Close

Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 158

Wątek: Adobe CC

Domyślnie

Właśnie dostałem maila od Adobe, że w listopadzie 2014 moja umowa zostanie przedłużona o kolejny rok W TEJ SAMEJ CENIE. Czyli wszystkie przewidywania i mądrości hejterów Adobe okazały się nic nie warte.

Domyślnie

To jak to jest z tym kartami prepaid? Da radę w ten sposób płacić? Ktoś tak próbował? Czy zostaje jedynie płatność kartami kredytowymi?

Domyślnie

Płacę prepaidem od ponad roku i nie mam z tym jakichkolwiek problemów. W międzyczasie zmieniłem na dodatek kartę. Wymagało to jednego kontaktu ze wsparciem i sprawa została załatwiona.
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
    Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|

Domyślnie

Nie sądzę by wymagało to kontaktu ze wsparciem, jak nie zapewniłem środków na mojej prepaidowej karcie to wystarczyło doładować środki a potem przez stronę adobe kliknąć ustawienia karty (na takie same jak były) aby adobe podjęło ponownie próbę pobrania środków, analogicznie zmienia się numer karty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek z Nikonem też Zobacz posta
    Nie sądzę by wymagało to kontaktu ze wsparciem, jak nie zapewniłem środków na mojej prepaidowej karcie to wystarczyło doładować środki a potem przez stronę adobe kliknąć ustawienia karty (na takie same jak były) aby adobe podjęło ponownie próbę pobrania środków, analogicznie zmienia się numer karty.
    Pewnie masz racje. Tyle, że ja to robiłem na początku roku i wówczas wsparcie potwierdziło mi, że bywają problemy ze zmianą numeru karty. Czy coś się zmieniło od tego czasu - nie wiem.
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
    Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Mnie interesuje jak zaksięgować fakturę od nich. Trzeba uzyskać NIP UE? Da się odpisać VAT? Dosyłają fakturę co miesiąc?
    Widać, że nie jest to promocja szyta dla firm.
    Jeśli podczas rejestracji podasz nip to otrzymasz fakturę VAT. Podatek VAT musisz zapłacić już sam. Ja tak zrobiłem, ale nie będąc płatnikiem vat w Polsce nie miałem możliwości go zapłacić. Musiałem więc zrezygnować z faktury i teraz płacę jak osoba fizyczna. Jednak nie mogę tego wciągnąć w koszty.
    dg

Domyślnie

Pytanko takie - PS CC i LR w jakiej wersji są instalowane, jeśli zakup jest z Polski? PL czy można wybrać wersje angielskie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Pytanko takie - PS CC i LR w jakiej wersji są instalowane, jeśli zakup jest z Polski? PL czy można wybrać wersje angielskie?
    Wprawdzie mam pełny pakiet, ale podejrzewam, że przy foto też można wybrać angielską wersję. Przy okazji zakup wersji TYLKO angielskiej (a nie international) kosztuje mnie 2 euro miesięcznie mniej.
    Pozdrawiam, Artur
    ---------
    Woody Allen: Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artoor Zobacz posta
    Wprawdzie mam pełny pakiet, ale podejrzewam, że przy foto też można wybrać angielską wersję. Przy okazji zakup wersji TYLKO angielskiej (a nie international) kosztuje mnie 2 euro miesięcznie mniej.
    A ten international to rozumiem, że wszystkie języki i możliwość zmiany w trakcie subskrypcji?

Domyślnie

Tak, można wybrać wersję angielską. Ja tak zrobiłem, bo polskie lokalizacje są niechlujnie zrobione i męczy mnie radosna twórczość tłumaczących. Poza tym część komunikatów i tak pozostaje w języku lengłydż.

Jeśli podczas rejestracji podasz nip to otrzymasz fakturę VAT. Podatek VAT musisz zapłacić już sam. Ja tak zrobiłem, ale nie będąc płatnikiem vat w Polsce nie miałem możliwości go zapłacić. Musiałem więc zrezygnować z faktury i teraz płacę jak osoba fizyczna. Jednak nie mogę tego wciągnąć w koszty.
    Jeśli chcesz otrzymać fakturę*VAT zgodnie z polskimi standardami to musisz zgłosić się*do resellera Adobe. Oni wtedy pośredniczą i wystawiają poprawną fakturę i załatwiają abonament. Inaczej faktura jest loco Irlandia. Nie sprawdzałem jak wystawiana (na ile poprawnie), bo nie kręci mnie użeranie się z infolinią, jeśli mogę*tego uniknąć zawczasu.
    Uprzedzam także, że nie ma już polskiej infolinii (tylko pisany czat), a komunikacja z supportem w Bangalore wymaga cierpliwości Matki Teresy. Są niezwykle uprzejmi ale niestety dobicie się*do osoby wystarczająco zaawansowanej wymaga czasu. I bogowie świadkami (hinduscy), że miałem kilka razy chęć wymordować sadystycznie cały dział. Nawet jeśli były tam kobiety.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów