Close

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 96

Wątek: D3200 vs inne

Domyślnie

Nie bardzo lepiej.
    Pilot jest dobry do samojebek ale nie do tego co napisałem.
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAF7705 Zobacz posta
    Pilot jest dobry do samojebek.
    Zgadza sie.

Miałem kiedyś D3000, mam D5100 i mam pilota który jest sprawny, wysyła fale, aparaty oby dwa sprawne 100% i nie działały i nie działają z pilotem mimo właściwych ustawień wyzwalania migawki.
    D5100|18-105mm|Helios 44M

Domyślnie

Pilot nie wysyła "fal" - nie działa radiowo, tylko na podczerwień. Jak już coś piszesz to pisz coś co jest podparte wiedzą a nie domysłom.
    DeSiedemSto

Uzależniony od dźwięku migawki

Domyślnie

Ja mam takie cos do D3100, uzywam glownie na sesje nocne gdzie naswietlam foty do 5ciu min. Dziala znakomicie. I to tutaj dziala na fale radiowe.

Nikon D3100 + S10-20 4-5.6 + S30mm 1.4 DC HSM ART + N35mm 1.8G + S17-50 2.8 HSM OS + T70-300 VC USD 4-5.6 + Metz 50 AF-1

Domyślnie

Pilota Ir używam zdecydowanie częściej odkąd mam D7100, ponieważ ma odbiornik również z tyłu, choć mam wężyk to często wolę pilota - bo mi się nic nie plącze między nogami statywu
    DeSiedemSto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamil_km Zobacz posta
    Pilot nie wysyła "fal" - nie działa radiowo, tylko na podczerwień. Jak już coś piszesz to pisz coś co jest podparte wiedzą a nie domysłom.
    Nie kwestionuj synu, nie nabijaj postów ich nie "prostuj" gdy nie masz racji bo robisz ferment.
    A mianowicie; Podczerwień to fala elektromagnetyczna której długość fali znajduje sie poniżej promieniowania widzialnego. Najkrótszym widmem jest czerwień - stad nazwa.
    Ostatnio edytowane przez fotoarte ; 11-01-2015 o 15:28

Domyślnie

Tak, pro-szę Cię nie pisz mnie synu bo obrażasz mojego Ojca. Pisz dalej swoje wypracowanie do gimnazjum odnośnie fal świetlnych i nie czytaj moich postów jeśli Ci się nie podobaja. W potocznej mowie słowo fal kojarzy się falami radiowymi, co może wprowadzać w błąd ludzi na forum, zwłaszcza zaczynających przygodę z fotografią. To Ty nabijasz sobie licznik postów pisząc post pod postem, probóbując sobie coś udowodnić.
    Ps. Jedni wolą pisać na temat ( Fotografia ) inni wola wdawać się w pyskówki nie na temat.
    Ostatnio edytowane przez mamil_km ; 11-01-2015 o 15:26
    DeSiedemSto

Domyślnie

Fala to pojęcie szeroko rozwinięte. To nie tylko radiowa którą zapewne jako jedyną znasz.
    Nie chodze i nie chodziłem do gimnazjum nie te lata to były.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamil_km Zobacz posta
    Pilota Ir używam zdecydowanie częściej odkąd mam D7100, ponieważ ma odbiornik również z tyłu, choć mam wężyk to często wolę pilota - bo mi się nic nie plącze między nogami statywu
    jaka w takim razie przewaga wężyka? mi też pilot spisuje się doskonale.

Domyślnie

Pewność działania, dwustopniowe działanie 1-af, 2-migawka tak jak to ma miejsce w spuscie aparatu. Nie podatny na zakłócenia od mocnego światła, brak baterii itd.
    DeSiedemSto

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów