Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Geometria

Domyślnie

Ach, dziękuję!
    No i co? Lepiej czy gorzej?
    Mnie podoba się jeszcze, oprócz plam, faktura ściany grająca z ziarnistą fakturą nieba.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Franku - żeby nie było - mi broń boże nie chodzi o linię, która jest osobliwością, i musi pozostać bezapelacyjnie. Mi chodzi o ten ciemny fragmencik, kończący mur(ek) ? Ale jakoś nie jestem już pewny czy mi nie pasuje, bo im dłużej patrzę, tym lepiej jednak to wygląda. Jakby zamknięcie tego kadru.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Ach, dziękuję!
    No i co? Lepiej czy gorzej?
    Fakt, że nie potrafię jednoznacznie stwierdzić bezapelacyjnie i niechybnie świadczy o tym, że nie trzeba było prostować.

Mnie podoba się jeszcze, oprócz plam, faktura ściany grająca z ziarnistą fakturą nieba.
    Przecież napisałem o tym, że też to zauważyłem, ale to już po obejrzeniu zdjęcia na komputerze.

Cytat Zamieszczone przez pit. Zobacz posta
    Mi chodzi o ten ciemny fragmencik, kończący mur(ek) ? Ale jakoś nie jestem już pewny czy mi nie pasuje, bo im dłużej patrzę, tym lepiej jednak to wygląda. Jakby zamknięcie tego kadru.
    Wiem, właśnie o tym trójkąciku mówiłem. Zakomponowany celowo. Mógłby być odrobinę lepiej oświetlony, żeby nie był taki całkiem czarny, ale bez niego moim zdaniem byłoby za prosto. A tak jest w sam raz=)

pzdr

Domyślnie

Jakże to? Nie widziałeś tego w trakcie kadrowania?
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Ni. Widziałem fajnie współgrające plamy oraz chmury będące przedłużeniem linii cienia na ścianie. Faktura rzuciła mi się w oczy dopiero potem.

Domyślnie

Ale ja mówię o ziarnie na niebie.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Ale ubaw!
    Maciek, oczywiście, że Jan i Andrzej robią sobie z Ciebie i Twojego zdjęcia jaja.
    Przyzwyczaiłeś już Towarzystwo, że lubisz prowokować, a wrzuciłeś kolejne zdjęcie, które nie ma tu racji bytu, więc pozytywów możesz się spodziewać w stopniu najwyżej marginalnym.
    Nie jest kolorowe, ma ziarno, ma rysę, jest krzywe a przede wszystkim ma osobliwą kompozycję - czyli nie ma w nim nic, co lubią tygrysy (twygrysy? )...
    Że też tak łatwo dałeś się wkręcić swoją własną bronią. [...]
    O przepraszam, żaden z nas jaj z autora sobie nie robi. Szacunek to podstawa, bez względu na wartość prezentowanej pracy.

Autor sam nie jest przekonany co do zawartości i przede wszystkim wartości kadru, stąd jego pytanie cyt. - "To ja już w końcu nie rozumiem, dobrze czy źle jest?", a także "przebudowanie" zdjęcia zgodnie z sugestią tłumu. Po co ta cała analogowa otoczka, skany, szlachetne ziarno i inne takie skoro zdjęcie i tak ląduje w programie graficznym by go "poprawić"?

Autor pokazał w ciągu tego roku trzy fotki, raczej trudno z takiego "dorobku" wyciągać dalej idące wnioski, a jeszcze trudniej "przyzwyczaić Towarzystwo". To tak, jakby Franek Dolas upiłby się trzema kieliszkami czarnogórskiej przepalanki.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Andrzeju, aleś "sieriozny".
    Piszesz "analogowa otoczka" jakby fotografia analogowa nie wiązała się z obróbką.
    I analogowa, i cyfrowa była i jest obrabiana - nawet w puszce, a puszka to najpierw był koreks.
    W dobie cyfry, oprócz analogowej obróbki analogowych zdjęć i cyfrowej cyfrowych jest też obróbka mieszana z oczywistych powodów.
    A maćkowy dylemat nie był od razu, tylko po Waszych wypowiedziach.
    Jednak bardzo Cię przepraszam, jeśli przeze mnie opuściło Cię Twoje cenne poczucie humoru.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Andrzeju, aleś "sieriozny". [...]
    Jutro do Ciebie zadzwonię (to nie groźba)
    Przepraszam autora za OT.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

OK.
    I autora nie przepraszaj, bo sam się w otach, spamer jeden, lubuje.
    Snoblesse oblige:

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów