Close

Strona 30 z 217 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 2164

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bach Zobacz posta
    M240 ale ta wypluwa obrazek dla mnie nieciekawy i bez głębi w porównaniu do tego jaki podobał mi się w M9, teraz jakiś płaski, wymuskany, jakbym oglądał foty z Sony.
    Od niedawna hobbystycznie śledzę takie wypowiedzi. Zrobiłem sporo zdjęć M-E, M9 i M. I niestety pozostaje mi tylko podziwiać ludzi, którzy są w stanie takie niuanse wyłapać. Bo przecież wyłapują, nie sądzę aby powtarzali tylko to co się pojawiało w sieci tuż przed i zaraz po premierze M240. Naprawdę szacun.
    N i L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Od niedawna hobbystycznie śledzę takie wypowiedzi. Zrobiłem sporo zdjęć M-E, M9 i M. I niestety pozostaje mi tylko podziwiać ludzi, którzy są w stanie takie niuanse wyłapać. Bo przecież wyłapują, nie sądzę aby powtarzali tylko to co się pojawiało w sieci tuż przed i zaraz po premierze M240. Naprawdę szacun.
    Ja z chęcią umówiłbym się z tobą i twoimi M i M9, aby przekonać się razem że nie wyłapiemy różnic tych samych ujęć z dwóch sensorów. Może być nawet na monitorze laptopa

Domyślnie

Niestety w tej chwili dysponuję tylko M240. Tamte były pożyczone. Ale właśnie w celu porównania.
    N i L

Domyślnie

Niestety w tej chwili dysponuję tylko M240. Tamte były pożyczone. Ale właśnie w celu porównania.
    Szkoda. A przy okazji, jakimi fotografujesz na M240 - Emar/Elmarit, Corn, Lux, Summr?

Domyślnie

Szkoda czasu... Masz L to wiesz jak to jest obrazek z M9 jest osiągalny na M240 tylko wymaga pogmerania kilkoma suwakami i naprawdę będzie ciężko odróżnić. Tez kiedyś mi się wydawało że obrazek z M9 wygrywa ponad M240, ale dziś już wiem że dobrze zrobiłem kupując M240 a nie M9 mimo, że jeden i drugi to świetny aparat.

Bach - Mnie zawsze najbardziej rozwala krytykowanie aparatu o którym się jedynie czytało - to jest niestety główna domena rodzimych stron o tematyce foto. Już teraz widzę, że Leica to nie jest aparat dla ciebie. Jak kupisz to się zawiedziesz na całej linii bo nie ma tego i tamtego, a jeszcze takie drogie to było... Serio - piszę to bez żadnej złośliwości zainwestuj te pieniądze np w D4s albo coś tego pokroju. Widać że oczekujesz od aparatu aby miał wszystko to co może zaoferować dzisiejszy sprzęt tego rodzaju - a tam tego nie znajdziesz...
    Ostatnio edytowane przez Mariusz888 ; 06-01-2015 o 23:41
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Taki mały test OKD.
    2 kadry, w miare takie same. Ten sam obiektyw 50 lux na f2, auto WB, statyw, prosto z aparatu, konwersja do jpg w LR. Pomarańcz w kadrze - specjalnie.
    Różnica zauważalna jest ale tę lepszość mi chodzi. To zaczynamy, które jest z M240, a które z M-E i dlaczego lepsze (w domyśle z M-E):
    1.

2.
    N i L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bach Zobacz posta
    Szkoda. A przy okazji, jakimi fotografujesz na M240 - Emar/Elmarit, Corn, Lux, Summr?
    2 lux-y: 35 i 50
    N i L

Domyślnie

To zaczynamy, które jest z M240, a które z M-E i dlaczego lepsze
    Jeden pies.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Jeden pies.
    dwa koty
    Road to Manila

Domyślnie