Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Sony vs Samsung

Domyślnie

No ale jak wydać opinię o aparacie (NX500), który znamy tylko "na papierze"?
    Gdybym nie miał NX300, to mając inne Samsungi, obiektywy, itd., interesowałbym się NX500.
    Sony A6000 ma wizjer elektroniczny, którego Samsung nie ma - zastanów się, na ile to jest Ci potrzebne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emerlu Zobacz posta
    I cały czas nie mogę się zdecydować, cenowo wychodzi podobnie, zmieszczę się w 3000PLN.
    Sony A6000 + 20mm f/2,8
    Samsung NX500 + kit 16-50 f/3,5-5,6
    Troche dziwnie porownywac stalke do obiektywu kitowego....kit bardziej uniwersalny..stalka jasniejsza...zalezy co potrzebujesz.
    Druga sprawa NX500 jest nowoscia i obardzony podatkiem od nowosci - warto poczekac aby stanial.

Inna sprawa czy taki NX300m nie wystarczylby Ci z 16-50? - Kup na amazonie u sasiadow..a za reszte dokup sobie stalke taka jaka bedzie potrzebowal, np. 16 mm f/2.4 , 20 mm f/2.8 , 30 mm f/2.0 albo 45 mm f/1.8

Domyślnie

Pieniądze nie są tu aż tak ważne jakość obrazu się liczy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emerlu Zobacz posta
    Sony A6000 + 20mm f/2,8
    Samsung NX500 + kit 16-50 f/3,5-5,6
    Bardzo lubię jak bezluterkowiec ma dotykowy ekran.
    Szybko można wybrać gdzie ma być ustawiona ostrość.
    Jeśli używa się jasnych szkieł to jest dość ważne.
    W Sony A6000 trzeba się trochę naklikać w tym celu.

Domyślnie

To właśnie zaleta Samsunga ale Sony ma świetne opinie na temat matrycy. No i jakoś mam obiekcje do firmy Samsung...

Domyślnie

A co Ci się nie podoba w firmie Samsung? Nie jest to może absolutna pierwsza liga, ale nie mam zastrzeżeń do jakości wykonania itp.

Domyślnie

Kupując sprzęt takiej czy innej firmy głosujecie portfelem, na to co będzie dostępne na rynku za 3 lata... Wnioski są raczej proste, hehe. Sony i Fuji pchają rynek foto do przodu i to konkretnie.

Domyślnie

To może nie ma odniesienia do aparatów ale mam tablet Samsunga oraz telewizor i na papierze są wręcz rewelacyjne a w życiu okazały się dużo gorsze od konkurencji Sony i Apple.

Domyślnie

Apple jest może lepsze, ale odbija się to na cenie.
    Aparaty Samsunga też mają różne niedociągnięcia, bo to stosunkowy nowicjusz w tej dziedzinie - no ale np. Sony czy Panasonic też nie mają w tej dziedzinie wieloletniego doświadczenia, i zdarzają im się potknięcia. Ale Samsungi mają też zalety.

Domyślnie

Sony wychowało się na Minolcie. Panasonic pcha szklarnię Leiki, nie mówiąc o kompaktach z kropką
    Biorąc pod uwagę niedawne afery z telewizorami Samsunga obawiałbym się o to, czy ich aparat nie robi zdjęć bez wiedzy właściciela lub dokleja reklamy (w mocnych punktach of coz)

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów