Właśnie dostałem maila od Adobe, że w listopadzie 2014 moja umowa zostanie przedłużona o kolejny rok W TEJ SAMEJ CENIE. Czyli wszystkie przewidywania i mądrości hejterów Adobe okazały się nic nie warte.
Szukaj
Właśnie dostałem maila od Adobe, że w listopadzie 2014 moja umowa zostanie przedłużona o kolejny rok W TEJ SAMEJ CENIE. Czyli wszystkie przewidywania i mądrości hejterów Adobe okazały się nic nie warte.
To jak to jest z tym kartami prepaid? Da radę w ten sposób płacić? Ktoś tak próbował? Czy zostaje jedynie płatność kartami kredytowymi?
Płacę prepaidem od ponad roku i nie mam z tym jakichkolwiek problemów. W międzyczasie zmieniłem na dodatek kartę. Wymagało to jednego kontaktu ze wsparciem i sprawa została załatwiona.
Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|
Nie sądzę by wymagało to kontaktu ze wsparciem, jak nie zapewniłem środków na mojej prepaidowej karcie to wystarczyło doładować środki a potem przez stronę adobe kliknąć ustawienia karty (na takie same jak były) aby adobe podjęło ponownie próbę pobrania środków, analogicznie zmienia się numer karty.
Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|
Jeśli podczas rejestracji podasz nip to otrzymasz fakturę VAT. Podatek VAT musisz zapłacić już sam. Ja tak zrobiłem, ale nie będąc płatnikiem vat w Polsce nie miałem możliwości go zapłacić. Musiałem więc zrezygnować z faktury i teraz płacę jak osoba fizyczna. Jednak nie mogę tego wciągnąć w koszty.
dg
Pytanko takie - PS CC i LR w jakiej wersji są instalowane, jeśli zakup jest z Polski? PL czy można wybrać wersje angielskie?
Pozdrawiam, Artur
---------
Woody Allen: Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów.
Tak, można wybrać wersję angielską. Ja tak zrobiłem, bo polskie lokalizacje są niechlujnie zrobione i męczy mnie radosna twórczość tłumaczących. Poza tym część komunikatów i tak pozostaje w języku lengłydż.Pytanko takie - PS CC i LR w jakiej wersji są instalowane, jeśli zakup jest z Polski? PL czy można wybrać wersje angielskie?
Jeśli chcesz otrzymać fakturę*VAT zgodnie z polskimi standardami to musisz zgłosić się*do resellera Adobe. Oni wtedy pośredniczą i wystawiają poprawną fakturę i załatwiają abonament. Inaczej faktura jest loco Irlandia. Nie sprawdzałem jak wystawiana (na ile poprawnie), bo nie kręci mnie użeranie się z infolinią, jeśli mogę*tego uniknąć zawczasu.Jeśli podczas rejestracji podasz nip to otrzymasz fakturę VAT. Podatek VAT musisz zapłacić już sam. Ja tak zrobiłem, ale nie będąc płatnikiem vat w Polsce nie miałem możliwości go zapłacić. Musiałem więc zrezygnować z faktury i teraz płacę jak osoba fizyczna. Jednak nie mogę tego wciągnąć w koszty.
Uprzedzam także, że nie ma już polskiej infolinii (tylko pisany czat), a komunikacja z supportem w Bangalore wymaga cierpliwości Matki Teresy. Są niezwykle uprzejmi ale niestety dobicie się*do osoby wystarczająco zaawansowanej wymaga czasu. I bogowie świadkami (hinduscy), że miałem kilka razy chęć wymordować sadystycznie cały dział. Nawet jeśli były tam kobiety.
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
Skontaktuj się z nami