Jak wygląda sprawa z fakturą wystawianą przez Adobe? Czy konieczny jest europejski NIP?
Szukaj
Jak wygląda sprawa z fakturą wystawianą przez Adobe? Czy konieczny jest europejski NIP?
Ja słówko nei o Adobe, tylko o kartach... Otóż bywając w Europie (ponoć wspólnej) i płacąc tu i ówdzie kartami, a także z domu przez sieć (a to za hotel, a to za bilety, karnety, wejściówki, itp) już nei raz się przekonałem, że karty pomimo identycznego na oko wyglądu (wypukłe, jednego operatora, o jednej nazwie, itd) zachowują się całkiem różnie.
Kiedyś próbowałem zapłacić za hotel w Lizbonie i przysłali mi info, że nie mogą obciążyć karty pomimo paru prób. Zadzwoniłem do banku w czym rzecz, na co mi powiedzieli, że w systemie nie widzą nawet próby obciążenia karty, więć nawet nei wiedzą w czym problem. Hotelarzom podałem drugą kartę i poszło od pierwszego kopnięcia. W Paryżu było identycznie - jedna karta sprawdzała się wszędzie, inna miałą problemy a to w automatach biletowych, a to w sklepach...
Zmierzam do tego, że krata karcie nierówna, nawet jak profanowi wydają się identyczne; czymś muszą się różnić, skoro z jednymi idzie gładko a inne maja pod górkę.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Jak ktoś ma konto w mBanku to jest fajna opcja - można sobie zamówić za 25zł/rok kartę wirtualną, podpiąć ją do swojego konta i korzystać z niej do płatności internetowych. Działa jak karta kredytowa, posiada swój nr rachunku i kod CVV, można zasilać i rozładowywać kiedy się chce. Spokojnie można w ten sposób płacić za pakiet Adobe CC.
Ostatnio edytowane przez davi4 ; 01-02-2016 o 23:11
Mam kartę Inteligo i nigdy nie zdarzyło mi się abym nie mógł zapłacić za granicą, zakupy robione w sieci czy jakakolwiek usługę elektroniczną bez względu na kraj czy walutę. Jak by były sklepy, w których płaci się elektronicznymi paciorkami to pewnie też by poszło po aktualnym kursie na paciorki![]()
No to jeszcze lepiejA ja się cieszyłem, że w sumie 25zł/rok to całkiem przystępnie
![]()
Hmm czy mozna pozbyc sie Adobe Application Managera i zaistalowac tylko PS?
Skontaktuj się z nami