Szukaj
Królowa Elżbieta i papież zorganizowali wielkie charytatywne wydarzenie. Stoją na scenie obok siebie i królowa nagle obraca się do papieża i mówi:
- Robiliśmy już takie imprezy wiele razy. Co powiesz na mały zakład, żeby trochę sobie urozmaicić czas? Jestem pewna, że każdy Brytyjczyk wpadnie w euforię, jeśli wykonam tylko jeden ruch ręką.
Papież się zgadza, królowa macha do wszystkich zgromadzonych. Szlacheckie powitanie sprawia, że cała brytyjska publiczność szaleje.
Papież, nie chcąc być gorszym od kogoś, kto nosi brzydszą sukienkę od niego mówi do Elżbiety:
- Słuchaj, Elu, to było świetne, ale co powiesz na jeszcze jeden zakład? Stawiam cały mój watykański majątek. Jestem w stanie sprawić jednym kiwnięciem głowy, że każdy Irlandczyk na tej imprezie zacznie szaleć z radości. Ale nie chwilowo. Ta radość będzie trwała miesiącami i będą o niej mówili przez lata.
Królowa, sceptycznie nastawiona mówi, że chętnie to zobaczy.
I wtedy papież walnął jej z bani...
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 10-04-2015 o 08:56 Powód: lit.
Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560
ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
>>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<
Ostatnio edytowane przez blaise1973 ; 08-04-2015 o 23:39
[Boryszuk]Niektórych dowcipów nie da się przetłumaczyć a w dzisiejszych czasach nieznajomość języka angielskiego jest dość brawurowym posunięciem.
Typowo "polskie" stwierdzenie, cała reszta europy problemów nie ma.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 10-04-2015 o 08:55 Powód: pis. (Polskie------>polskie)
bez przynależności
Nie do konca rozumiem z czym reszta Europy nie ma problemow. Ale to nie o tym watek.
Pursue happiness with diligence
Skoro o językach...
Wpada gość na pocztę i pyta:
parle wu franse?
du you speak english?
sprechen sie deutsch?
EÄer türkçe konuşmak?
ăăŞăăćĽćŹčŞăč Šąăĺ*´ĺăŻ?
- Babka w okienku kiwa przecząco.
Zdenerwowany facio klnie i wybiega.
- Koleżanka do babki - widzisz, cza był się języków uczyć.
- Babka do koleżanki - po co? łon znał ich tyle i się ze mną nie dogadał.
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
To ze ktos udaje ze nie rozumie, nie znaczy ze ma z jezykiem klopot. Moj przelozony plywal na tankowcach ponad 20 lat, przez ten czas czesciej uzywal jezyk angielski niz swoj wlasny, mimo to u siebie nie mowi po angielsku tylko daje mi telefon i kaze rozmawiac z polskimi kierowcami bo jak sam twierdzi "jak tu przyjechali to niech sie naucza jezyka".
Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniachâ W.B.Yeats
Skontaktuj się z nami