Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 90

Wątek: Karta graficzna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    1600zł za GTX970 a 600zł za R6990 to też jest bardzo zauważalna różnica. To kompletnie inny segment cenowy. Nawet jeśli wszystkie Twoje plusy za GTX970 są na miejscu (bo w sumie są, przecież to same fakty), to porównujesz kartę prawie 3x droższą tyle, że z gwarancją. Druga sprawa że jak ktoś potrzebuje wysoką wydajność to kwestie hałasu schodzą na dalszy plan, to nie mac mini tylko komputer do pracy.
    GTX970 ma za to gwarancję, jest na fakturę ( więc przy odrobinie szcześcia sporo od niej odpiszesz ).
    Całkowicie nie zgodzę się z tym, że komputer do pracy może być głośny. Wygoda pracy jest moim zdaniem bardzo istotna, a hałas jest jedną z kluczowych spraw.

GTX970 faktycznie zużycie prądu ma znacznie mniejsze. Ale kolega wyżej pisał że go nie stać na GTX970, brał R9 290 pod uwagę, a TDP R9 290 to 275W, TDP R6990 to 375W. Różnica nie jest już więc tak horrendalna, to zaledwie 100W (z mojej strony pomijalna).
    100W to jest kilka żarówek "energooszczędnych". Nie powiedziałbym, że jest to "Zaledwie", jeżeli komputer ma mielić długie rendery czy obliczenia. Poleciłeś 6990 a później 2x 6990. Tutaj różnica jest już bardzo duża.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Trochę więcej hałasu czy dodatkowe 100W obciążenia to dla jednych przepaść, dla innych niewiele. Nie ma sensu nad tym debatować, bo każdy podchodzi do tego inaczej. Jak kolega będzie kupował grafikę to sam zdecyduje czy mu to będzie przeszkadzało. Od ceny odpiszesz VAT jeśli jesteś VATowcem, ja nie jestem bo płacenie VATu to idiotyzm, kolega być może musi go płacić.
    ;]

Domyślnie

Kupiłem tę:
    http://www.komputronik.pl/product/21..._E_Gaming.html

to był mój budżet i wydaje mi się, że wybrałem najlepiej jak mogłem w tym zakresie cenowym.
    Karta będzie obsługiwać CP1 i PS... tylko i wyłącznie.

Sorki.... ale prawie nie wiem co to "wiedźmin" i argument za tym by kupić kartę graficzną bo jest do niej dołączona gra dla mnie jest... bynajmniej dziwny. Wierzcie lub nie ale NIGDY nie zagrałem w żadną gre na komputerze.

Domyślnie

Jak wpadnie pensja to też se kupię ten sam model

Najwyższy czas zagrać
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorcik Zobacz posta
    Jak wpadnie pensja to też se kupię ten sam model

Najwyższy czas zagrać
    ha ha... próbowałem kiedys u znajomego w jakas grę, gdzie jechało sie autem..... koszmar. Reakcje na kierownice były jakieś z kosmosu. Nie miało to nic wspólnego z rzeczywistością.

Domyślnie

Mieć mocnego kompa i nie znać żadnej części GTA... słabo, hehe.

Domyślnie

Grałem tylko w jedynkę, liczy sie?
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

A do mnie jedzie Gigabyte GTX 970 Gaming. :P
    W Wiedźmina wreszcie pogram...
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    A do mnie jedzie Gigabyte GTX 970 Gaming. :P
    Do mnie w przyszłym tygodniu (po pensji) MSI GTX970 Gaming Byle szybko bo ceny co i rusz podskakują.
    31cm Gigabyte za długie dla mnie i nie wcisnę

Domyślnie

A ja wielbię i czczę wyłącznie BF3/4 na necie z żywymi człowiekami uwielbiam się zaszyć ze snajperką i lornetką żeby ściągać gości jednym strzałem

Za to GTA to na konsoli u mnie chodzi, tak jak NFSy, bo na padzie się w to fajnie gra, szczególnie jeśli chodzi o jazdę autem czy latanie śmigłowcami/myśliwcami jak je z bazy zapierniczę
    ;]

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów