Jestem ciekaw, kto tu z kogo sobie robi jaja...
Szukaj
To ja już w końcu nie rozumiem, dobrze czy źle jest?
Piękna klatka.
Piekne jaja.
Gdyby nie podpis pod zdjęciem, wszyscy by beczeli ze śmiechu...
))
Mz do tej tytułowej geometrii brakuje tyle samo, co do anty-geometrii.
TWA zaczyna chyba rządzić na forum patrząc na poprzedzające mnie wpisy...
... ucze sie patrzec i widziec...
i duqa z tego...
sorry pomyliłem watki, i usuwam tresc wpisu![]()
Ostatnio edytowane przez harb ; 22-10-2014 o 19:54
Nie Janku, to nie kulistosc naszej planety, a skutek nadmiaru wspomnianej przez Andrzeja przepalanki.
Sprawdzilem na sobie jej nadmiar w trakcie mojego ostatniego pobytu tamże, i powiem Ci , że patrząc na ten obrazek pozostaje mi zacytować klasyka "tak tam było"-po rzeczonym nadmiarze![]()
Ale ubaw!
Maciek, oczywiście, że Jan i Andrzej robią sobie z Ciebie i Twojego zdjęcia jaja.
Przyzwyczaiłeś już Towarzystwo, że lubisz prowokować, a wrzuciłeś kolejne zdjęcie, które nie ma tu racji bytu, więc pozytywów możesz się spodziewać w stopniu najwyżej marginalnym.
Nie jest kolorowe, ma ziarno, ma rysę, jest krzywe a przede wszystkim ma osobliwą kompozycję - czyli nie ma w nim nic, co lubią tygrysy (twygrysy?)...
Że też tak łatwo dałeś się wkręcić swoją własną bronią.
Ale jest aspekt pozytywny, z którego powinieneś się cieszyć - najwyraźniej za młody jesteś na Heroda.
---
To było obiektywnie, teraz będzie subiektywnie.
---
Jeśli chodzi o mnie, to zdjęcie spodobało mi się już przy skanowaniu.
Ma... klimat, tajemnicę, jest surrealistyczno-metafizyczne.
Do tego dochodzi rysa - jako ona sama i jako smuga kondensacyjna, a ja uwielbiam zabawy w przenikanie się treści z formą, czyli trójwymiarowej rzeczywistości z samym procesem sprowadzania jej do dwuwymiaru.
Z tym, że ja bym wyprostował, bo ten "błąd" niczego dobrego nie wnosi, za to bardzo drażni.
Szukanie rytmu ukosów, bo może o to Ci chodziło - element dachu/cień/horyzont - jest wg mnie niestety tylko podciąganiem przypadkowości pod kreację.![]()
Ostatnio edytowane przez wpkx ; 22-10-2014 o 20:19
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Przepalanki nie piłem, a mimo to na zdjęciu podoba mi się, że ukośna linia światła/cienia ma swoje przedłużenie w linii chmur![]()
Wojtku - specjalnie dla Ciebie prostuję zdjęcie:
To, co zauważyłem, to kombinacja jasnych i ciemnych plam. Następnie, linię cienia przedłużającą się chmurami. Dokomponowałem tylko ten mały - wypomniany mi - trójkącik na górze. Po odebraniu zdjęcia od Ciebie zwróciłem uwagę na strukturę chmur, nawiązującą do struktury ściany, której chmury są 'przedłużeniem' oraz na rysę, która fajnie się wkomponowała.
Oszczędna, dobra, prosta kompozycja, żadnych sztuczek i cudów. Bardzo mi się widzi. Jak już się wyprowadzę, wprowadzę do samochodu, następnie z niego wyprowadzę i wprowadzę gdzieś na stałe, to drukuję i wieszam. W sensie, że zdjęcie wieszam.
Skontaktuj się z nami