Szukaj
na allegro jest 1000 różnicy? na alegro jest sony 64GB za 850 zeta- czyli wynika że do CF jak kupisz to jeszcze 150 złotych dopłacają bo inaczej 1000 różnicy nie będzieto ja biorę wszystkie CF tańsze o 1000 od tego XQD za 850.
Powtórzę- byłem sceptycznie nastawiony do tej karty do momentu kiedy ją zakupiłem. Nie tyle co sceptycznie co zastanawiałem się po co mi to. Jak na CF z 80 zdjęć uratowałem 7 to kupiłem a nie zadawałem sobie głupiego pytania "po co mi to".
Te karty będą tańsze jak zaczną podchodzić do większej ilości sprzętu. tak samo jak SD jest tańsze od CF.
XQD na aledrogo masz 450 zeta za 32GB- jak nie filmujesz i uważasz że to za mało na zdjęcia to szybko zajedziesz aparat- a jak cię stać żeby go szybko zajechać to stać cię i na XQD.
EDIT: Sorry- pomieszałem autorów dwóch wypowiedzi i wyszło bez sensu. Tanio nie zawsze znaczy lepiej.
Ostatnio edytowane przez NegLTD ; 25-01-2015 o 01:29
coolpix L29
Ile tych kart potrzebujesz. 2x16 do d3s i jedna do d4 + jedna xqd do d4 i temat załatwiony.
Jeśli masz syndrom wrażliwego palca to zamiast 16GB bierzesz 32 i zapominasz o temacie zmiany kart.
Majstrowanie mniejszymi "dla bezpieczeństwa" jest bez sensu. Najbezpieczniej jest W aparacie i tak powinno się używać dwóch slotów, jeden zapis drugi backup.
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
http://www.lexar.com/workflow
do takiej wieżyczki wrzucasz 2 szufladki- jedną do czytania CF, drugą do XQD.
Osobiście tego nie mam, ale docelowo kto wie- CFki zgrywam na czytniku uniwersalnym, a XQD na samej szufladce.
coolpix L29
A nie prościej kopiować zdjęcia kablem ethernetowym (miedzy innymi po to jest tam gniazdo RJ-45), po co wyciągać karty za każdym razem z aparatu?
NIKON - D4S + D800 i kilka słoiczków
Skontaktuj się z nami