Szukaj
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
W moim mieście to naprawdę rzadkość. Wiecej za to niedzielnych kierowców i mega zawalidróg, którzy na 100 potrafia jechać... 30 km/h. Oczywiście z "ajfonem" przy uchu. Przez tego typu p...y nie da się jeżdzić po moim mieście nawet 50 a co dopiero 100. Choć w większych miastach (Poznań, Wrocek itp.) spotkałem się, że 100 w mieście to normalka. No ale Qunin to mała mieścina...
Nikon
Andrzej a moze ty licznik masz w milach albo w wezlach?![]()
mam zupelnie inne odczucia co do konina aczkolwiek od czasu gdy da sie go ominac bardzo mnie to cieszy![]()
ps. to w koninie sa w miescie miejsca poza autostrada gdzie wolno stowka jechac? :P
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
Durnych z komórką przy uchu rozstrzeliwałbym zaraz po zatrzymaniu. Kretyni... Tydzień*po tym, jak kupiłem samochód, taki dupek przywalił mi w tył...
Zdradziłem Nikona na rzecz Sony,ale sentyment o forum pozostał
Moim zdaniem, to akurat bez różnicy czy z komórką, czy bez.
Zastanawiam się jakie jest wyjaśnienie fenomenu telefonu komórkowego w samochodzie ?
Rozproszyć może kierowcę mucha ( lepiej - osa ) w kabinie, włączanie radia ( nie jest zakazane ), palenie papierosa itp. Niebezpieczeństwo, nawet moim zdaniem większe, wprowadza picie gorącej kawy. Przykłady można mnożyć. Z jakiegoś tajemniczego względu prawo w wielu krajach przyczepiło się akurat do telefonu ( przy uchu można za to trzymać inne-dowolne przedmioty-np. papierosa, lub nawet golarkę do twarzy ). Czy ktoś zna odpowiedź ?
Albo elektryczną szczoteczkę do zębów, można też robić kilka innych rzeczy. Może prawo mówi o telefonach, bo są najpopularniejsze? Bo każdy ma telefon, a nie każdy pali w samochodzie, goli się, czy myje zęby w trakcie jazdy. Prawo ogranicza naszą wolność osobistą, w teorii dla naszego bezpieczeństwa. Jeżeli chodzi o prowadzenie samochodu i korzystanie z telefonu - czy to rozmowy czy odpisywanie na SMSy, jestem jak najbardziej za zakazem.
d70s + N18-70 + N55-200
Pomoże o tyle, że obie dłonie trzymasz na kierownicy, a głowa kręci się bez ograniczenia ręką trzymającą komórkę.
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Trzymając komórkę w lewej ręce kierowcy nie używają kierunkowskazów (no kurrr... pajac zajeżdża znienacka drogę), a w prawej mają problem ze zmianą biegów. Kierowca powinien mieć obie ręce wolne!
D7100, D80, SB900, N18-70, Jupiter 21M/ЮПИТЕР 21М, Mir 24N/МИР 24Н, Helios 44M/ГЕЛИОС 44М, N AF 50 mm 1:1.8 Mk I, N AF 70-210 mm 1:4-5.6 D
Moim zdaniem to zwykłe pójdzie na łatwiznę, ciężko prawem nakazać trzymanie cały czas obu rąk na kierownicy choć w sumie byłbym za takim nakazem w mieście na przykład a zakazanie rozmawiania przez telefon jest proste do egzekwowania.
Mam dużo znajomych, którzy jak zaczynają rozmawiać przez telefon cisną 30km/h szybciej niż 'zwykle' ja na szczęście wyrobiłem sobie odwrotny nawyk i w trakcie rozmowy nieświadomie zwalniam.
Jedzenie w aucie czegokolwiek bardziej absorbującego niż baton też jest marnym pomysłem.
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Skontaktuj się z nami