.
    - według mnie mogłeś jeszcze trochę podbić ISO, 500 na którym robiłeś to chyba za mało troszeczkę tym bardziej że D7000 radzi sobie dobrze z ziarnem na wyższych ISO

Ogólnie jako pamiątka dla rodziców to OK. Takie zdjęcia do albumu, nic więcej. My niekiedy jesteśmy już przesiąknięci tym dążeniem do idealnych ekspozycji i kadrów. Zwykły Kowalski nie zauważy większość rzeczy o których tutaj mowa jednak po to jest to forum by wytykać błędy pod względem technicznym a nie emocjonalnym Pracuj dalej

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zduńska wola

Domyślnie

I takie cos mi sie podoba Szczerosc

A jakies dodatkwoe sugestie? (ostrosc nie wiem czy byla spowodowana moim zamieszaniem czy wina body) ;/

Domyślnie

Ja właśnie nie mogłem podejrzeć ISO…ale 1/100s i ISO 500 to zdecydowanie byt ryzykownie
    Ja bym śmiało skrócił czas do pewniejszej 1/160s. Wyższe ISO nie powinno zaszkodzić.
    Jakie obiektywy były w użyciu?
    EDIT:
    obiektywy już sobie podejrzałem: 85mm i 28mm powinno dać bardzo fajny i ostry obrazek, szczególnie, że to drugie szkło było lekko przymknięte.
    Ostatnio edytowane przez tomtytus ; 29-04-2015 o 09:53

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zduńska wola

Domyślnie

to czas 1/100 dla osob siedzacych albo wolno sie poruszajacych to zbyt duzo?

Domyślnie

Dużo, nie dużo ale przy 85 łatwo o minimalne poruszenie które objawi się mydłem.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zduńska wola

Domyślnie

to jaki czas jest bezpieczny przy w miare stabilnej rece?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez urbizdw Zobacz posta
    to czas 1/100 dla osob siedzacych albo wolno sie poruszajacych to zbyt duzo?
    Odpowiedź masz na zdjęiach.
    Ja przy 85 ustawiam min 1/160 (body DX) i zdjęć poruszonych praktycznie nie uświadczam.
    Nikon

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zduńska wola

Domyślnie

Nauczka na przyszłość Poprostu nie chciałem przesadzić z ISO

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów