Szukaj
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Jeśli myslicie że ktoś"nowy" przebije sie przez 1300 stron żeby odszukać opinie o szkłach....![]()
Puka - to OIDP muszelka z otworem, naturalnie przystosowania do nanizania jej na sznurek celem zrobienia wisiorka. Muszelek może być więcej nanizanych i wtedy - puki.
Żaden tam ferment. Sony na początku miało tylko srebrne szkła. Dopiero jak zobaczyli, że pomysł bezluster chwycił, zaczęli wypuszczać kolejne modele aparatów i następne szkła, to pojawiły się czarne wersje, aczkolwiek E16 czy konwertery nie doczekały się czarnych wersji, chyba że do Hassela coś zrobili, ale pewnie też jest w tej super cenie co i Lunar, zatem trzeba mieć kupę siana (w kieszeni i w głowie) żeby kupić E16 Hassel style. Obecnie chyba więcej jest czarnych szkieł, bo np. E20 czy E35 nie mają srebrnych odpowiedników.
E16 + ECU - srebrne
Panowie, rozwiejcie moje wątpliwości. W teście A6000 na fotopolis, fotoblogia i kilku innych periodykach podają, ze obudowa A6000 jest magnezowa. Miałem kilka razy ten aparat w dłoni i miałem wrażenie, ze to tworzywa sztuczne. Jak jest w rzeczywistości?
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Magnez, info od Sony Polska.Chyba, że oszukują
![]()
to be a rock and not to roll
To jakiś taki plastikowy ten magnez.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Mnie puki kojarzą się z jakimiś anglosaskimi czy celtyckimi duszkami, nie było takiego w 'śnie nocy letniej'?
@fafniak, ja przeczytałem 500 ostatnich stron z tego wątku w tydzień i bez podlizywania powiem, że z niekłamaną przyjemnością. Charyzmatyczne postacie, ładne obrazki, zwroty akcji, osobiste dramaty: "zmienić system?", a ostatnio nawet opera mydlana.
@zdyboo, przefajna obróbka, jak zwykle nie lubię rasowanych to te Twoje... artystyczne. Jeszcze się zarażę i po kupniu nexa zamiast focić wprawy, nabędę program z suwaczkami i będę zgłębiał te Wasze ahabskie tajemnice. Ponad 20 lat temu, jak jeszcze Pete Jackson nie uczynił Tolkiena rozpoznawalnym, zamówiłem z Londynu album z tolkienowskimi ilustracjami Alana Lee. Właśnie z taką kolorystyką miałem natychmiastowe skojarzenie. Piękne ale subtelne.
Byłem dziś na macankach w FJ i mają tam taką jakąś promocję, że moja chytrość zaczęła szukać pożywki. a3000 + 18-55 + E20 + E50 + 55-210 za 2900 zł. I wszystko czarne! Gdyby a3000 z kitem sprzedać, można by być ze 400 zł do przodu na szkłach, ale co z dowodem zakupu do gwarancji? Mogliby mnie zrobić takie promo z a6000...
Skontaktuj się z nami