Close

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 86

Wątek: Ultrabook

Domyślnie

Dell E7440 działa bezgłośnie z i7. Jeszcze mi się nie zdarzyło aby wiatrak się włączył ale w gry nie gram. Dysk SSD256 jest w wersji mSATA (zależy od modelu) i można go przełożyć w miejsce karty 3G i dochodzi miejsce na dodatkowy dysk na dane. Musi mieć 7mm, więc max 1TB. Klawiatura cichutka i podświetlana. Bardzo dobra matryca IPS Full HD matowa. Ciężko znaleźć coś równie dobrego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Dell E7440 działa bezgłośnie z i7. Jeszcze mi się nie zdarzyło aby wiatrak się włączył ale w gry nie gram. Dysk SSD256 jest w wersji mSATA (zależy od modelu) i można go przełożyć w miejsce karty 3G i dochodzi miejsce na dodatkowy dysk na dane. Musi mieć 7mm, więc max 1TB. Klawiatura cichutka i podświetlana. Bardzo dobra matryca IPS Full HD matowa. Ciężko znaleźć coś równie dobrego.
    Tutaj może kupowałeś? http://allegro.pl/dell-latitude-14-e...tml#tabsAnchor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    Tu http://allegro.pl/dell-latitude-e744...780011425.html

Mam do nich do sklepu z pracy ok 500m. Byłem ze dwa razy obejrzeć różne Dell, w tym M3800, E6540, M4800 i E7440. Najbardziej mi podpadł E7440 ale nie kupowałem na miejscu. Zamówiłem przez allegro bo było 10 dni na ewentualny zwrot. Wszystko było ok, więc został u mnie a po 2 miesiącach kupiłem identycznego dla żony.

Kupowałem wcześniej u nich Dell M4400 i przez 3 lata nie miałem z nim problemów, ostatnio poszedł do nowego właściciela.

Wcześniej rozważałem Lenovo X1 Carbon new, T440s i HP Zbook 14.

Domyślnie

Dzięki za info!
    W takim razie ten mi wpadł w oko: http://allegro.pl/dell-latitude-e744...808026864.html
    Jeśli dobrze widzę to różnica polega tylko na gorszym procesorze i5 w stosunku do wspomnianego przez Ciebie i7

Przy naszych potrzebach to i tak aż nadto.
    Dobrze myśle?

Tak na marginesie dopatrzyłem sie w opisie aukcji, ze gwarancja NBD obowiązuje od daty produkcji. Napisałem do nich ile w takim razie tej gwarancji jeszcze jest. Ciekawe...
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 18-11-2014 o 23:53

Domyślnie

W tym co wskazałeś brak podświetlanej klawiatury, MZ warto dołożyć aby to mieć. Gwarancja jest bez jakichś 1-2 miesięcy zależnie od modelu. W moich była bez 1 miesiąca.

Domyślnie

Odpisali mi. NBD do sierpnia 2017

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    W tym co wskazałeś brak podświetlanej klawiatury, MZ warto dołożyć aby to mieć. Gwarancja jest bez jakichś 1-2 miesięcy zależnie od modelu. W moich była bez 1 miesiąca.
    To ten będzie chyba ok: http://allegro.pl/dell-latitude-e744...808026906.html ???
    Klawiatura podświetlana musi być!

Domyślnie

Tak, jedyna różnica to procesor a pomiędzy i5-4310U i i7-4600U jedyna różnica to zegar 3.0GHz vs 3.3GHz. U mnie oba mają RAM w kościach 8GB, więc jest jeden slot wolny - możesz o to dopytać, bo lepiej mieć 1x8GB niż 2x4GB. Zauważyłem, że w tym nowszym jest też nowszy dysk SSD (też Samsung ale nowszy model). W nowszym mam również pamięć RAM Samsunga a w starszym Hynix - to akurat nie ma znaczenia. Zasadniczo dobrze, żeby tej gwarancji dużo nie upłynęło bo wtedy jest szansa, że będziesz miał nowsze (być może lepsze) komponenty w środku.

Domyślnie

ropusz- dzięki wielkie za pomoc!!!
    Chyba musze się wybrać z Żoną do Warszawy bo uparła się go zobaczyć przed zakupem

Domyślnie

Jak kupujesz jako osoba prywatna to masz prawo zwrotu. Przy cenie laptopa ewentualny koszt odesłania duży nie jest. Jak się będziesz wybierał to umów się wcześniej bo panowie potrafią sobie niezapowiedziany urlop zrobić tudzież coś tam załatwić i nikogo nie zastaniesz. Firmę prowadzą w jednym z lokali mieszkalnych, więc chwilę trzeba się pomęczyć zanim się trafi.

Niestety z biznesowymi laptopami tak jest, że ich w Euro, MM czy Saturnie nie użyczysz, więc i pomacać się nie da

A do mnie dziś doszedł kolejny Slim Caviar HDD 750GB i będę montował małżonce. W zgrabnym i lekkim laptopie w sumie jest 1TB miejsca i to mi się najbardziej w Dellu podoba.
    Ostatnio edytowane przez ropusz ; 19-11-2014 o 23:33

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów