Close

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 112

Wątek: Sony FF

Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Mówiłem, że na jesieni będzie bardziej rozbudowany model w stosunku do a100, ale nie profi. Zarzucono mi defetyzm i snucie pustych domysłow. Tymczasem ja miałem informacje z Japonii - mój szwagier tworzył tam soft do systemu kontroli jakości właśnie z nastawieniem na nowy model. Ale że miałem kilka postów to byłem gówniarz i tyle. Na szczęście nie należę do firmomaniaków i po tym jak dowiedziałem się, że body Sonego w wersji profi będzie nieprędko, a w mojej D7D zaczyna się Err58 to zmieniłem system i tyle.
    Już od photokiny wiadomo że w tym roku bedzie HAM a profi dopiero w 2008. Err58 jest naprawiany gratis niezależnie od gwarancji (oficjalny komunikat sony).
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Już od photokiny wiadomo że w tym roku bedzie HAM a profi dopiero w 2008. Err58 jest naprawiany gratis niezależnie od gwarancji (oficjalny komunikat sony).
    To w teorii a w praktyce Moja D7D w serwisie 1,5 miesiąca i poprosiłem o zwrot aparatu. Nawet go nie rozkręcili...

Domyślnie

To w teorii a w praktyce Moja D7D w serwisie 1,5 miesiąca i poprosiłem o zwrot aparatu. Nawet go nie rozkręcili...
    Moja D7D byla w serwisie 3 tygodnie i wrocila jak nowa.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Jeszcze powiedz, że w Polsce oddałeś do serwisu

Domyślnie

Jeszcze powiedz, że w Polsce oddałeś do serwisu
    Nieeee. W Mainz, w Saturnie.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Nie ważne gdzie sie odda i tak na err58 musi trafic do Bremy. Trwać to niestety troche trwa bo mają spore obciążenie ale w końcu naprawiają lub zwracają kasę według dowodu zakupu.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

pn: rzeczywiscie biorac pod uwage to co było pokazane na targach to rzeczywiscie o wiele ladniejszy. Tylko dlaczego ten grip taki dziwny? Czemu spust nie jest z gory? Nie wydaje mi sie to za wygodne :/
    Nikony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ryan Zobacz posta
    pn: rzeczywiscie biorac pod uwage to co było pokazane na targach to rzeczywiscie o wiele ladniejszy. Tylko dlaczego ten grip taki dziwny? Czemu spust nie jest z gory? Nie wydaje mi sie to za wygodne :/
    spust jest z góry, tyle że nie "samej góry" a z góry wysuniętego profilu do chwytania. W ten sposób pozycja chwytu nie jest znacznie ponad pozycją oka i zachowany jest układ przypominający chwyt bez dołączonego gripa. Nigdy użytkując gripa nie miałeś wrażenia że chwyt jest zbyt wysoko z porównaniu do pozycji oka? Oczywiście można się przyzwyczaić...
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Wiem coś o zachowaniu niektórych forumowiczów KKM - w końcu migrowałem z systemu Minolty. Mówiłem, że na jesieni będzie bardziej rozbudowany model w stosunku do a100, ale nie profi. Zarzucono mi defetyzm i snucie pustych domysłow. Tymczasem ja miałem informacje z Japonii - mój szwagier tworzył tam soft do systemu kontroli jakości właśnie z nastawieniem na nowy model. Ale że miałem kilka postów to byłem gówniarz i tyle. Na szczęście nie należę do firmomaniaków i po tym jak dowiedziałem się, że body Sonego w wersji profi będzie nieprędko, a w mojej D7D zaczyna się Err58 to zmieniłem system i tyle (...)
    No tak, ja siedzę w bagnecie A już dłuuuugi czas, od analogów, wraz z nieśmiertelnym zenithem Jednak jakoś zawsze byłem na forum anglojęzycznym, jakoś tak z przyzwyczajenia. Jednak to co zobaczyłem w klubie rozżarzonych alfiątek niczym nie przypominało choćby dyxum. Szkoda, bo wiem, że są tam fajni ludzie, którzy tylko patrzą z politowaniem i nie odpisują takim, żeby się nie wciągnąć w prostackie pyskówki.

Jeśli chodzi o KM 7D i N D200 to dziwię się, że nie żal Tobie kilku bardzo przydatnych patentów, ale obydwa aparaty są w swojej klasie rewelacyjne i często czynnik psychologiczny ma ogromne znaczenie, widocznie D200 był zrobiony właśnie pod Ciebie. Czasem tak jest i nikt nie wie o co chodzi Najważniejsze, że zadowolony jesteś, bo sprzętem który się lubi to i foto wychodzą bardziej wdzięczne A liczy się tylko zdjęcie, a nie napis na body

pozdrawiam!
    Minolta Z1, Minolta A1, KM 7D w kawałkach Sony A100 (temporary) MAF 50/1.4 MAF 28/2.8 MAF MAF 18-70/3.5-5.6 MAF 70-210/4 MAF 28-105/3.5-4.5 + MPF 3600HS(D) MPF 5600HS(D) + M42 głównie Helios

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów