ok - teraz rozumiem.
pozdrawiam
Szukaj
ok - teraz rozumiem.
pozdrawiam
hmm, dwustopniowe dzialanie jest takze w pilocie ktorego zapodalem na zdjeciu. (ten na fale). Czyzb pilot na IR nikona nie mial takiego dwustopniowego dzialania???
W tym wpadku nawet bym sie nie zainteresowal takim "chlamem". Brak baterii w takim wezyku to napewno duzy plus. Za to jest kabel placzacy sie kolo statywu, nie ma mozliwosci odejscia od sprzetu na wiekszy dystans oraz mozliwosc poruszenia zdjecia, gdyz jak by nie bylo, wezyk podlaczony jest to puchy...
Co do zaklocen, ja nie mialem jeszcze zadnych. Ciekawe jak jest z pilkotami IR. Chyba tak zle nie ma. Moj kumpel, z ktorym wyjezdzam czesto w plener buja sie z canonem. A posiada wlasnie takiego pilota na IR. I ten takze dziala bez zastrzezen...
Wiec jak by tutaj nie patrzyc, wszystko ma plusy i minusy. Niech kazdy wybierze cos dla siebie.
Nikon D3100 + S10-20 4-5.6 + S30mm 1.4 DC HSM ART + N35mm 1.8G + S17-50 2.8 HSM OS + T70-300 VC USD 4-5.6 + Metz 50 AF-1
ja kupiłem pilota yongnuo za 15zł , ten nie ma dwustopniowego działania, naciskam - AF łapie ostrość i robi zdjęcie. w d3300 ma ten 'czujnik' z dwóch stron , dla mnie plusem była napewno cena no i brak kabla , z minusów to to ,że małe to jest i boje się ,że w końcu zgubie.
Pilot ma swoje zastosowanie a wężyk swoje, jedno i drugie jest potrzebne.
Zależy, co się robi.
D600
14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
28-75,70-210
Wielkie dzięki za pomoc![]()
Dziś byłem po aparat i wybór padł tak jak pisaliście na D5100 + 18-105
Skontaktuj się z nami