Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 562 Zobacz posta
    A nie prościej kopiować zdjęcia kablem ethernetowym (miedzy innymi po to jest tam gniazdo RJ-45), po co wyciągać karty za każdym razem z aparatu?
    Nigdy nie próbowałem przez kabel sieciowy. myślę że wyjąć kartę i wsadzić ją do czytnika zajęłoby mniej mniej czasu niż szukanie jaka to zrobić przy pomocy kabla sieciowego. Nie musisz brać ze sobą całego Towera- wystarczy szuflada XQD lub czytnik uniwerslany i zgrywasz z CF.
    Natomiast bez karty XQD w tym konkretnym aparacie nie masz możliwości robienia back-upu. Raz mnie CFka zawiodła- na szczęście z aparatu którego mniej tego dnia używałem i z wycieczki a nie ze zlecenia. Pierwsze co zrobiłem po tej wycieczce to kupiłem XQD.
    Ostatnio edytowane przez NegLTD ; 28-01-2015 o 22:17
    coolpix L29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NegLTD Zobacz posta
    Nigdy nie próbowałem przez kabel sieciowy. myślę że wyjąć kartę i wsadzić ją do czytnika zajęłoby mniej mniej czasu niż szukanie jaka to zrobić przy pomocy kabla sieciowego. Nie musisz brać ze sobą całego Towera- wystarczy szuflada XQD lub czytnik uniwerslany i zgrywasz z CF.
    Natomiast bez karty XQD w tym konkretnym aparacie nie masz możliwości robienia back-upu. Raz mnie CFka zawiodła- na szczęście z aparatu którego mniej tego dnia używałem i z wycieczki a nie ze zlecenia. Pierwsze co zrobiłem po tej wycieczce to kupiłem XQD.
    Padnięta karta CF- daje do myślenia!
    Ale ilu osobom padła karta (osobiście nie znam) może 1 na 100 szt albo jeszcze więcej!
    Ale co do kabla sieciowego, to chyba nie masz racji, raz skonfigurujesz połączenie i JUŻ!
    NIKON - D4S + D800 i kilka słoiczków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 562 Zobacz posta
    Padnięta karta CF- daje do myślenia!
    Ale ilu osobom padła karta (osobiście nie znam) może 1 na 100 szt albo jeszcze więcej!
    Ale co do kabla sieciowego, to chyba nie masz racji, raz skonfigurujesz połączenie i JUŻ!
    Mnie też przez tyle lat nie padła żadna CF. I jest fajnie do chwili jak padnie, ale wówczas jest za późno albo dużo czasochłonnej i kasochłonnej walki. Wole mieć XQD i sobie tam pisać rezerwę.
    Tak już mam. Materiał na dyskach też mam w 3 miejscach do chwili rozliczenia się z klientem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siedemczwartych Zobacz posta
    Mnie też przez tyle lat nie padła żadna CF. I jest fajnie do chwili jak padnie, ale wówczas jest za późno albo dużo czasochłonnej i kasochłonnej walki. Wole mieć XQD i sobie tam pisać rezerwę.
    Tak już mam. Materiał na dyskach też mam w 3 miejscach do chwili rozliczenia się z klientem.
    I masz dobre podejście.
    Alternatywy- odzyskiwanie danych z padniętej karty lub powtórzenie zlecenia (czasami się nie da). Druga karta wychodzi znacznie taniej niż opcje alternatywne.
    coolpix L29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NegLTD Zobacz posta
    I masz dobre podejście.
    Alternatywy- odzyskiwanie danych z padniętej karty lub powtórzenie zlecenia (czasami się nie da). Druga karta wychodzi znacznie taniej niż opcje alternatywne.
    właśnie....
    Kiedyś zasłyszałem powiedzenie:
    Ludzie (fotografowie) dzielą się na tych co robią kopie i na tych, którzy będą robić (nauczeni przykrym doświadczeniem)

Domyślnie

Każdy robi co chce.
    Jeden bierze kredyt we frankach.... drugi go nie bierze.
    NIKON - podobno profesjonalny

Domyślnie

2x16 do d3s
    i
    1x16 do d4s???
    żartujesz?
    nie doczekałem się odpowiedzi, dlaczego to jest żart?
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    nie doczekałem się odpowiedzi, dlaczego to jest żart?
    oj... bo zdecydowanie za mało pamieci.

Domyślnie

oj... bo zdecydowanie za mało pamieci.
    ale za mało do czego, nie zrozum mnie źle, nie nabijam się, tylko z ciekawości pytam, zastanawiam się do czego komuś więcej.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    ale za mało do czego, nie zrozum mnie źle, nie nabijam się, tylko z ciekawości pytam, zastanawiam się do czego komuś więcej.
    Już tłumacze.
    D4s - RAW 14 bit - na karte 16 mieści sie ok +-500 zdjęć.
    Ze ślubu (całe 12 h zlecenie) przynoszę ok 2500 zdjęć.
    Łatwo policzyć ile potrzeba kart.

+ jedna/dwie karty w rezerwie.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów