Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Grip MB-D12

Domyślnie

A ja tak trochę z boku się spytam: ten model, który kupiłeś to oryginał Nikona czy jakiś zamiennik?

Baterie, których używasz ją Nikonowe czy zamienniki?
    D7K SB900|N24-120 f4, N35 f1.8 i kilka słoików|...i masa drobiazgów|wszystko upchane w Tamrac Velocity 8x

Domyślnie

przeczytaj pierwszy post
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez jurek_68 Zobacz posta
    W czasie podłączenia mignie 2x dioda, nie ma zasilania jak podłączony jest grip bez baterii w body, nie działa wybierak, pokrętła i spust migawki, tylko AF jak nacisne spust do polowy
    1. menu ustaw. osobistych
    2. d fotografowanie/wyświetl.
    3. *d13 kolejność zasilania
    4. użyj najpierw zasil. w MB-D12.

Grip Ci nie działa bo w menu masz fabrycznie/domyślnie ustawione "użyj najpierw aku. w aparacie".
    Jeśli więc w body nie ma baterii to ta w gripie jest przy tych ustawach dla aparatu niewidoczna.
    Wszystko jest ok, nie martw się - będzie chodzić

Ja mam większy problem bo mi zielony wyświetlacz (w ciemności ) nierówno świeci. Lewa jego strona świeci wyraźnie ciemniej niż prawa. Ty też tak masz? Ponoć to seryjne...
    Pozdro.

p.s. aa i najważniejsze: jeśli masz tylko jedną baterię, musisz ją przerzucić z gripa do body, żeby zmienić te ustawy w menu Nie przeraź się kiedy aparat Ci zgaśnie po zmianie tych ustawień - to normalne. Dostanie info, żeby najpierw korzystać z baterii w gripie a w gripie w tym czasie nie będzie baterii... Wtedy pozostanie Ci już tylko przełożyć jeszcze raz baterię do gripa. Wiem - masło maślane. Mam nadzieję, że za ten post nikt mi go nie skasuje...
    Choć kto wie? KWA na pewno czuwa....
    Ostatnio edytowane przez avlimoney ; 30-11-2014 o 05:58
    ... ból można dzielić, szczęście się mnoży... Nadzieja mnie miażdży w dłoniach Bożych ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avlimoney Zobacz posta
    Ja mam większy problem bo mi zielony wyświetlacz (w ciemności ) nierówno świeci. Lewa jego strona świeci wyraźnie ciemniej niż prawa. Ty też tak masz? Ponoć to seryjne...
    a w czym dokladnie Ci to przeszkadza? nie widac co jest na wyswietlaczu po tej ciemniejszej stronie?
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Mam ten sam model, jestem ze Szczecina jak chcesz to możemy się spotkać i przetestować sprzęt.
    Nikon D810 | Nikon D600 | Nikon D5100 | N 14-24m | N 24-70mm | N 70-200 VR II+ TCII | Sigma 35mm 1.4 Art | N 50mm 1.4G | SIGMA 85 F1.4 EX DG HSM | Tamron 150-600 | N SB 910

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów