Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skarcity Zobacz posta
    A kolega miał? Obiektyw 70-200 2,8 jest bardzo dobry do tego typu reportaży, choć czasami może być za wąski a czasami zbyt szeroki. Jeśli zawody pod dachem - F2,8 to podstawa.

Pozdrawiam
    Oczywiscie. Dlatego napisalem wyzej, ze w razie ograniczonego budzetu wcale nie trzeba zadluzac sie na drogie szkla. Rowniez uwazam, ze 70-200 to dobre. szklo. Ale na FX bywa zbyt krotkie jesli ktos chce zrobic wieksze zblizenia np. samego jezdzca wraz z glowa konia. Na DX znow bywa ciut za ciasno na dole. D7100 wraz z 18-300 do koni na zwenatrz zupelnie wystarczy.

Domyślnie

Kocham to forum!

Najpierw kobieta pyta jaki aparat ma kupić i nawet mówi do czego, potem jest pierdzenie, żeby kupiła ajfona, a teraz różni ludzie będą udowadniać, że przecież oczywiście byli kiedyś na zawodach hippicznych, co to w ogóle za niemądre pytania, ja nie byłem?! Oczywiście, że byłem!

Słowem same dobre porady dla kogoś, kto sam siebie przedstawia, że wypadł nieco z obiegu sprzętowego Nikona i chciałby o delikatne przypomnienie co teraz jest na rynku rozsądnego...
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Ale ten ajfon to był sarkazm/ironia/hiperbolizm czy inne ustrojstwo. Moja rada sprzętowa żeby nie było ot ciut przekroczy budżet, ale na początek zda choć trochę egzamin (tak myśle czyli moim zdaniem - żeby się nikt nie czepiał)
    - d7100
    -Tamron SP 24-70 mm f/2.8 Di VC USD (dzieci wszędzie, konie na hali, na dworze z bliska raczej)
    D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
    http://500px.com/arekkruszka
    FB MM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Kocham to forum!

Najpierw kobieta pyta jaki aparat ma kupić i nawet mówi do czego, potem jest pierdzenie, żeby kupiła ajfona, a teraz różni ludzie będą udowadniać, że przecież oczywiście byli kiedyś na zawodach hippicznych, co to w ogóle za niemądre pytania, ja nie byłem?! Oczywiście, że byłem!

Słowem same dobre porady dla kogoś, kto sam siebie przedstawia, że wypadł nieco z obiegu sprzętowego Nikona i chciałby o delikatne przypomnienie co teraz jest na rynku rozsądnego...
    Zluzuj spodnie. Propozycje padły. Nikt nikomu niczego nie udowadnia. Wrzucałem już zdjęcia z takich zawodów, i wcale nie były robione szkłem za 4-7 tyś zł. Owszem, im droższe szkło tym lepiej. Ale to nie znaczy, że od takiego trzeba zaczynać. Jak ktoś ma ograniczone fundusze, to też znajdzie sprzęt dla siebie. A Ty ze swojej strony napisałeś tyle cennych rad, że autor na pewno z nich skorzysta. Także nie wytykaj komuś czegoś, co sam czynisz...

Odnośnie powyższej propozycji- DX + 24-70 to jednak za krótko na takie imprezy...

EDIT:
    A 2pompony widzę, że dalej pisze o niczym...
    Ostatnio edytowane przez nikoniarz ; 21-01-2015 o 16:40

Domyślnie

@ Ned
    Widzisz, sarkazmu ani hiperboli bym do tego nei mieszał. Ani to do sarkazmu nie dorosło, ani hiperboli nie osiągnęło żadnej - ot po prostu mało lotny dowcipas. Zdarza się, ani pierwszy, ani zapewne nie ostatni, wielu ludziom się zdarza - można przeżyć jak się nie zwraca uwagi na pierdoły.

Dopiero próba obrony tego ajfona zrobiła się żałosna i to sobie powinieneś darować właśnie. No ale w końcu to forum nikona, tu takie rzeczy odchodzą bez żenady, więc też sięnawet niespecjalnie dziwię. Ot, zaznaczyłem, że forum trzyma swój stały poziom.

@nikoniarz
    Zluzowałem spodnie. Od razu pomogło, od razu topik wydał się mądrzejszy. Fajnie!
    Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 21-01-2015 o 16:40
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Przyda się czyszczenie OT.
    D7100 | S 70-200 f 2.8 OS HSM | N 18-105 VR | N 50 f 1.8 | N 35 f 1.8 | T 11-16 f 2.8 | Slik pro 330dx | sb 700 | yn-560 II |

Domyślnie

Ja tam ajfona nie bronię. Nie mam, nie lubię, nie używam, za stary jestem, ale zdjęcia w mojej ocenie dobre poczynione owym narzędziem widziałem i to na własne oczy. Hiperbola jest tutaj oczywista - przesada użyta celowo. Nie musimy być w końcu do bólu poważni.
    Będzie za krótko samo 24-70, ale ciężko tu pogodzić potrzeby. Chyba, że fotografujący ma jakieś vipowskie miejsce przy tych koniach...
    Ostatnio edytowane przez Ned Stark ; 21-01-2015 o 16:55
    FB MM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Kocham to forum!

Co jak co, ale moja merytoryczna odpowiedź jest zaraz za pytaniem autorki. Fakt, że potem popłynąłem w innąstronę, ale to z poczucia misji Po prostu uważam, że jak ktoś pisze/doradza głupoty, to trzeba prostować, bo może ktoś w te głuoty uwierzyć i zrobić sobie kuku.

nikoniarzd3100, nie wiem dlaczego założyleś, że te zawody będą na zewnątrz?

pozdrawiam
    Samsung M1733, HTC Magic, Asus K53S, Lomer Borneo, gatki z targu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skarcity Zobacz posta
    Po prostu uważam, że jak ktoś pisze/doradza głupoty, to trzeba prostować, bo może ktoś w te głuoty uwierzyć i zrobić sobie kuku.
    Dokładnie tak myślę (i nawet często tak tu mówię), dlatego moje pretensje płynęły pod inny adres.
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Pod który adres? Pod mój? Sorry, ale czy ty zaproponowałeś coś autorce? Ja wdałem się w polemikę z propozycją I dałem propozycję swoją. To jest właśnie dyskusja.
    FB MM

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów