Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: Nikon

Domyślnie

To widocznie mamy dwa różne pojęcia co to jest dyskusja. Odpowiedź na pytanie jakie body Nikona kupić w postaci że ajfon załatwi sprawę to według mnie nie jest dyskusja, tylko pierdzenie - ale każdy rozumie dyskusję jak potrafi.

Czy ja coś autorce zaproponowałem? Nie, bo ja nie udaję, że znam się na fotografowaniu hippiki, a polecanie Siemensa czy Nokii uznałem za intelektualnie słabe. Ale widzisz - czasem dobrze robi nie tylko samo merytoryczne zaproponowanie czegoś, ale obśmianie pisanych głupot po to, żeby dyskusja wróciła na lepsze tory. I takie zadanie miała moja uwaga, ale nie każdy ją zrozumiał.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Widzisz, to nie przeczytałeś i nie zrozumiałeś co gorsza całej dyskusji i się czepiasz dla czepiania. Mam tobie wytłumaczyć łopatologicznie? Jeden kolega napisał, że dzieci i konie ogarnie 18-300. Na co ja odpowiedziałem, że ajfon w sumie też ogarnie. Napisałem tak z kilku powodów:
    - autorka napisała, że chce jasne szkła - przytoczony zoom nie jest jasny, jest niby do wszystkiego, ale .. no właśnie jeśli zależy komuś na jakości to zawsze będzie to kosztem uniwersalności ergo taką uniwersalność tego zooma będzie na poziomie uniwersalności ajfona (to jest przesada w dodatku halo celowa)
    - uważam, że lepiej w takim układzie kupić sobie nawet bezlusterkowca, ajfona czy inny kompakt bo to moim zdaniem (uwaga mam swoje zdanie tak jak każdy, można się zgadzać lub nie) zamiast tego zooma
    - bo jako Poznaniak raczej jestem skory do skąpstwa i wydanie na to ustrojstwo 3 tysięcy jest dla mnie conajmniej dyskusyjne - bo w tej cenie albo wokół tej ceny jest kilka naprawdę świetnych szkieł (tamron 24-70, sigma 70-200, sigma 18-35, cały wór stałek)
    Do tego napisałem po przemyśleniach (tak myślę czasem sobie, a o fotografii dość często) jako, że akurat mam dzieci i co prawda nie konia :P ale za to małego (bardzo małego) psa (choć nie wygląda) propozycję zestawu.
    Więc tak uściślijmy - nie napisałem, że autorka ma sobie kupić ajfona - był to przytyk do wypowiedzi kogoś innego, żartobliwa polemika, no nie wiem jak to nazwać
    Potem przyszedłeś Ty. I nie wgłębiając się w treść coś tutaj insynuujesz
    D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
    http://500px.com/arekkruszka
    FB MM

Domyślnie

Przyznaję ci rację, wygrałeś. Jesteś bardzo w porządku, byle tak dalej. Świecisz przykładem, stanowisz wzór.

Ta rozmowa mnie nudzi i zniesmacza i tylko dlatego nie pochwalam cię dalej.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Jest mi przykro, że odbierasz mnie w ten sposób, ale masz do tego prawo. Pozdrawiam.
    I za nikoniarzem : zluzuj spodnie
    Ostatnio edytowane przez Ned Stark ; 21-01-2015 o 20:05
    D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
    http://500px.com/arekkruszka
    FB MM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skarcity Zobacz posta
    nikoniarzd3100, nie wiem dlaczego założyleś, że te zawody będą na zewnątrz?

pozdrawiam
    Ja tylko nadmieniłem, że na zewnątrz zupełnie wystarczy, szczególnie w parze z D7100. Nadmieniłem też, że szkło 2.8 będzie jeszcze lepsze. Niestety za 6k autorka nie poszaleje by kupić D7100 + 70-200/2.8 + coś szerszego i równie jasnego. Szczególnie, jeśli miałby to być nowy sprzęt. Ale o tym póki co nic nie wiadomo.
    Nigdzie również nie zanegowałem Twojej propozycji, że wewnątątrz najlepiej mieć 2.8.
    Chociaż z drugiej strony wspomina tylko o body za 6k, więc może kwestię szkieł ma rozgryzioną i wie czego chce. Pozostaje poczekać, aż padnie więcej argumentów ze strony autorki.

2pompony- z całym szacunkiem do Twojej próby naprawiania merytoryki na forum oraz podnoszenia poziomu: wpadasz z żalem i tekstem:
    Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    same dobre porady
    Po czym udzielasz samych merytorycznych porad które są bardzo cenne dla autora:
    Kocham to forum!

Najpierw kobieta pyta jaki aparat ma kupić i nawet mówi do czego, potem jest pierdzenie, żeby kupiła ajfona, a teraz różni ludzie będą udowadniać, że przecież oczywiście byli kiedyś na zawodach hippicznych, co to w ogóle za niemądre pytania, ja nie byłem?! Oczywiście, że byłem!
    @ Ned
    Widzisz, sarkazmu ani hiperboli bym do tego nei mieszał. Ani to do sarkazmu nie dorosło, ani hiperboli nie osiągnęło żadnej - ot po prostu mało lotny dowcipas. Zdarza się, ani pierwszy, ani zapewne nie ostatni, wielu ludziom się zdarza - można przeżyć jak się nie zwraca uwagi na pierdoły.

Dopiero próba obrony tego ajfona zrobiła się żałosna i to sobie powinieneś darować właśnie. No ale w końcu to forum nikona, tu takie rzeczy odchodzą bez żenady, więc też sięnawet niespecjalnie dziwię. Ot, zaznaczyłem, że forum trzyma swój stały poziom.

@nikoniarz
    Zluzowałem spodnie. Od razu pomogło, od razu topik wydał się mądrzejszy. Fajnie!
    Dokładnie tak myślę (i nawet często tak tu mówię), dlatego moje pretensje płynęły pod inny adres.
    To widocznie mamy dwa różne pojęcia co to jest dyskusja. Odpowiedź na pytanie jakie body Nikona kupić w postaci że ajfon załatwi sprawę to według mnie nie jest dyskusja, tylko pierdzenie - ale każdy rozumie dyskusję jak potrafi.

Czy ja coś autorce zaproponowałem? Nie, bo ja nie udaję, że znam się na fotografowaniu hippiki, a polecanie Siemensa czy Nokii uznałem za intelektualnie słabe. Ale widzisz - czasem dobrze robi nie tylko samo merytoryczne zaproponowanie czegoś, ale obśmianie pisanych głupot po to, żeby dyskusja wróciła na lepsze tory. I takie zadanie miała moja uwaga, ale nie każdy ją zrozumiał.
    Przyznaję ci rację, wygrałeś. Jesteś bardzo w porządku, byle tak dalej. Świecisz przykładem, stanowisz wzór.

Ta rozmowa mnie nudzi i zniesmacza i tylko dlatego nie pochwalam cię dalej.
    Napisałeś 5 postów i w żadnym nie było ani grama merytoryki odnoszącej się do tematu. Wpadasz do ludzi z żalem, że nie pomagają (chociaż padły propozycje) sam nawet słowem nie pomagając. Odnosisz się do poziomu wypowiedzi na forum, skutecznie sam utrzymując taki poziom wypowiedzi. Sorry, ale zmianę świata/forum zacznij od siebie...

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Haukarapora Zobacz posta
    Proponuję D7100 plus N 18-300 i sprawa załatwiona, dzieci i konie
    N18-300 nie jest wart swojej ceny, rozsądniejszym rozwiązaniem i na pewno tańszym byłby N18-55 i N55-300 lub N18-105 i N70-300.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

W 6k zamkniesz się w zestawie D7100, N18-105, N35 1.8, Tamron 70-300 VC USD. Zestaw idealny moim zdaniem, z resztą jak widać w stopce Później pomyślałbym (znaczy się ja właśnie myślę) o N85 1.8 i jakimś UWA S10-20/T11-16 a na dokładkę fish samyanga
    Ostatnio edytowane przez Yabby ; 22-01-2015 o 09:49

Domyślnie

Można poczekać jaką cenę będzie miał D7200 i czy będzie warto.
    D7100 | S 70-200 f 2.8 OS HSM | N 18-105 VR | N 50 f 1.8 | N 35 f 1.8 | T 11-16 f 2.8 | Slik pro 330dx | sb 700 | yn-560 II |

Domyślnie

Pierwsza cena D7200 i tak będzie zaporowa, ale przynajmniej cena D7100 spadnie

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów