Close

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 125

Wątek: ktory wybrac??

Domyślnie

Bierz D50 i sie nie zastanawiaj. Skoro różnica w cenie jest niewielka to jeśli weźmiesz D40 to będziesz kiedyś żałował. Po co brać okrojoną wersję(bo taki jest D40 w stosunku do D50). Więc sie nie zastanawiaj i bierz D50. Pozdro
    "Potęga wiary jest motywacją i siłą podtrzymująca każde ważne, znaczące i pełne sukcesu życie"
    || D70 | T17-50/2.8 ||

Oszczędny w słowach
    Miasto
    bielsk podlaski

Domyślnie

tylko ze d50 trudno dostac. a co myslicie o d70s, jest on chyba lepszy od d40, ale czy tak bardzo, czym sie one roznia?? a co do d50 i d40 to czytalem ze wlasnie d40 wyprzedza technologicznie d50, brak srobokreta mi nie przeszkadza, kupie drozszy obiektyw. czy to prawda?? powiedzcie mi jeszcze jesli bym wzial d50 to jaki obiektyw af bylby godny polecenia, najlepiej z duzym zoomem za okolo 700 zł??

Domyślnie

D40 robi lepsze JPGi prosto z puszki, ma mniejsze szumy niż d50 - jeśli nie będziesz szalał z obiektywami to polecam
    ######################
    D50 | T17-50 | 55-200VR | T90

Oszczędny w słowach
    Miasto
    bielsk podlaski

Domyślnie

chyba wezme d40 + kit i do tego tamrona 55-200 II di ld macro. jak myslicie bedzie to dobry wybor ?? a co sadzicie o canonie 400d i jego kicie??

Domyślnie

tamron an pewno raczej nie będzie miał AF! - tylko nikkorowskie szkła AF-s i Sigmy z HSM pasują do d40! Tak tanio z d40 to sie nie wywyniesz
    ######################
    D50 | T17-50 | 55-200VR | T90

Domyślnie

3 miesiące wybierałem aparat jaki mam kupić i D40 wszyscy mi odradzali - D50 miał bardzo dobre opinie więc na Twoim miejscu kupił bym D50 zdecydowanie
    Ja wybierałem między D50 a D70s - kupiłem jeszcze co innego.....

co do obiektywu ja dostałem w komplecie i promocji KITa 18-135 i jestem nie bardzo zadowolony - co wolał bym coś np 18-70 i do tego osobno teleobiektyw - no ale.....
    Ostatnio edytowane przez KARLOS_vu ; 05-07-2007 o 17:33

Domyślnie

Jesli wezmiesz D50 bedziesz zalowal do konca swoich dni...
    Bierz D40 + 18-55(kit) + 55-200VR(do portretow) + SB400.
    Wystarczy usiasc wygodnie w fotelu a aparat sam zrobi doskonale, jasne i ostre zdjecia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrek007 Zobacz posta
    Jesli wezmiesz D50 bedziesz zalowal do konca swoich dni...
    Bierz D40 + 18-55(kit) + 55-200VR(do portretow) + SB400.
    Wystarczy usiasc wygodnie w fotelu a aparat sam zrobi doskonale, jasne i ostre zdjecia.
    AD 1 - ze co ????
    AD 2 - a tak zapomnialem - zdjecia meskich gic.
    Nikon

Domyślnie

Ten wątek jest dziwny - dlaczego pisze się tu co chwilę o jasnych zdjęciach - przecież to nie cecha aparatu bądź obiektywu. Jasne są gdy się dłużej naświetla lub jest większa dziura. Tak samo z ostrością - ja mam D200, którego co rusz uznaje się za najbardziej mydlącego, a dodatkowo szumiącego Nikona. Poza tym jest, w kategoriach współczesnej elektroniki, o cały eon starszy od D40(x) i D80 - powinien więc praktycznie nie robić już zdjęć. A tymczasem robi - dzisiaj zrobiony przykład na ISO800 tutaj

Proponuję jednak spoglądać na sprzęt nie tylko pod kątem "jasnych" i kolorowych zdjęć, ale tego, co można z nim zrobić w dalszej perspektywie (własnego rozwoju).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manio Zobacz posta
    AD 1 - ze co ????
    Tak tak...
    Cytat Zamieszczone przez manio Zobacz posta
    AD 2 - a tak zapomnialem - zdjecia meskich gic.
    Hehehe...

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów