Close

Strona 1786 z 1948 PierwszyPierwszy ... 786128616861736177617841785178617871788179618361886 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 17 851 do 17 860 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Pojedź do Francji to się przekonasz czy nie ma. Tam nawet jak ktoś zna angielski to udaje ze nie rozumie

Nie wiem jak w Paryżu, ale w Bretanii się to nie sprawdziło, mile mnie zreszta zaskakując.
    FujiLove again and again...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dorian Zobacz posta
    Rozumiem, że sam pływał tylko na Wyspy, skoro używał angielskiego?
    Świetne pytanie

Domyślnie

i na statkach i w samolotach obowiązujący na całym świecie język to angielski - nie ma w tym nic niesamowitego
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Rozumiem, że sam pływał tylko na Wyspy, skoro używał angielskiego?
    Zgadnij po jakiemu rozmawiaja marynarze jak zaloga sklada sie z norwegow, filipinczykow, polakow i litwinow a armatorem jest hindus
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Zgadnij po jakiemu rozmawiaja marynarze jak zaloga sklada sie z norwegow, filipinczykow, polakow i litwinow a armatorem jest hindus
    Jak sądzę w języku kapitana, bo skoro u niego pływają. Rozumiem też, że na ląd schodził tylko u siebie? Czy może w obcych portach rozmawiał w lokalnych językach?

Pominę fakt, że takie podejście do kierowców jest co najmniej nie na miejscu. Ciężko mi sobie wyobrazić kierowcę ciężarówki jeżdżącego po Europie i znającego języki wszystkich odwiedzanych krajów.
    Pozdrawiam.
    Darek Bagiński.
    Blog

Domyślnie

Pominę fakt, że takie podejście do kierowców jest co najmniej nie na miejscu. Ciężko mi sobie wyobrazić kierowcę ciężarówki jeżdżącego po Europie i znającego języki wszystkich odwiedzanych krajów.
    Nie tyczy się to tylko kierowców TIRów. Wspomniane wyżej zawody (marynarz i pilot), to idealne przykłady sensu istnienia języka „międzynarodowego”. Dlatego właśnie angielski został tym uniwersalnym językiem, żeby nikt nie musiał się uczyć wszystkich pozostałych, z którymi ma styczność.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Jak sądzę w języku kapitana, bo skoro u niego pływają. Rozumiem też, że na ląd schodził tylko u siebie? Czy może w obcych portach rozmawiał w lokalnych językach?

Plywaja dla armatora, kapitan jak to bywa tez jest wynajety, wiec czemu maja mowic w jego jezyku i najwazniejsze, pracuja w 90% na wodach miedzynarodowych Na lad schodzili i mowili po angielsku, dlatego wspomnialem ze facet mowil wiecej po angielsku niz po swojemu. Ciezko tez wymagac zeby mowil w kazdym jezyku jako "turysta" bo przeciez nie pracowali w knajpach tylko przepuszczali kase i to nie sluzbowo a prywatnie. Dalej nie widzisz roznicy miedzy "przyjechales tu do pracy wiec ucz sie naszego jezyka bo to ty tu przyjechales a nie ja do ciebie" a "przepraszam gdzie tu mozna sie tanio nazrec i przespac"?

Swiat kierowcow ciezarowek nie konczy sie na TIR-ach, co powiesz na takich co trasy maja nie dluzsze niz kilka-kiladziesiat km bo jezdza np z asfaltem i np nie ruszaja nawet do sasiedniej gminy? Od nich tez ciezko wymagac zeby mowili w jezyku kraju w ktorym pracuja ?
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Dlatego właśnie angielski został tym uniwersalnym językiem/.../
    ...dlatego, że esperanto wymyślił polak
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    A to psikus

Domyślnie

Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Strona 1786 z 1948 PierwszyPierwszy ... 786128616861736177617841785178617871788179618361886 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów