Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Nikon ViewNX-i

Domyślnie

Soft jest tylko na Windows'a i Mac OS'a... a co Ty byś chciał robić tą apką po podłączeniu do do aparatu ??
    D750, S 35:1.4, T 24-70:2.8 G2, SB700

Domyślnie

a już go chciałem ściągnąć
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Zainstalowałem ........... odinstalowałem :/

Nie wiem, czy to tylko "wydmuszka programu" i za jakiś czas dostaniemy coś nieco użyteczniejszego, czy raczej jest to przygotowanie do kolejnej wolty Nikona w kwestii oferowanego oprogramowania.
    Z opisu zamieszczonego na stronie Ninon.pl, dotyczącego programu ViewNX-i - przynajmniej ja wnioskuję - że ViewNX2 nie będą już rozwijać.
    To całe View NX-i sprowadzają do roli przeglądarki i rozbudowują "usługi społecznościowo-internetowe". Ale gdy mowa o edycji, to program ma nas odsyłać do Capture NX-D. Zresztą już sama konieczność deinstalacji ViewNX2 jest sama w sobie dla niego zabójcza, bo co mam w celu jego zachowania zorganizować sobie drugiego PC-ta ?!

Ja jestem prosty człowiek i robię proste zdjęcia
    Dla mnie w większości wypadków ViewNX2 w zupełności wystarczał - i szczerze mówiąc nie podoba mi się kierunek działań o jaki podejrzewam Nikona.
    NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1

Wink

Cytat Zamieszczone przez zotornik Zobacz posta
    Zainstalowałem ........... odinstalowałem

....
    A ja się bałem, że jakiś wpis w rejestrze spowoduje pogorszenie działania ViewNX2 - człowiek zrobił się podejrzliwy po dłuższym obcowaniu z Nikonem...
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Oszczędny w słowach Awatar sonicq
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

co mam w celu jego zachowania zorganizować sobie drugiego PC-ta ?!
    Jeśli chcesz oba to spróbuj, mając zainstalowaną nową wersję, zainstalować stary soft. Nowy wie o tym że musi się pozbyć starego, w drugą stronę może to tak nie działa. Nie testowałem, taki tylko pomysł rzucam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sonicq Zobacz posta
    Jeśli chcesz oba to spróbuj, mając zainstalowaną nową wersję, zainstalować stary soft. Nowy wie o tym że musi się pozbyć starego, w drugą stronę może to tak nie działa. Nie testowałem, taki tylko pomysł rzucam.
    Nie próbowałem takiej opcji - ale gdzieś w czytałem, że chcąc powrócić do ViewNX2, trzeba odinstalować wersję "i" a następnie ponownie zainstalować ViewNX2 i tak zrobiłem.

ViewNX-i zainstalowałem z ciekawości - skoro jest nowy program, warto przynajmniej zobaczyć co tam siedzi
    W trakcie instalacji wykrył ViewNX2, odinstalował i następnie sam się zainstalował. Na szczęście nie dzieje się to z pełnego automatu, tylko każdy etap wymaga naszej akceptacji.
    Co komu i w jakiej postaci jest potrzebne, to kwestia indywidualna - być może komuś ten program okaże się przydatny - szczególnie jak pojawią się kolejne jego wcielenia. Dla mnie w obecnej wersji - mówię oczywiście tylko za siebie - nie ma tu żadnego wyboru. Bo co to za wybór, gdy zamieniam program do edycji na "przeglądarkę" ?
    NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1

Unhappy

Cytat Zamieszczone przez sonicq Zobacz posta
    Na stronie Nikona nie ma już opcji instaluj dla nx-2.Po instalacji nx-i zainstalowałem ponownie nx-2 z płytki cd którą dostałem z aparatem.Na razie wolę nx-2 .Zobaczymy co dalej będzie z tym nowym nx , narazie to mi się nie podoba

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

...
    Dla mnie w większości wypadków ViewNX2 w zupełności wystarczał - i szczerze mówiąc nie podoba mi się kierunek działań o jaki podejrzewam Nikona.
    A o co podejrzewasz Nikona, że chce popełnić seppuku?
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    A o co podejrzewasz Nikona, że chce popełnić seppuku?
    Raczej wyciągnąć od nas kasę...
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie problemy z view nx-i

należy uważać z tą aplikacją pod windows 7.
    Na próbę zainstalowałem , oczywiście odinstalował się viewnx2 , pełna instalacja aplikacji wraz z movie editor okazała się niemożliwa .
    co dziwne wykazuje brak połączenia z internetem jako przyczynę braku możliwości wykonania pełnej instalacji.

po całkowitej deinstalacji wraz z czyszczeniem rejestrów okazało się, że nie można zainstalować viewNX2 z opcją movie editor . s

może niewiele osób uzywa movie editor , ale miałem do sklejenia kilkaset zdjęć do małej prezentacji i niestety poległem.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów