Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 76

Domyślnie

Nie af. Jesli nie wiesz to weź i podepnij jakies i zobacz czy masz nieskończoność...
    Olek ma na wszystkim bez przeróbek i dłubania.
    A puszkę czy system jak tutaj, wybierać dobrze jest pod szkła.
    Odchylany ekran wlasnie na ulice czy do reportażu sie przyda. Bardzo sie czasem przyda...
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

A wiesz z czego wynika nieskończoność na M42 w Olku? Zresztą kupowanie danego modelu dlatego, że ostrzy na na nieskończoność w M42 byłoby... hmm, niespotykane Zapominasz, że w Lv (czyli odchylany ekranik) aparat ostrzy za pomocą detekcji kontrastu więc do szybkich reportaży to się nie nadaje w ogóle. Detekcja kontrastu w wykonaniu lustrzanek jest dużo wolniejsza od kompaktów.
    Ostatnio edytowane przez Alcatraz ; 01-11-2014 o 16:54

Domyślnie

Pomijając analizę Twoich domysłów, (z pełnym szacunkiem)
    mam własne doswiadczenia co sie nadaje a co nie
    Uzywam i tego i tego i jeszcze innych klamotow. Wynika z doswiadczenia,
    ze uchylany ekranik bardzo sie przydaje w reportażu.
    Tak samo jak możliwość założenia na adapter każdego szkła dla zabawy.
    Bez przeróbek i dłubania...

Autor chce focic. Puszka jest ważna.
    Ale poza wszystkimi wymienionymi przez niego aspektami, te wydają mi sie bardziej niż istotne.

Co do Olka.
    Nie trzeba jak sugerujesz nic wybierać.
    Po prostu pasuje tu każde szkło z m42 np.
    Nikonowskie tez. A w druga strone juz sie nie da tak łatwo...
    A puszka każda mała i szklarnia systemowa na full wypasie tez jest.
    Ostatnio edytowane przez d90 ; 01-11-2014 o 17:05
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Głównym tematem będą portrety, reszta jest raczej poboczna ale też w miarę istotna. Canon 70d jeśli się nie mylę ma okręcany wyświetlaczyk i detekcję fazową z mądrze brzmiącą "dual pixel Technology" ale to nie jest dla mnie jakoś specjalnie ważne, a gdybym chciał pobawić się szkłami od moich zenithów to przecież są adaptery. Ale mi chodzi przedewszystkim o jakość obrazu i muszę wiedzieć że z tych 24mpx wycisnę coś obiektywami na które mnie stać... Np. 50tka 1.4g. Myślę że będę też próbował strobingu i wyposazę się w jakieś przenośne lampy - najchętniej fomei. Poza tym raczej niechętnie wyjdę poza te dwie firmy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    Pomijając analizę Twoich domysłów, (z pełnym szacunkiem)
    mam własne doswiadczenia co sie nadaje a co nie
    Top nie domysły kolego miły. Gdybyś nie wiedział, również napisałem to z doświadczenia. Jak widać każdy ma swoje i nie musisz z tego powodu od razu próbować mnie obrażać... Trzeba spokojnie wytrzymywać wymiany zdań z innymi. AF w trybie Lv w lustrzankach (bo o nich tu rozmawiamy... w przeciwieństwie do Ciebie) nie nadaje się do reportażu - kropka. 70d posiada dual pixel Technology, nie wiem czy to działa przy zdjęciach czy tylko w filmach, nie wiem również jak to działa w praktyce - dlatego na ten temat się nie wypowiadam.

kpt_cieszyn, widzę że zakochałeś się w tym 50 1.4G Z 1.8 miałbyś sporo grosza na co innego a jakość taką samą. No chyba, że jesteś miłośnikiem, papierowej GO z "mega magicznym" bokeh Ciągle nie napisałeś czym fotografujesz w tej chwili!

Domyślnie

jak chcesz robic portrety, to bym odrazu zainwestował w D610 (jesli wybieralbym juz Nikona) tymbardziej ze cana mocno spadla a uzywke mozna kupic ponizej 5 tys i do tego Nikkor 85 1.8G ew. jesli kasy by brakowalo to 1.8D do tego chocby taniego tamrona 28-75 (uzywke mozna kupic za 700zł) to moje zdanie bo mam obie "puszki"
    D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo

Domyślnie

Zenith 12XP i małpka Canona. Tak to będzie pierwsza dslr, ale nie zamierzam zmieniać półki cenowej . Jeśli kupiłbym ff to nie byłoby mnie już stać na światło błyskowe, którego efekty tak lubię. A co do 1.4G to tak - bajeczny bokeh i dobre DOF musi być . :P Tylko nie traktujcie mnie niepoważnie po tym wyznaniu o aktualnym sprzęcie proszę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kpt_cieszyn Zobacz posta
    Zenith 12XP i małpka Canona. Tak to będzie pierwsza dslr, ale nie zamierzam zmieniać półki cenowej . Jeśli kupiłbym ff to nie byłoby mnie już stać na światło błyskowe, którego efekty tak lubię. A co do 1.4G to tak - bajeczny bokeh i dobre DOF musi być . :P Tylko nie traktujcie mnie niepoważnie po tym wyznaniu o aktualnym sprzęcie proszę
    Jeśli ktoś miałby traktować Cię niepoważnie z powodu posiadania takie czy innego sprzętu, znaczyłoby to tylko tyle, że... sam jest niepoważny Zenith fajna maszyna! Powiedziałbym nawet legendarna.

Domyślnie

Tak, bardzo fajna, przynajmniej zmusza do pomyślenia przed naciśnięciem spustu, a nie bezmyślnego klepania. Wiem że trochę offtopic

Domyślnie

D90 mógłbyś napisać konkretnie jaki to ten stary 70-210 wart kupna, bo szukam taniego zooma

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów