Soft jest tylko na Windows'a i Mac OS'a... a co Ty byś chciał robić tą apką po podłączeniu do do aparatu ??
Szukaj
Soft jest tylko na Windows'a i Mac OS'a... a co Ty byś chciał robić tą apką po podłączeniu do do aparatu ??
D750, S 35:1.4, T 24-70:2.8 G2, SB700
a już go chciałem ściągnąć![]()
A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4
Zainstalowałem ........... odinstalowałem :/
Nie wiem, czy to tylko "wydmuszka programu" i za jakiś czas dostaniemy coś nieco użyteczniejszego, czy raczej jest to przygotowanie do kolejnej wolty Nikona w kwestii oferowanego oprogramowania.
Z opisu zamieszczonego na stronie Ninon.pl, dotyczącego programu ViewNX-i - przynajmniej ja wnioskuję - że ViewNX2 nie będą już rozwijać.
To całe View NX-i sprowadzają do roli przeglądarki i rozbudowują "usługi społecznościowo-internetowe". Ale gdy mowa o edycji, to program ma nas odsyłać do Capture NX-D. Zresztą już sama konieczność deinstalacji ViewNX2 jest sama w sobie dla niego zabójcza, bo co mam w celu jego zachowania zorganizować sobie drugiego PC-ta ?!
Ja jestem prosty człowiek i robię proste zdjęcia
Dla mnie w większości wypadków ViewNX2 w zupełności wystarczał - i szczerze mówiąc nie podoba mi się kierunek działań o jaki podejrzewam Nikona.
NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1
Nie próbowałem takiej opcji - ale gdzieś w czytałem, że chcąc powrócić do ViewNX2, trzeba odinstalować wersję "i" a następnie ponownie zainstalować ViewNX2 i tak zrobiłem.
ViewNX-i zainstalowałem z ciekawości - skoro jest nowy program, warto przynajmniej zobaczyć co tam siedzi
W trakcie instalacji wykrył ViewNX2, odinstalował i następnie sam się zainstalował. Na szczęście nie dzieje się to z pełnego automatu, tylko każdy etap wymaga naszej akceptacji.
Co komu i w jakiej postaci jest potrzebne, to kwestia indywidualna - być może komuś ten program okaże się przydatny - szczególnie jak pojawią się kolejne jego wcielenia. Dla mnie w obecnej wersji - mówię oczywiście tylko za siebie - nie ma tu żadnego wyboru. Bo co to za wybór, gdy zamieniam program do edycji na "przeglądarkę" ?
NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1
należy uważać z tą aplikacją pod windows 7.
Na próbę zainstalowałem , oczywiście odinstalował się viewnx2 , pełna instalacja aplikacji wraz z movie editor okazała się niemożliwa .
co dziwne wykazuje brak połączenia z internetem jako przyczynę braku możliwości wykonania pełnej instalacji.
po całkowitej deinstalacji wraz z czyszczeniem rejestrów okazało się, że nie można zainstalować viewNX2 z opcją movie editor . s
może niewiele osób uzywa movie editor , ale miałem do sklejenia kilkaset zdjęć do małej prezentacji i niestety poległem.
Skontaktuj się z nami