Teraz tylko zdjęcia rodzinne, wycieczki, art, krajobraz,czasami macro, no i biegające dzieciaki. Oczywiście ich filmowanie również, wiadomo że D700 nie ma filmów ale chodzi głównie o fotografię.
Szukaj
Teraz tylko zdjęcia rodzinne, wycieczki, art, krajobraz,czasami macro, no i biegające dzieciaki. Oczywiście ich filmowanie również, wiadomo że D700 nie ma filmów ale chodzi głównie o fotografię.
Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 23-01-2015 o 15:11
Mamy A7, A7R, A7S, A7II... Czy coś wiadomo na temat kolejnych premier?
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
CZekamy na A7SII ze stabilizacją![]()
Ba! Ale z gęstszą matrycą czy nie?![]()
Snoblesse oblige:
przeca 12 wystarczy
W zasadzie tak. Właśnie specjalnie w tym celu poprzeglądałem pliki z D700 sprzed 5 lat.
Tyle, że przez te prawie 5 lat bardzo przyzwyczaiłem się do M9 z jej 18MP, które uważam za optymalne, dlatego jakoś tak łyso wracać do 12MP...
Bo do 24MP na APS-C (NEX-7) przez ponad 2 lata się nie przyzwyczaiłem i uważam to za przerost gęstości nad treścią. Co innego na FF - 24MP byłoby OK. Więc A7II?
Ale ma filtr AA - M9 go nie ma, tu znów tylko A7R go nie ma, ale te 36MP to wg mnie taka sama przesada jak 24MP na APS-C.
Na co to? Że niby mocno wykadrować jest z czego? Bezedury - całą plastykę wtedy diabli biorą... Oczywiście wiem, że niedługo będzie 2-3 razy tyle.
A7S kusi czułością, bo lampy nie używam i używać nie zamierzam, a w pomieszczeniach/wieczorami lubię pstrykać od zawsze.
I weź tu wybieraj...![]()
Snoblesse oblige:
Ktoś używał na Sony przejściówki/adaptera na obiektywy Canona? Znalazłem taki z działającym także AF w obiektywach Canona - techart eos inex II
Skontaktuj się z nami