Szukaj
Właśnie, Maćku, poruszyłeś sedno.
Bo choćby takie M9, mając mega spartańskie menu, jednak umożliwia zdefiniowanie i czasu i ISO dla auto.
To takie ważne, żeby za biurkiem projektanta softu siedział ktoś, kto ma pojęcie o fotografowaniu...
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Woytku, dokładnie to samo ostatnio sobie pomyślałem. Co więcej, z przyjemnością bym przywitał w tych nowoczesnych zabawkach możliwość konfiguracji polegającą na wyrzuceniu z menu dowolnych opcji, których nie używam.
puch24, coś w tym jest, miałem tę funkcję w N, mam w L, C i F, tylko w S jej brak, a przecież menu nie grzeszy minimalizmem
ikit,![]()
Ostatnio edytowane przez Jai pur ; 31-07-2014 o 10:04
Zaprawdę, powiadam Wam, o niedowiarki: czekajcie a doczekacie się!
Jak już Sony zrobi, to zrobi.
Wtedy definiowalne autoISO będziemy mieli nie tylko w aparatach, ale też w telewizorach i walkmanach.![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
No chyba że to rozumiecie przez 'firmy z doświadczeniem', ja piłem do 'manufakturowej' leiki;p
A z tą przewagą wynikającą z wieloletniego doświadczenia nad sony to się może tak nie zagalopowujcie akurat w temacie elektronicznego menu które jest dość nowym wynalazkiem na przestrzeni historii fotografiiZresztą to doświadczenie nie uchroniło tych firm przed wpadkami z czego chlapiące lustro jest chyba najbardziej lotną
![]()
Obecnie zrobienie identycznego menu co konkurencja to raczej nie problem, ale czemu tej funkcji nie dają wszyscy i wszędzie to ja nie mam zielonego pojęcia, za szybko chyba wypuszczają te puszki, jakieś photokiny gonią czy co..
A jak już o photokinach to powinno się pojawić UWA do A7ek i pewnie parę zeissowych manuali (choć pewnie tylko ze zmienionym bagnetem)![]()
Elektroniczne menu może i jest stosunkową nowością w fotografii, ale firma z prawdziwym doświadczeniem w tej dziedzinie będzie wiedziała, jakie (najczęściej używane) ustawienia umieścić w nim na wierzchu, żeby były łatwo i szybko dostępne.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Ale to naprawdę nie jest problem zrobić te same funkcje w menu jak ma konkurencja. Czemu tego nie robią to inna sprawa;P
Skontaktuj się z nami