Close

Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 158

Wątek: Adobe CC

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Jak wygląda sprawa z fakturą wystawianą przez Adobe? Czy konieczny jest europejski NIP?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jordancity Zobacz posta
    Jak wygląda sprawa z fakturą wystawianą przez Adobe? Czy konieczny jest europejski NIP?
    nie ma potrzeby mieć europejskiego NIPu, wystarczy po rejestracji napisać do obsługi o dodanie PL NIPu, wtedy dostajesz FV z VAT i NIPem zwykłym. Ja tak mam i księgowa nie ma problemu z nią.

Domyślnie

Dzięki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mathis Zobacz posta
    nie ma potrzeby mieć europejskiego NIPu, wystarczy po rejestracji napisać do obsługi o dodanie PL NIPu, wtedy dostajesz FV z VAT i NIPem zwykłym. Ja tak mam i księgowa nie ma problemu z nią.
    Czy ktoś może to potwierdzić? Ktoś również rozlicza faktury od Adobe w ten sposób?
    12 14 28 35 85

Domyślnie

Ja słówko nei o Adobe, tylko o kartach... Otóż bywając w Europie (ponoć wspólnej) i płacąc tu i ówdzie kartami, a także z domu przez sieć (a to za hotel, a to za bilety, karnety, wejściówki, itp) już nei raz się przekonałem, że karty pomimo identycznego na oko wyglądu (wypukłe, jednego operatora, o jednej nazwie, itd) zachowują się całkiem różnie.

Kiedyś próbowałem zapłacić za hotel w Lizbonie i przysłali mi info, że nie mogą obciążyć karty pomimo paru prób. Zadzwoniłem do banku w czym rzecz, na co mi powiedzieli, że w systemie nie widzą nawet próby obciążenia karty, więć nawet nei wiedzą w czym problem. Hotelarzom podałem drugą kartę i poszło od pierwszego kopnięcia. W Paryżu było identycznie - jedna karta sprawdzała się wszędzie, inna miałą problemy a to w automatach biletowych, a to w sklepach...

Zmierzam do tego, że krata karcie nierówna, nawet jak profanowi wydają się identyczne; czymś muszą się różnić, skoro z jednymi idzie gładko a inne maja pod górkę.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Jak ktoś ma konto w mBanku to jest fajna opcja - można sobie zamówić za 25zł/rok kartę wirtualną, podpiąć ją do swojego konta i korzystać z niej do płatności internetowych. Działa jak karta kredytowa, posiada swój nr rachunku i kod CVV, można zasilać i rozładowywać kiedy się chce. Spokojnie można w ten sposób płacić za pakiet Adobe CC.
    Ostatnio edytowane przez davi4 ; 01-02-2016 o 23:11

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez davi4 Zobacz posta
    Jak ktoś ma konto w mBanku to jest fajna opcja - można sobie zamówić za 25zł/rok kartę wirtualną, podpiąć ją do swojego konta i korzystać z niej do płatności internetowych. Działa jak karta kredytowa, posiada swój nr rachunku i kod CVV, można zasilać i rozładowywać kiedy się chce. Spokojnie można w ten sposób płacić za pakiet Adobe CC.
    Ja w BZ WBK mam takie coś za darmo

Domyślnie

Mam kartę Inteligo i nigdy nie zdarzyło mi się abym nie mógł zapłacić za granicą, zakupy robione w sieci czy jakakolwiek usługę elektroniczną bez względu na kraj czy walutę. Jak by były sklepy, w których płaci się elektronicznymi paciorkami to pewnie też by poszło po aktualnym kursie na paciorki
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

No to jeszcze lepiej A ja się cieszyłem, że w sumie 25zł/rok to całkiem przystępnie

Domyślnie

Hmm czy mozna pozbyc sie Adobe Application Managera i zaistalowac tylko PS?

Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów