Close

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 76

Domyślnie

jesli portret to tylko ff sory ale wszystko inne jest tylko pol srodkiem...wiem bo sam robie tylko portrety ..i sory 50 1.4g to no ok zrobi sie cos fajnego, ale o jakiejs magicznej glebi dof mowic na cropie to chyba nie tak, w ff czy cropie do portretu 85 i koniec kropka, no oczywiscie jest jeszcze sredni format i dluzsze ogniskowe...mowie o przyziemnych sprawach
    d750 + d800+dk17m+dk19+ gripy newell+> nikkor 28 1.8g , Jupiter 37a, sigma 35 art, sigma 24 art, sigma 50 art, sigma 85 art +> sb910 + 400ws z aku +yn685 -> kiev 60 + sonnar 180
    https://500px.com/witoldpiotrowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witboy Zobacz posta
    jesli portret to tylko ff sory ale wszystko inne jest tylko pol srodkiem...wiem bo sam robie tylko portrety ..i sory 50 1.4g to no ok zrobi sie cos fajnego, ale o jakiejs magicznej glebi dof mowic na cropie to chyba nie tak, w ff czy cropie do portretu 85 i koniec kropka, no oczywiscie jest jeszcze sredni format i dluzsze ogniskowe...mowie o przyziemnych sprawach
    100% racji.
    D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
    http://500px.com/arekkruszka
    FB MM

Domyślnie

Jesli portret i tylko portret - to faktycznie tylko sredni...
    Polecam rb67. Mam. Uzywam.
    Moz klatek mało z filmu ale za to obrazek...mniam.
    Ps.
    A 70-210 - o tym szkle poszukaj na forum. Było tego sporo...
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witboy Zobacz posta
    100% filozofii, szczególnie dla kogoś kto w tej chwili ma Zenitha lub nie miał jeszcze dslr. A przede wszystkim dla kogoś kto wyraźnie pisze (kolejny raz), że nie zmieni budżetu i nie ma zamiaru rujnować się na tych zakupach. No ale jak śpiewa pewna znana kapela: " Są tacy, to nie żart, dla których jesteś wart - mniej niż zero". Osoby bystre od razu załapią o co chodzi Tyle w temacie.
    Ostatnio edytowane przez Alcatraz ; 02-11-2014 o 14:04

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kpt_cieszyn Zobacz posta
    A co do 1.4G to tak - bajeczny bokeh i dobre DOF musi być . :P Tylko nie traktujcie mnie niepoważnie po tym wyznaniu o aktualnym sprzęcie proszę
    Jak chcesz bardzo małą GO, to nie Nikkor 50/1.4 G, bo tego i tak będziesz musiał zazwyczaj przymykać do f/2, aby był odpowiednio ostry.
    Poza tym pełna klatka bardziej zmniejszy GO, niż f/1.4 w stosunku do f/1.8.

A jak chcesz jeszcze "bajeczny" czy bokech, to Nikkor 58/1.4, albo 85/1.4
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

N50mm F1,4G nie trzeba przymykać.
    To ostre szkło od F1,4.
    i duqa z tego...

Domyślnie

Moja wina, że nie napisałem wcześniej ale wasze kosmiczne nie wiadomo co średnio mnie urządza przy budżecie rzędu 6/7 k na body, szkiełko i lampę (sabinka lub fomei). Jestem amatorem - w sensie nie zarabiania na tym, chociaż o iStockach może pomyślę

Domyślnie

W takim razie jeszcze raz przemyślałem sprawę i nie mam już problemu typu która firma, a który model. Przy budżecie który mogę przeznaczyć w grę wchodzi d7100 + 50mm 1.4 + dość porządne lampy studyjne na akumulator z jakimś modyfikatorem lub d610 + 50mm 1.4 a to już pełna klatka. Tylko na czym korzystniej wyjdę ? Na ff czy dx z błyskaniem. Przypominam że wciąż chodzi o portret
    Bokehmon !!!
    D610 + 50mm 1.4G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SerU Zobacz posta
    To dopiero ceny szkieł wpędzą autora w długi
    Faktycznie 50/1.4, 50/1.8, 35/1.8 czy 85/1.8 ... każdy zbankrutować może...
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kpt_cieszyn Zobacz posta
    W takim razie jeszcze raz przemyślałem sprawę i nie mam już problemu typu która firma, a który model. Przy budżecie który mogę przeznaczyć w grę wchodzi d7100 + 50mm 1.4 + dość porządne lampy studyjne na akumulator z jakimś modyfikatorem lub d610 + 50mm 1.4 a to już pełna klatka. Tylko na czym korzystniej wyjdę ? Na ff czy dx z błyskaniem. Przypominam że wciąż chodzi o portret
    Portret = FX
    i duqa z tego...

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów