Close

Strona 8 z 26 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 252

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregory63 Zobacz posta
    Jadę sobie kiedyś dwupasmówką, przede mną nic, za mną nic. Patrzę w lusterko dojeżdża mnie jakiś wariat, dojechał i siedzi mi na ogonie, myślę sobie -jedź chłopie, drugi pas wolny- a ten ewidentnie mnie podpuszcza. Aż w końcu dostrzegłem jego czapkę z tyłu na półce i sobie myślę 'o ty sk.........!' .Gość w końcu zwątpił, jak mnie wyprzedzał to patrzył na mnie, a ja pukałem się po głowie.
    Tylko mnie tak zastanawia dlaczego jechał sam?, z resztą już sam nie wiem, dawno to już było- czasy niebieskich fordów mondeo.
    Ktoś na pewno spotkał się z podobną prowokacją.
    Obiecałem sobie, że jak będę sam jechał moim Pajero z fajnym, wystającym hakiem, to dam po heblach mocno jak mnie tak będą prowokować. Będzie wesoło

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Polecam Szwajcarię w takim razie. Za przekroczenie w terenie zabudowanym prędkości o 21-24 km/h policja na miejscu zabiera prawo jazdy na miesiąc (do 20 km/h jest ostrzeżenie). Auto na lawetę i do domu. O 30 km, prawo jazdy na 3 miesiące. Żadne sądy i rozprawy. Dzień dobry, przekroczył pan prędkość. Proszą wysiąść z samochodu i oddać prawo jazdy.
    Poza terenem zabudowanym są minimalnie inne limity , ale procedura taka sama. Taki nieduży z wzorcowym i cywilizowanym społeczeństwem kraj a fotoradarów i wideorejestratorów wszystkich łącznie ponad 3600. Za wielokrotną recydywę prawo jazdy można stracić na dłużej, a nawet na zawsze z opinią psychologa i psychiatry włącznie. Wychodzą założenia, że ktoś kto notorycznie łamie te same przepisy ma coś z głową.

A nasz zła nasza policja czepia się kierowców, którzy jadą zgodnie z przepisami i nie przekraczają dopuszczalnych prędkości.
    Co kraj to obyczaj. W niektórych stanach w USA ludzie masowo broń noszą i jak trzeba bądź nie trzeba to strzelają. A w Polsce co jakiś czas widać jak ktoś kogoś butuje na ulicy i każdy boi się zareagować. I co z tego?
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Obiecałem sobie, że jak będę sam jechał moim Pajero z fajnym, wystającym hakiem, to dam po heblach mocno jak mnie tak będą prowokować. Będzie wesoło
    Jak wyhamujesz nagle bez jakiegokolwiek powodu, to raczej wesoło nie będzie.
    Zdradziłem Nikona na rzecz Sony,ale sentyment o forum pozostał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Zna. Brzmi ona, że ma możliwość.
    Szczegóły w instrukcji.
    Dzięki. W międzyczasie już też doczytałem w instrukcji .

Domyślnie

I będziesz miał fajnie pogięte ważne elementy konstrukcyjne/nośne auta. Hak to zło.
    Ale to wolny kraj, więc - do dzieła.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto4deg Zobacz posta
    Jak wyhamujesz nagle bez jakiegokolwiek powodu, to raczej wesoło nie będzie.
    No co Ty? Kot wbiegł na drogę, ale zawrócił

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    I będziesz miał fajnie pogięte ważne elementy konstrukcyjne/nośne auta. Hak to zło.
    Ale to wolny kraj, więc - do dzieła.
    Wątpię. Jeśli nie będzie dużej różnicy prędkości to nie sądzę żeby coś mi się stało. Raczej mój haczek powinien się zatrzymać zaraz za chłodnicą
    John Coltrane

Domyślnie

Uważaj tylko, bo jeśli hak da się zdemontować - tzn nie jest jedną konstrukcją z tylną belką, to powinien być zdemontowany jeśli nie ciągniesz przyczepy. Nie wolno jeździć z hakiem.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Dlatego kapitan Hak (Piotrus Pan) plywal statkiem, a nie jezdzil fura...

I za czyja chlodnica?

Domyślnie

No co Ty? Kot wbiegł na drogę, ale zawrócił

Wątpię. Jeśli nie będzie dużej różnicy prędkości to nie sądzę żeby coś mi się stało. Raczej mój haczek powinien się zatrzymać zaraz za chłodnicą
    Lepiej nie watp bo uderzenie w hak robi bardzo duzo zlego w zawieszeniu samochodu. To, ze uszkodzen nie widac bo auto, ktore Cie uderzylo zatrzymalo sie na haku, nie znaczy, ze ich nie ma. Cala sila uderzenia przenoszona jest wlasnie na hak, a z niego na belke i reszte podwozia i zawieszenia. Takie uderzenie moze narobic wiecej szkody niz jakbys nie mial haka i rozwalil sobie tylko zderzak.
    Ostatnio edytowane przez qualin ; 12-01-2015 o 16:41
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

No dobra, będę uważał . Hak jest na stałe przymocowany do ramy. Kiedyś cofałem z mojej posesji, jak kilka tysięcy razy wcześniej spod domu i nagle wyrosła jak spod ziemi Skoda Superb... Nigdy wcześniej nikt tak nie stał U mnie ani śladu, ona mocno pokiereszowana (drzwi i błotnik przedni). Ubezpieczenie chyba solidnie wypłaciło za szkodę bo właściciel ciągle się uśmiecha na to wspomnienie .
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Lepiej nie watp bo uderzenie w hak robi bardzo duzo zlego w zawieszeniu samochodu.
    Prędkość która wyrządziła by uszkodzenia (czy różnica prędkości) musiała by zaczynać się przy 50km/h. Auto terenowe na ramie, a do tej ramy zamocowany hak... no ciężko by było coś przestawić przy spóźnionym hamowaniu. Samochód który najeżdża na tył też ma swoją strefę zgniotu.
    FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS

Strona 8 z 26 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów