Close

Strona 1785 z 1948 PierwszyPierwszy ... 785128516851735177517831784178517861787179518351885 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 17 841 do 17 850 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matomi Zobacz posta
    Z chęcią przeczytam coś śmiesznego. Dawno się zdrowo nie posmiałem. Śmiało proszę!
    Poczułem się wywołany do tablicy, więc taki z brodą

Przychodzi zajączek do sklepu z materiałami wybuchowymi i mówi do sprzedawcy niedźwiedzia:
    - Dzień dobry, poproszę bombę
    - Zapakować?
    - Dziękuję, pier... na miejscu.

Domyślnie

Królowa Elżbieta i papież zorganizowali wielkie charytatywne wydarzenie. Stoją na scenie obok siebie i królowa nagle obraca się do papieża i mówi:
    - Robiliśmy już takie imprezy wiele razy. Co powiesz na mały zakład, żeby trochę sobie urozmaicić czas? Jestem pewna, że każdy Brytyjczyk wpadnie w euforię, jeśli wykonam tylko jeden ruch ręką.
    Papież się zgadza, królowa macha do wszystkich zgromadzonych. Szlacheckie powitanie sprawia, że cała brytyjska publiczność szaleje.
    Papież, nie chcąc być gorszym od kogoś, kto nosi brzydszą sukienkę od niego mówi do Elżbiety:
    - Słuchaj, Elu, to było świetne, ale co powiesz na jeszcze jeden zakład? Stawiam cały mój watykański majątek. Jestem w stanie sprawić jednym kiwnięciem głowy, że każdy Irlandczyk na tej imprezie zacznie szaleć z radości. Ale nie chwilowo. Ta radość będzie trwała miesiącami i będą o niej mówili przez lata.
    Królowa, sceptycznie nastawiona mówi, że chętnie to zobaczy.
    I wtedy papież walnął jej z bani...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 10-04-2015 o 08:56 Powód: lit.
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    Niektórych dowcipów nie da się przetłumaczyć a w dzisiejszych czasach nieznajomość języka angielskiego jest dość brawurowym posunięciem.

Nie da się przetłumaczyć np. tych dowcipów:

-What's the differnce between meat, woman and a blowjob?
    -You can beat meat, you can beat a woman but you can't beat a blowjob.

-What's the difference between oral and anal sex?
    -Oral sex makes your day, anal sex makes your hole weak.
    Wiesz, mnie się wydaje, że w tłumaczeniu największą przeszkodą nie jest język, w którym zapisano dowcip, lecz język i wyobraźnia tłumacza. Nie bez kozery Wittgenstein pisał, że "granice mojego języka są granicami mojego świata".
    Ostatnio edytowane przez blaise1973 ; 08-04-2015 o 23:39

Domyślnie

[Boryszuk]Niektórych dowcipów nie da się przetłumaczyć a w dzisiejszych czasach nieznajomość języka angielskiego jest dość brawurowym posunięciem.

Typowo "polskie" stwierdzenie, cała reszta europy problemów nie ma.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 10-04-2015 o 08:55 Powód: pis. (Polskie------>polskie)
    bez przynależności

Domyślnie

Nie do konca rozumiem z czym reszta Europy nie ma problemow. Ale to nie o tym watek.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    Nie do konca rozumiem z czym reszta Europy nie ma problemow. Ale to nie o tym watek.
    Cała Europa nie ma problemów z angielskim
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Cała Europa nie ma problemów z angielskim
    Pojedź do Francji to się przekonasz czy nie ma. Tam nawet jak ktoś zna angielski to udaje ze nie rozumie
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Skoro o językach...
    Wpada gość na pocztę i pyta:
    parle wu franse?
    du you speak english?
    sprechen sie deutsch?
    Eğer türkçe konuşmak?
    ă‚ăŞăŸăŒć—ĽćœŹčŞžă‚’č Šąă™ĺ*´ĺˆăŻ?
    - Babka w okienku kiwa przecząco.
    Zdenerwowany facio klnie i wybiega.
    - Koleżanka do babki - widzisz, cza był się języków uczyć.
    - Babka do koleżanki - po co? łon znał ich tyle i się ze mną nie dogadał.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Pojedź do Francji to się przekonasz czy nie ma. Tam nawet jak ktoś zna angielski to udaje ze nie rozumie
    To ze ktos udaje ze nie rozumie, nie znaczy ze ma z jezykiem klopot. Moj przelozony plywal na tankowcach ponad 20 lat, przez ten czas czesciej uzywal jezyk angielski niz swoj wlasny, mimo to u siebie nie mowi po angielsku tylko daje mi telefon i kaze rozmawiac z polskimi kierowcami bo jak sam twierdzi "jak tu przyjechali to niech sie naucza jezyka".
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Moj przelozony plywal na tankowcach ponad 20 lat, przez ten czas czesciej uzywal jezyk angielski niz swoj wlasny, mimo to u siebie nie mowi po angielsku tylko daje mi telefon i kaze rozmawiac z polskimi kierowcami bo jak sam twierdzi "jak tu przyjechali to niech sie naucza jezyka".
    Rozumiem, że sam pływał tylko na Wyspy, skoro używał angielskiego?
    Pozdrawiam.
    Darek Bagiński.
    Blog

Strona 1785 z 1948 PierwszyPierwszy ... 785128516851735177517831784178517861787179518351885 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów