Zuiko jest japoński, ergo nudny.
Szukaj
Zuiko jest japoński, ergo nudny.
And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.
Znaczy obiektyw słaby? Nie wart worka pieniędzy ?
Czyli musi być ruski z poniedziałku ... By był nawalony jak bombowiec
Wojtek, Meyera kup: Oreston 1,8/50, późniejszy Pentacon. I obiektyw fajny, i sporo z worka zostanie.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Nie słaby, tylko nudny. Jest mały, dobrze wykonany i zazwyczaj ostry i nawet kontrastowy. O tej ogniskowej najlepiej dorwać Flektogona 2.4/35 z mocowaniem M42, ewentualnie Takumara 2/35 - ten jak na japońca jest zadziwiająco nienudny.
And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.
hospital light
Flying eye
No i pękłem. A7 w drodze, z kitem, z Fotojokera :/
stary A7 ??? przeca on nie robi już zdjęć ... zobacz powyżej ..
WojtehP - świetne zdjęcia, super kolory i kadry
Tylko nie czytaj przypadkiem recenzji a7II na opacznych bo wyszło na to że nie da się A7kami robić zdjęć;p
28/2 od sonego będzie ale nie jakiś naleśnik (z tym że kloc też nie), ma być pod 500ojro. Warto chyba poczekać na testy, może będzie wystarczająco dobry żeby się nie bawić w manuale
Kup adapter wysuwany - będziesz mógł zmniejszyć MFD obiektywów.
Przy obiektywach których na bagnet FE jeszcze nie ma nic nie tracisz mając je w manualu bo nie masz innej opcji;p
Większe szkła się na początku średnio trzyma bo adapter przesuwa środek ciężkości do przodu. Ale to kwestia przestawienia się na inny sposób trzymania zestawu
Z 28mm czytałem że fajny jest pentax-m 28/3.5 (ssc chyba). Nie wiem czy bym ryzykował dalmierzowe szkła przy tym kącie widzenia, mogą mieć problem z fioletowymi rogami.
40-50tek jest sporo i tu voitki są fajne bo małe i calkiem niezłe. Zresztą te 75tki chyba też nie były złe![]()
Natomiast chyba o tym wszystkim już było w tym wątku;p
jako 28/f2,8 polecam Rokkor-M 28 - to jest dalmierzowe ale wg. mnie ostre i fajne
Skontaktuj się z nami