witam, mam pytanie czy tez zestaw dobrze sie spisuje?
Szukaj
witam, mam pytanie czy tez zestaw dobrze sie spisuje?
002D
Kupiłem dzisiaj ten obiektyw w FJ za 300zł. Jutro postaram się pokazać przykładowe fotki __________________
D50 + N18-55 + T55-200 + trochę M42
sorki za zasmiecanie forum
002D
Oto fotki z tego obiektywu:
dla 55mm
200mm
Myślę że za taką cenę jest nieźle. Generalnie trzeba go trochę przymykać żeby coś ciekawego uzyskać. Na słoneczne dni jest w sam raz.
Pozdrawiam Krzysztof M.
Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....
Właśnie wróciłem z Gdyni Chyloni, gdzie jest Foto Joker.
Kupiłem ten obiektyw.
Powiem szczerze, że się załamałem jak wziąłem go do ręki, ale po przy ostrzeniu w kilka punktów, miło mnie zaskoczył.
Zobaczymy jak będzie na spacerach się spisywał, ale na 100% za kwotę 299zł jest war tych pieniędzy.
Ps:
Jak go wziąłem do ręki, to mnie wystraszyło, że nie ma przełącznika AF/M. Po prosiłem o dostęp do internetu, gdzie znalazłem tel. do przedstawiciela Tamrona. Wytłumaczyli mi, że wyprzedają starą linię i dlatego w FJ są tak atrakcyjne ceny. Ns modela mają identyczną optykę, ale będę lekko po face liftingu.
Dlatego ja go kupiłem.
Pozdrawiam. .... ale on jest lekki ........ szczególnie w porównaniu z soligorem 200 f:4![]()
Pozdrawiam Krzysztof M.
Też go kupiłem. Jak jest przymknięty, to jest całkiem przyjemnie. Przyda się na wakacyjne toplessyi jako erzatz Nikkora 70-210, na którego mam zamiar zapolować po wakacjach.
Widzę, że masz w banerku, flagę Chorwacji. Czyżbyś się tam wybierał
Pytam, bo to mój ulubiony kraj w Europie na wakacje. Byliśmy tam z żoną w podróży poślubnej, więc mam wspaniałe wspomnienia i miałem tam Dynaxa 4 28-100, gdzie brakowało mi właśnie tele obiektywu. Także ten obiektyw powinien Ci załatwić mój problem
A ja za to dziś pożyczyłem od znajomego (chyba) Carla Zeissa 200 f:2.0 na m42. Zobaczymy jak on ostrzy i porównam go z tym Tamronkiem.
Ostatnio edytowane przez mjr ; 13-07-2007 o 08:37
Pozdrawiam Krzysztof M.
Niestety, w tym roku pieniędzy nie starczyło, a plan był: okolice Sibenika lub Riwiera Paklenicka. Wcześniej byłem w okolicach Zadaru i na Peljasacu.
Chorwacja to moja miłość, to jedyna kochanka, którą akceptuje żona
P.S.
W avatarku jest chorwacki piosenkarz - Marko Perkovic Thompson![]()
Skontaktuj się z nami