A ja tak trochę z boku się spytam: ten model, który kupiłeś to oryginał Nikona czy jakiś zamiennik?
Baterie, których używasz ją Nikonowe czy zamienniki?
Szukaj
A ja tak trochę z boku się spytam: ten model, który kupiłeś to oryginał Nikona czy jakiś zamiennik?
Baterie, których używasz ją Nikonowe czy zamienniki?
D7K SB900|N24-120 f4, N35 f1.8 i kilka słoików|...i masa drobiazgów|wszystko upchane w Tamrac Velocity 8x
przeczytaj pierwszy post
Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów
1. menu ustaw. osobistych
2. d fotografowanie/wyświetl.
3. *d13 kolejność zasilania
4. użyj najpierw zasil. w MB-D12.
Grip Ci nie działa bo w menu masz fabrycznie/domyślnie ustawione "użyj najpierw aku. w aparacie".
Jeśli więc w body nie ma baterii to ta w gripie jest przy tych ustawach dla aparatu niewidoczna.
Wszystko jest ok, nie martw się - będzie chodzić
Ja mam większy problem bo mi zielony wyświetlacz (w ciemności) nierówno świeci. Lewa jego strona świeci wyraźnie ciemniej niż prawa. Ty też tak masz? Ponoć to seryjne...
Pozdro.
p.s. aa i najważniejsze: jeśli masz tylko jedną baterię, musisz ją przerzucić z gripa do body, żeby zmienić te ustawy w menuNie przeraź się kiedy aparat Ci zgaśnie po zmianie tych ustawień - to normalne. Dostanie info, żeby najpierw korzystać z baterii w gripie a w gripie w tym czasie nie będzie baterii... Wtedy pozostanie Ci już tylko przełożyć jeszcze raz baterię do gripa. Wiem - masło maślane. Mam nadzieję, że za ten post nikt mi go nie skasuje...
Choć kto wie? KWA na pewno czuwa....![]()
Ostatnio edytowane przez avlimoney ; 30-11-2014 o 05:58
... ból można dzielić, szczęście się mnoży... Nadzieja mnie miażdży w dłoniach Bożych ...
Mam ten sam model, jestem ze Szczecina jak chcesz to możemy się spotkać i przetestować sprzęt.
Nikon D810 | Nikon D600 | Nikon D5100 | N 14-24m | N 24-70mm | N 70-200 VR II+ TCII | Sigma 35mm 1.4 Art | N 50mm 1.4G | SIGMA 85 F1.4 EX DG HSM | Tamron 150-600 | N SB 910
Skontaktuj się z nami