Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15
    Oszczędny w słowach Awatar qwe
    Miasto
    Platerówka

Domyślnie Lr5 brak podglądu w develop

Witam wszystkich
    Jestem tu nowy na tym forum, zarejestrowałem się ponieważ odkąd przeszedłem z win7 na windows 8 nie mam podglądu co robie w develop w Lr5.
    miałem Lr5.3-5.6 a teraz 5.7 i dalej nic nie widze. robiłem już recovery systemu aktualizowałem sterowniki i bez zmian.
    Co mi brakuje ?
    Dodam że po recovery ale przed aktualizowaniem sterowników zainstalowałem raz Lr5 i wszystko działało jak trzeba ale już po aktualizacji nie
    Nagrałem filmik jak to wygląda
    https://www.youtube.com/watch?v=48LHVyC5TB4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwe Zobacz posta
    nie mam podglądu co robie w develop w Lr5.
    miałem Lr5.3-5.6 a teraz 5.7 i dalej nic nie widze.
    A masz włączony monitor?

Żartowałem. Albo masz coś skopane w systemie, albo - co wydaje mi się bardziej prawdopodobne - LR nie wyrabia i trzeba mu dać trochę czasu. Być może nei masz wygenerowanego podglądu 1:1, lub masz ustawioną śmieszni niską wartość na cache, cache masz na dysku po USB, lub jeszcze coś podobnego...

Zacząłbym od tego, żeby wczytać (zaimportować) obrazek z sieci o wymiarach powiedzmy 800 x 600 pixeli - czyli drobiazg - i zobaczyć, czy też nei widać co sięrobi. Stawiam, że będzie widać - a to dlatego, że przy tak małym obrazku LR powinien obrobić go nie ruszając w ogóle dyskiem.

Zrób taki eksperyment i daj znać co się dzieje. Jak działą - znaczy, że masz ustawione niefachowo preferencje, Jak dalej nie będzie nic widać, to gorzej...
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Miasto
    Platerówka

Domyślnie

pobrałem obrazek z sieci 500/300 nie działa dalej obrabia ale nie widzę tego w zakładce develop
    uciążliwe to jest obrabiać fotkę i przechodzić do biblioteki i sprawdzać co i jak obrobiło
    Specjalnie kupiłem kompa stacjonarnego do obróbki zdjęć i na przechowywanie
    Ostatnio edytowane przez qwe ; 05-02-2015 o 17:07

Domyślnie

To nei jest tylko uciążliwe, to jest zaprzeczenie jakiejkolwiek funkcjonalności. Coś jest poważnie skopane, przy czym jak na mój nos to bardziej w systemie, niż w samym LRze. Zacząłbym od tego - od systemu - sterowniki, karty graficzne, jakieś magiczne specyficzne ustawienia, wspomagania sprzętowe i te rzeczy. Niestety sam nie jestem w tym mocny, więc tu dużo nie pomogę.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Miasto
    Platerówka

Domyślnie

na razie ci dziękują popatrzę co jeszcze jest źle u mnie, a może w między czasie ktoś inny coś podpowie.

Domyślnie

Sprawdź backslash ("\"), coś zmienia?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwe Zobacz posta
    Dodam że po recovery ale przed aktualizowaniem sterowników zainstalowałem raz Lr5 i wszystko działało jak trzeba ale już po aktualizacji nie
    No to tutaj masz już odpowiedź... wywal sterowniki i zainstaluj starsze wersje.
    Nie związane z LR, ale ostatnio zachciało mi się zainstalować nowsze sterowniki do grafiki na E6410... ściągnąłem najnowsze ze strony NVIDII i.... niby wszystko ok ale... w Lotusie żaden email mi się nie otwierał... nie działał dwuklik , enterem też nie dało rady... i tylko w Lotusie... po powrocie do starszych driverów ze stony Dell'a wszystko wróciło do normy. Ot, taki chochlik
    D750, S 35:1.4, T 24-70:2.8 G2, SB700

Miasto
    Platerówka

Domyślnie

wywaliłem sterownik od grafiki i komp śmigał mi na zintegrowanej a nawet zainstalowałem starszy sterownik i dalej nie działa mi podgląd

Miasto
    Platerówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek z Nikonem też Zobacz posta
    Sprawdź backslash ("\"), coś zmienia?
    tzn? nie bardzo rozumiem

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Naciśnij backslash na klawiaturze (mając uruchomiony moduł Develop).

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów